AH Allerhande box ervaringen

slider ervaringen

AH Allerhande review en ervaringen

Review AH Allerhand Box: Gezonde en lekkere maaltijden voor jong en oud

door Anne-Mette

AH-Allerhande-Maaltijdbox

Hij werd met veel tromgeroffel aangekondigd; de nieuwe Allerhande Box. De maaltijdbox van Albert Heijn samengesteld door het team van receptenmagazine Allerhande. De box die vooral voor heel veel gemak moet zorgen en goedkoper is dan concurrenten. Een goed vooruitzicht wat mij betreft, dus zodra de aankondiging kwam, heb ik me dan ook direct ingeschreven om deze nieuwe maaltijdbox te proberen.


Ik was vooral erg benieuwd, want deze box had op voorhand al een groot voordeel; je kunt hem makkelijk meebestellen met je andere boodschappen en belooft te voldoen aan een behoefte uit de markt: kindvriendelijk, makkelijk te bereiden recepten, ruime bezorgtijden en herkenbare, gezonde producten en ingrediënten.

Ruime mogelijkheden in bezorgtijden

De Allerhande-box is een kartonnen doos met ingrediënten voor drie maaltijden. Je kunt de maaltijdbox bestellen bij je andere boodschappen (een groot voordeel), maar je kunt de box ook zonder andere boodschappen bestellen zonder bezorgkosten. Ideaal is de verscheidenheid aan tijdstippen waarop je de box kunt laten bezorgen. Doordat de maaltijdbox gewoon meegaat in de boodschappenbus van Albert Heijn, is het mogelijk om de hele week te kiezen uit een veelheid aan tijdstippen waarop je de box thuis kunt laten bezorgen. Bij ons werd de box keurig binnen het afgesproken tijdsvenster bezorgd.

De box is te bestellen in twee vormen; voor twee volwassenen (35,- euro) of voor een volledig gezin dat bestaat uit twee volwassenen en twee kinderen (49,- euro).

Eenvoudig en doeltreffend

De inhoud van de Allerhande-box is even eenvoudig als doeltreffend. De recepten komen stuk voor stuk uit Allerhande, het culinaire tijdschrift van de Albert Heijn met jaren ervaring. Voor de Allerhande-lezers zijn de recepten daardoor zeer herkenbaar. De recepten worden beschreven in een mooi vierluik, met op de eerste pagina een korte introductie en uitleg over de recepten van die week. Daarna volgen de drie recepten, die allemaal worden afgesloten met een verrassende ‘Wist je dat?’, een kort stukje waarin een leuk weetje over een speciaal ingrediënt of het hele recept wordt verteld. Elke week staat een bijzonder ingrediënt uit de box in de schijnwerpers. Zo waren het deze week de kikkererwten die wat extra uitleg kregen. Erg leuk ook om met de kinderen te lezen, zodat ze meer feeling krijgen met de wat onbekendere ingrediënten.

Kindvriendelijk!

De Allerhande Box voldeed heel goed aan de geschepte verwachtingen. Zowel de recepten uit de eerste box (Mediterrane ratatouille met kip, rijst en granen, Caesarsalade van romainesla met aardappel en ei en de roerbaknoedels met broccoli, mango en kibbeling) als de tweede box (verse tagliatelle met gerookte zalm en spinazie, Steak du Boeuf met sperziebonen en krieltjes in de schil en de Spaanse groentestoof met kip uit de oven) hadden één ding gemeen; ze hebben mijn kinderen overtuigd hoe lekker gezond eten kan zijn. Daarnaast zijn de recepten eenvoudig en snel te bereiden, zeer smaakvol en afwisselend. Zo bestaat een doorsnee weekmenu uit een keer vis, een keer vlees en een keer vegetarisch. De ingrediënten zijn echte AH-ingrediënten in Albert Heijn verpakkingen, en wijken, buiten de geportioneerde zakjes rijst en aardappelen niet af van de standaardverpakkingen.

Extra boodschappen eenvoudig meebestellen

Wanneer je de maaltijdbox bestelt, wordt er bovendien een aantal handige suggesties meegegeven voor aanvullende boodschappen bij de box. Deze extra boodschappen kun je overigens bijbestellen, zonder dat er bezorgkosten in rekening worden gebracht.

Voordeel van de link met de Albert Heijn is dat vrijwel alle producten ook in de winkel te verkrijgen zijn. Als een recept je dus bevalt en nog een keer wilt maken zijn de producten eenvoudig in de winkel of op AH.nl te verkrijgen.

Eindconclusie

Kortom, de AH Allerhande maaltijdbox is een ideale en zeer toegankelijke box voor het gezin, waarin gezond eten en efficiëntie een belangrijke rol spelen. Verwacht geen poespas, aparte gerechten of veel biologisch. Dan zijn er andere, iets duurdere, maaltijdboxen. Maar wil je gewoon goed, gezond en lekker eten en ook nog eens eenvoudig je andere wekelijkse boodschappen meebestellen? Dan is de Allerhande Box zeker het proberen waard!

AH Allerhande box

Wil je de AH Allerhande maaltijdbox uitproberen? We zouden het leuk vinden als je achteraf een reactie geeft over jouw ervaringen met de AH Allerhande box.

Reacties

Vragen over deze maaltijdbox of wil je jouw ervaringen over de AH Allerhande maaltijdbox delen? Dat kan hier onder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X