vis box salade

Genoeg bewegen en gezond eten. Twee dingen waar iedereen zich tegenwoordig mee bezig houdt. Ik houd mij vooral bezig met het tweede: gezond eten. Ik zoek regelmatig naar
recepten waarbij ik voldoende vitamine en andere voedingsstoffen binnen krijg. Ik verzamel de gewenste recepten en maak dan een boodschappenlijstje. Ik haast mij vervolgens naar de supermarkt om de ingrediënten, die ik nodig heb, te kopen. De schappen zitten vol met producten van verschillende merken. Kortom, boodschappen doen, neemt veel tijd in beslag.
Voor personen met een druk werk- of studieschema is er daarom de familiebox.

De familiebox (de oude mathijs maaltijdbox) is een website die maaltijdboxen aanbiedt voor individuen en gezinnen. Elke week staan er 15 nieuwe recepten op website: van veganistische recepten tot recepten
met vis of vlees. Je kan voor 2, 3 of 4 maaltijden per week een box bestellen. De prijs hangt af van het aantal maaltijden. Een voorbeeld is de familiebox van drie maaltijden per week:

  • Familiebox Small – 2-3 personen – 40 euro
  • Familiebox Medium – 4- 5 personen – 55 euro
  • Familiebox Large – 4-5 personen – 65 euro
  • Zie hier meer informatie over de foodboxen van de Familiebox. Met ook reviews en ervaringen van anderen.

​Uit de verschillende recepten koos ik voor de noedels met garnalen in oestersaus. De familieboxen worden netjes afgeleverd in een papieren boodschappentas. Een pluspunt is
dat alleen het noodzakelijke in plastic is verpakt (denk aan het milieu!!).

In de tas zat ook een stappenplan. Aan de voorkant van het stappenplan staat een foto van het gerecht. Aan de achterkant staat in vijf stappen hoe het gerecht wordt bereid. Handig is
dat wordt verteld hoeveel gram of liter je nodig hebt als een kleine, medium or grote portie bereidt. In mijn geval ben ik in mijn eentje en is het onnodig om een grote portie voor drie
personen te bereiden. De ingrediënten die je overhoudt, kan je bewaren voor een andere dag of maaltijd.

Het maken van het visgerecht

Ik begon allereerst met de noedels. Dat was een eitje: ik goot twee liter heet water over de noedels en bleef roeren totdat de noedels zacht werden. Vervolgens schonk ik de noedels in
een vergiet en zette het vergiet op het aanrecht.

Stap 2 was het snijden van de komkommer, paprika, wortel, rode ui en knoflook. Ik pakte vervolgens een pan, schonk er olijfolie in en bakte de rode ui en garnalen op een hoog
vuurtje. De garnalen waren vooraf al gepeld en waren binnen vijf á zeven minuten gaar. Ook deze zette ik op het aanrecht.

Ik voegde daarna de overige groenten (komkommer, wortel, paprika en knoflook) in het pan. De groenten liet ik een paar minuten gaar koken. Vervolgens voegde ik wat oestersaus (40
ml) toe. De oestersaus zorgde voor een lekkere smaak. Als de groenten bijna gaar zijn, voeg je de garnalen en noedels toe. Ik mengde het zo goed mogelijk met de groenten zoals op het
plaatje.

noedels met garnalen
Ten slotte wat sesamzaad for the finishing touch en voila! Klaar is kees. Het bereiden van de maaltijd duurde ongeveer 25-30 minuten. Het is een goed gevulde maaltijd met een
verscheidenheid aan groenten en smaak. Het stappenplan is een uitstekend hulpmiddel om de maaltijd genoeg smaak te geven: veertig milliliter oestersaus was precies genoeg. Ik heb
de smaak daarna ook wat versterkt met zout en peper. Het is niet mogelijk om het gerecht zonder garnalen te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *