De Krat / Crisp weekbox

De Krat / Crisp maaltijdbox

De voordelen van De Krat maaltijdbox

De Krat
prijzen

De standaard krat met 3 recepten voor 2 personen
is er vanaf €44,- Bekijk prijsinformatie.

Betaling

Abonnement, ieder moment op te zeggen

Recepten

Zeer divers, elke week andere seizoensgebonden maaltijden.
De recepten kun je niet kiezen en wisselen per week

Bezorging

Door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.

Biologisch

Zo veel als mogelijk*. Daarover lees je ook meer in de blogs van De Krat over welke keuzes zij maken bij het selecteren van ingrediënten. Hier en hier.

De-Krat-Logo-Klein-maaltijdboxDe Krat biedt landelijke producten van voornamelijk lokale kleinschalige leveranciers. De recepten wisselen mee met de seizoenen omdat de meeste producten duurzaam zijn. En het is lekker natuurlijk.

Je vindt in de maaltijdboxen van De Krat veel groente. Ook groente die je niet altijd in de supermarkt ziet liggen.

* De Krat is sinds 2015 B-Corp gecertificeerd; een internationaal keurmerk voor bedrijven die duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Krat stelt om verschillende redenen duurzaam boven biologisch duurzaamheidsbeleid Om een voorbeeld te geven: biologisch gekweekte sperziebonen uit Nairobi zijn helemaal niet duurzaam, want vliegen de halve aardbol over. Het krijgen van een EKO-certificering is behalve ingewikkeld (Europese regels), vaak ook nog eens heel erg duur. Voor kleine producenten, waar de Krat veel en graag mee werkt, is dit simpelweg niet op te brengen. Deze producenten werken in sommige gevallen zelfs strikt biologisch, alleen zonder een officieel keurmerk.

2 x 10%
Kortingscode

De Krat Welkomstkorting

Bestel je je eerste De Krat maaltijdbox? Dan krijg je op je eerste 2 maaltijdboxen 10% korting. Deze kortingscode wordt automatisch verwerkt via Foodboxen.nl More Less
2 x 10% korting

De Krat soorten maaltijdboxen

De Krat heeft 6 verschillende kratten. Je kunt kiezen voor 3 maaltijden per week voor 2 tot 5 personen en daarbij het je ook nog een inspiratiekrat en een oogstkrat

Gemakskrat-klein-maaltijdbox

Gemakskrat

Voor 2 t/m 4 personen met 3 maaltijden
Deze box is de ‘standaard' maaltijdbox die je bij De Krat kunt kiezen. De box is gevuld met ingrediënten voor 3 maaltijden. Twee recepten bevatten vlees/vis en één maaltijd is volledig vegetarisch. De kooktijd bedraagt ongeveer 45 minuten.

Snelle-gezinskrat-klein

Snelle Krat

Voor 2 tot 4 personen met 3 maaltijden
De Snelle Krat is een maaltijdbox met recepten en gerechten die wat sneller en simpeler te bereiden zijn.

Deze maaltijdbox van de krat is ideaal voor drukke gezinnen. In dit krat vind je één kant en klare maaltijd, één snelle maaltijd en een extra inspirerende maaltijd. De Snelle krat is gevarieerd, boordevol groenten en gezond. Lekker voor jong en oud. Levering vind plaats op maandag.

vegetarisch de krat

Gemakskrat Vega

Voor 2 t/m 4 personen met 3 maaltijden
De Gemakskrat Vega werkt volgens hetzelfde principe als de normale Gemakskrat. In deze foodbox is het vlees en de vis alleen vervangen door peulvruchten, vegaburgers, eieren, kaas en meer.

DeKrat-maaltijdbox-weekendkrat-extra

Inspiratiekrat

Voor 1 t/m 4 personen met veel ingrediënten
Deze foodbox is misschien meer een boodschappenbox dan een maaltijdbox met recepten. Daarom is deze iets meer geschikt voor de creatieve thuiskok die ook graag zijn of haar eigen ding doet. Daarbij vind je wekelijks lekker brood, twee keer vis en/of vlees, verschillende seizoensgroenten en receptideeen ter inspiratie, yoghurt, delicatessen en meer waar je zin in hebt in het weekend.

DeKrat-maaltijdbox-weekendkrat-extra

Oogstkrat

Voor 2 a 3 personen
De Oogstkrat is nieuw en is een krat vol met seizoensgroenten, delicatessen en ambachtelijk afbakbrood. De Oogstkrat is 100% vegetarisch en direct van het land op jouw keukentafel.

De Krat Ervaringen

“Dankzij de Krat eten wij tenminste drie keer per week gezond en duurzaam, en daar hoef ik zelf niks voor te bedenken of te kopen.” 

We hebben inmiddels veel reacties en ervaringen met De Krat verzameld en bekeken. Hieruit hebben we een aantal dingen gehaald die we vaker terug zagen komen of ons opvielen. Bekijk de De Krat reviews en ervaringen.

 • Versheid en de kwaliteit van de producten
 • Seizoensproducten die vaak biologisch zijn
 • Producten van kleine lokale afnemers
 • Geen keuze in recepten; switchen tussen verschillende kratten wel mogelijk;
 • De kratten kun je enkel 3 keer per week afnemen.

De Krat recepten

De Krat heeft vier foodboxen met wisselende recepten. Deze variëren per week en worden voor jou geselecteerd.

Je kunt dus niet zelf kiezen zoals bij sommige andere maaltijdboxen (zoals bij o.a. Marley Spoon en de Familiebox). De voordelen hiervan zijn dat je iedere keer verrast wordt en dat je niet elke week keuzes hoeft te maken tussen recepten. Een nadeel kan natuurlijk zijn dat er misschien een keer iets tussen zit waar je wat minder zin in hebt.

Wel kan je switchen tussen de verschillende maaltijdboxen van De Krat, zo kies je de ene keer voor een vega krat, de volgende keer voor het Snelle Gezinskrat en dan weer voor het gemakskrat of bijvoorbeeld het Weekendkrat.

De recepten zijn iedere week te vinden op deze pagina.

Ingrediënten De Krat recept

De Krat kosten & prijs

De maaltijden van de Krat beginnen bij ongeveer €5,50 per persoon.  De voordeligste box is €44,- Hiermee heb je een gemakskrat voor 2 personen voor 3 maaltijden. De prijzen zijn verder als volgt:
p.p.p.m staat voor per persoon per maaltijd

Type kratGemakskratGemakskrat VegaSnelle Krat
2 personen, 3 maaltijden€45,-€44,-€45,-
3 personen, 3 maaltijden€58,-€56,-€58,-
4 personen, 3 maaltijden€68,-€66,-€68,-
Aantal personenInspiratiekratOogstkrat*
1 persoon€ 40€ 40
2 personen€ 50€ 40
3 personen€ 64€ 40
4 personen€ 75€ 40

*De Oogstkrat is geschikt voor 2 a 3 personen en is 100% vegetarisch

De Krat Vega OptieDe Krat proefbox aanvragen

Dekrat.nl werkt met een flexibel abonnement. Als je De Krat een keertje wilt proberen, kan dat ook. Je zit namelijk nergens aan vast. Er bestaat niet zoiets als een gratis proefbox, maar op de eerste twee kratten krijg je 10% korting. Je kunt overigens ook even kijken of wij een nog betere korting beschikbaar hebben.

Over De Krat

De Krat is een Nederlands bedrijf en opgericht door Eefje Brugman in 2010. De Krat was het eerste maaltijdbox concept in Nederland en vanaf de start gericht op duurzaamheid en gezondheid.

Filosofie van De Krat

De Krat wil eerlijke, lokaal en duurzaam gekweekte kwaliteitsproducten leveren, veelal biologisch, die in de supermarkten niet of nauwelijks verkrijgbaar zijn. En niet alleen groente, vlees en vis worden geleverd in de maaltijdbox, maar bijvoorbeeld ook brood, kaas en eieren. Bij De Krat geen sperzieboontjes uit Kenia, maar seizoensgroenten uit eigen land.

De Krat maaltijdboxen

De samenstelling van de verschillende maaltijdboxen van De Krat verschillen wekelijks, afgestemd op recepten die je in de maaltijdbox ontvangt. De inhoud is daarnaast afhankelijk van het type dat je kiest (Gemakskrat, Gemakskrat extra of de Weekendkrat).

De meeste producten in de maaltijdbox van De Krat hebben een keurmerk en er wordt streng gelet op onnatuurlijke toevoegingen aan de producten.

In het tv-programma Kassa werd de maaltijdbox van De Krat in 2014 uitgeroepen tot de beste maaltijdbox van Nederland.

Review De Krat

Door Mark & Willemijn

De Krat Logo Klein maaltijdbox

Review De Krat: De maaltijdbox vol met biologische groenten en heerlijke extra's

Door: Anne-Mette

De maaltijdbox vol met biologische groenten en heerlijke extra's

Wie van biologische en oerhollandse producten houdt, kan zijn hart ophalen met de maaltijdboxen van De Krat. Deze maaltijdbox wordt inmiddels wekelijks door heel Nederland bij een groot aantal huishoudens bezorgd. Wie de maaltijdbox van De Krat eenmaal in huis heeft, kijkt al snel uit naar de volgende levering.


De weekendkrat – meer dan een maaltijdenbox

Afgelopen week ontving ik voor het eerst de Weekendkrat. Naast de Week- of Gemakskrat, die bestemd is voor de wekelijkse gemaksmaaltijden, is de weekendkrat bestemd voor het weekend. Deze krat bevat, in tegenstelling tot de Gemakskrat, geen volledige maaltijden en recepten, maar verschillende seizoensproducten, die je kunt gebruiken in je maaltijd, eventueel met behulp van een inspiratierecept op de website. Daarnaast bevat de Weekendkrat ook andere producten, dan alleen maaltijdgerelateerde producten. Zo zit er deze week bijvoorbeeld een flink stuk boerenkaas en een langwerpig vlechtbrood in de Krat, beiden ideaal te gebruiken tijdens het borreluurtje in het weekend.

Een maaltijdbox die rechtstreeks uit de moestuin geleverd lijkt te zijn

De levering van de Krat is al een feest. Omdat de Krat altijd open wordt aangeleverd, heb je het idee dat je groenten direct uit de moestuin worden geleverd. Twee flinke stronken broccoli, een prachtige bloemkool, een grote zak prachtig groene spinazie, een paar flinke rode uien en verschillende koolrapen zorgen voor een vers en aanlokkelijk uiterlijk. Ook het vlees is aantrekkelijk om te zien. De kalfsschnitzeltjes zitten

inhoud van de weekendkrat

Inhoud van de weekendkrat

keurig verpakt in vacuüm en op het label is te lezen dat we te maken hebben met volledig natuurlijk opgegroeide kalfjes. Naast de aardappelen om de maaltijd compleet te maken, zit er ook nog een zakje bij met rode currysaus en verse koriander. Genoeg ingrediënten om het weekend een gezonde en voedzame maaltijd op tafel te zetten.

Zoals al eerder vermeld is het bij de Weekendkrat vooral de bedoeling dat je de geleverde groenten combineert met je eigen creativiteit. Dat betekent wel nog even naar de winkel voor eventuele aanvullingen om een volledige maaltijd samen te kunnen stellen. Maar daar heb je in het weekend ook lekker tijd voor, toch?

Heb je zelf geen inspiratie? Dan kun je elke week een inspiratie-recept downloaden via de website. Het recept is samengesteld uit ingrediënten uit de weekendkrat. Handig en vooral ook erg gezond.

De Krat maaltijdbox

Wil je De Krat maaltijdbox uitproberen? We zouden het leuk vinden als je achteraf een reactie geeft over jouw ervaringen met de maaltijden van de Krat.

Deze week de review van een andere maaltijdbox van De Krat. Waar we de vorige keer schreven over onze ervaringen met de De Krat – Weekendkrat, deze week de Gemakskrat. Dit is een maaltijdbox met ingrediënten voor een aantal complete maaltijden. Toen de bezorger van Vers & Fijn de maaltijdbox van De Krat aan ons overhandigde viel ons direct de grote hoeveelheid groente op die uit het houten kratje puilde. Heerlijk, die geur van verse groente. Daar worden we al gelijk blij van.

Wil je meer weten over van alles over de maaltijdboxen van De Krat?


Eenvoudige verpakking

Tussen de groenten in het eenvoudige houten kratje vinden we een bedrukt papiertje met daarop receptsuggesties. Dit is een geprint papiertje in kleur, maar verwacht geen luxe bedrukte receptkaarten of boekje, zoals bij Marley Spoon. Het houten kratje kun je bij de volgende bezorging meegeven aan de bezorger. Deze wordt dan weer hergebruikt, wel zo duurzaam.

Kwalitatieve Hollandse en biologische producten

Wij hebben drie maaltijden in de Gemakskrat bezorgd gekregen. Twee gerechten met vlees en een vegetarisch gerecht. Leuk dat de herkomst van de verschillende producten, zoals vlees en rijst, beschreven staan achterop het receptkaartje. Alles eerlijk en vers. En zoveel mogelijk van Hollandse bodem en biologisch.

Herkenbare en eenvoudig te bereiden groentemaaltijden

Tijdens de bereiding van de recepten was het prettig dat de maaltijden zo gevarieerd waren. Wij hadden een keer rijst, een keer pasta en een keer aardappelen. Ook was het fijn dat de recepten in de maaltijdbox van De Krat eenvoudig beschreven staan. De bereidingstijd is kort, dat wil zeggen dat je met ongeveer 30 minuten een gezonde groentemaaltijd op tafel hebt staan. De houdbare producten in De Krat zijn niet geportioneerd zoals bijvoorbeeld bij Marley Spoon. Hierdoor houd je daarvan wel kleine restjes over. Wij hadden ook een gerecht met currypasta in de maaltijdbox, maar die was voor (onze) kinderen echt te pittig.

De gerechten zijn relatief eenvoudig en goed herkenbaar. De porties zijn ruim. Wij konden met de 2-persoons maaltijdbox prima eten met twee volwassenen en twee kinderen.

Eindoordeel De Krat: moestuingevoel, eenvoudig en eerlijk

Na twee ervaringen met De Krat kunnen we wel zeggen dat de maaltijdbox van De Krat echt iets is voor liefhebbers van veel groente. De box heeft een echte boerenuitstraling met eenvoudige gerechten vol met biologische groenten. We zouden het ook wel de Moestuinbox onder de maaltijdboxen willen noemen. We hebben nergens het gevoel dat je commercieel wordt uitgebuit en er bespaard wordt op producten om de winst te verhogen. Door het verhaal van de herkomst te lezen, proef je de liefde van de boer bij elke hap! Zoek je wat meer specialere gerechten met een beetje minder groenten? Dan zit je waarschijnlijk beter bij bijvoorbeeld Marley Spoon.

De Krat maaltijdbox

Wil je De Krat maaltijdbox uitproberen? We zouden het leuk vinden als je achteraf een reactie geeft over jouw ervaringen met de maaltijden van de Krat.

de krat familiekrat
De Krat - Weekend

Dit zeggen de food sites

 • Topkok Pierre Wind over de Streekbox in een uitzending van VARA Kassa:
  Van de maaltijdbox van De Krat gaat het vuur in zijn hart branden. Hij gaf aan dat de maaltijdenbox van De Krat precies de inhoud heeft die hij verwacht van een biologische maaltijdbox.

 • Rosalie van Modernehippies.nl
  Zij geeft aan dat het supermakkelijk is. Elke week of om de week heb je een verassend gevulde krat gevuld met eerlijke gezonde producten op de keukentafel

 • Francescakookt.nl
  Francesca geeft aan dat De Krat een geweldige uitkomst is voor iederen die graag kookt met eerlijke producten. Het ligt zo van de boer op je bord

3 redenen om te kiezen voor De Krat

Bij De Krat kiezen ze bewust zo veel mogelijk voor duurzame ingrediënten en voeding.
Drie keer per week een maaltijd zonder keuzestress!
Als je niet op één van de Waddeneilanden woont, zit je goed met De Krat.

De Krat F.A.Q – veelgestelde vragen

Wat zit er in de kratten van De Krat?

Bij De Krat heb je verschillende maaltijdboxen / kratten. In De Krat vind je wekelijks de verse (duurzame) ingrediënten voor 3 gerechten. Afhankelijk van je type krat verschillen de recepten en ingrediënten.

Hoe lang duurt het bereiden van de gerechten van de Krat?

De meeste gerechten heb je binnen zo’n 45 minuten op tafel staan, vind je dit te lang duren, dan kan je ook nog kiezen voor de ‘Snelle Gezinskrat’ met deze variant heb je snelle gevarieerde gerechten in een handomdraai op tafel.

Heeft De Krat kortingscodes voor de maaltijdboxen?

Soms, in principe hanteert De Krat geen kortingen en kortingscodes maar op het moment kan je via o.a. via foodboxen je eerste 2 kratten met 10% korting bestellen, alleen geldig bij een flexibel abonnement. Op onze pagina lees je meer..

Wanneer worden de maaltijdboxen bezorgd?

Afhankelijk van het type krat dat je afneemt kan je een bezorgmoment kiezen. De Krat bezorgd in principe op maandag, donderdag en vrijdagavond tussen 17.00 en 22.30, de dag van te voren krijg je een meer precies tijdstip van bezorging. In Amsterdam kan je de maaltijdboxen van De Krat ook afhalen bij een aantal afhaalpunten.

Waar bezorgt de Krat?

De Krat bezorgd in heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden.

Hoe werkt de betaling bij De Krat?

Je eerste krat betaal je met iDeal, betaling gaat na je eerste bestelling - met jouw toestemming - per automatische afschrijving.

Hoeveel maaltijden zitten er in de maaltijdboxen van De Krat?

Er zitten in de standaard kratten ingrediënten voor 3 gerechten in. Wekelijks kan je de recepten op de website zien, je kan wel het type krat zelf kiezen, maar niet de inhoud van de Krat. In De Weekendkrat Extra vind je veel verschillende ingrediënten waarmee je lekker en gezond het weekend doorkomt. Met dit krat kun je iets meer freewheelen en zelf koken waar je zin in hebt door middel van de 7 receptideeën die je er bij krijgt.

Welke boxen heeft De Krat?

Bij De Krat kan je kiezen tussen 4 verschillende kratten: Gemakskrat, Gemakskrat Vega, Snelle Gezinskrat en De Weekendkrat Extra.

Bekijk alle aanbieders:

Maaltijdboxen

Vergelijk de verschillende aanbieders en ontdek welke maaltijdbox het beste bij jouw gezinssituatie past.

Reacties en vragen

Vragen over deze maaltijdbox of wil je jouw ervaringen over de De Krat maaltijdbox delen? Dat kan hier onder!

2 thoughts on “De Krat / Crisp weekbox”

 1. Tijdens de eerste Lockdown de Krat laten bezorgen. We kijken er inmiddels om de 2 weken naar uit. Alsof je in een alternatief restaurant zit te eten, maar dan thuis. De recepten zijn makkelijk te volgen en we eten regelmatig iets nieuws.Voor 2 sporters is de inhoud meer dan voldoende. Heerlijk veel groenten en verse kruiden. Echt een aanrader!

 2. Nu 1x het Gemakskrat van de Krat besteld en beviel goed, juist wel leuk dat je niet echt kan kiezen uit recepten, zo wordt je weer eens verrast en leer je nieuwe recepten. Ingredienten waren kwalitatief goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *