De Krat maaltijdboxen

De Krat Vega

De Krat Maaltijdboxen

De voordelen van De Krat maaltijdbox

De Krat
Kosten

De standaard krat met 3 recepten voor 2 personen
is er vanaf €42,- Bekijk prijsinformatie.

Betaling

Abonnement, ieder moment op te zeggen

Recepten

Zeer divers, elke week andere seizoensgebonden maaltijden.
De recepten kun je niet kiezen en wisselen per week

Bezorging

Door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.

Biologisch

Zo veel als mogelijk*. Daarover lees je ook meer in de blogs van De Krat over welke keuzes zij maken bij het selecteren van ingrediënten. Hier en hier.

De-Krat-Logo-Klein-maaltijdboxDe Krat biedt landelijke producten van voornamelijk lokale kleinschalige leveranciers. De recepten wisselen mee met de seizoenen omdat de meeste producten duurzaam zijn. En het is lekker natuurlijk.

Je vindt in de maaltijdboxen van De Krat veel groente. Ook groente die je niet altijd in de supermarkt ziet liggen.

* De Krat is sinds 2015 B-Corp gecertificeerd; een internationaal keurmerk voor bedrijven die duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Krat stelt om verschillende redenen duurzaam boven biologisch duurzaamheidsbeleid Om een voorbeeld te geven: biologisch gekweekte sperziebonen uit Nairobi zijn helemaal niet duurzaam, want vliegen de halve aardbol over. Het krijgen van een EKO-certificering is behalve ingewikkeld (Europese regels), vaak ook nog eens heel erg duur. Voor kleine producenten, waar de Krat veel en graag mee werkt, is dit simpelweg niet op te brengen. Deze producenten werken in sommige gevallen zelfs strikt biologisch, alleen zonder een officieel keurmerk.

De Krat soorten maaltijdboxen

De Krat biedt voor 4 verschillende situaties een maaltijdbox. Je kunt kiezen voor 3 maaltijden per week voor 2 tot 5 personen of voor de weekendkrat Extra.

Gemakskrat-klein-maaltijdbox

Gemakskrat

Voor 2 t/m 4 personen met 3 maaltijden
Deze box is de ‘standaard' maaltijdbox die je bij De Krat kunt kiezen. De box is gevuld met ingrediënten voor 3 maaltijden. Twee recepten bevatten vlees/vis en één maaltijd is volledig vegetarisch. De kooktijd bedraagt ongeveer 45 minuten.

Snelle-gezinskrat-klein

De Krat Snelle Gezinskrat

Voor 3 tot 5 personen met 3 maaltijden
De Snelle Gezinskrat is de snellere maaltijdbox, deze maaltijdbox van de krat is ideaal voor drukke gezinnen. In dit krat vind je één kant en klare maaltijd, één snelle maaltijd en een extra inspirerende maaltijd. De Snelle Gezinskrat is gevarieerd, boordevol groenten en gezond. Lekker voor jong en oud. Levering vind plaats op maandag.

vegetarisch de krat

Gemakskrat Vega

Voor 2 t/m 4 personen met 3 maaltijden
De Gemakskrat Vega werkt volgens hetzelfde principe als de normale Gemakskrat. In deze foodbox is het vlees en de vis alleen vervangen door peulvruchten, vegaburgers, eieren, kaas en meer.

DeKrat-maaltijdbox-weekendkrat-extra

De Weekendkrat Extra

Voor 1 t/m 4 personen met 2 maaltijden
Deze foodbox is misschien meer een boodschappenbox dan een maaltijdbox met recepten. Daarom is deze iets meer geschikt voor de creatieve thuiskok die ook graag zijn of haar eigen ding doet. Daarbij vind je wekelijks lekker brood, yoghurt, delicatessen en meer waar je zin in hebt in het weekend.

De Krat Ervaringen

“Dankzij de Krat eten wij tenminste drie keer per week gezond en duurzaam, en daar hoef ik zelf niks voor te bedenken of te kopen.” 

We hebben inmiddels veel reacties en ervaringen met De Krat verzameld en bekeken. Hieruit hebben we een aantal dingen gehaald die we vaker terug zagen komen of ons opvielen. Bekijk de De Krat reviews en ervaringen.

  • Versheid en de kwaliteit van de producten
  • Seizoensproducten die vaak biologisch zijn
  • Producten van kleine lokale afnemers
  • Geen keuze in recepten; switchen tussen verschillende kratten wel mogelijk;
  • De kratten kun je enkel 3 keer per week afnemen.

De Krat recepten

De Krat heeft vier foodboxen met wisselende recepten. Deze variëren per week en worden voor jou geselecteerd.

Je kunt dus niet zelf kiezen zoals bij sommige andere maaltijdboxen (zoals bij o.a. Marley Spoon en de Familiebox). De voordelen hiervan zijn dat je iedere keer verrast wordt en dat je niet elke week keuzes hoeft te maken tussen recepten. Een nadeel kan natuurlijk zijn dat er misschien een keer iets tussen zit waar je wat minder zin in hebt.

Wel kan je switchen tussen de verschillende maaltijdboxen van De Krat, zo kies je de ene keer voor een vega krat, de volgende keer voor het Snelle Gezinskrat en dan weer voor het gemakskrat of bijvoorbeeld het Weekendkrat.

De recepten zijn iedere week te vinden op deze pagina.

Ingrediënten De Krat recept

De Krat kosten & prijs

De maaltijden van de Krat beginnen bij ongeveer €5,25 per persoon.  De voordeligste box is €42,- Hiermee heb je een gemakskrat voor 2 personen voor 3 maaltijden. De prijzen zijn verder als volgt:
p.p.p.m staat voor per persoon per maaltijd

Type kratGemakskratGemakskrat VegaSnelle Gezinskrat*
2 personen, 3 maaltijden€42,-€42,-niet beschikbaar
3 personen, 3 maaltijden€53,-€53,-€71 mogelijk voor 3 a 4 personen.
4 personen, 3 maaltijden€63,-€63,-€83 mogelijk voor 4 tot 5 personen.

De Weekendkrat is iets anders van opzet. Hierbij zit ook ontbijt en enkele delicatessen.

Aantal personenWeekendkrat Extra
1 persoon€ 39
2 personen€ 49
3 personen€ 62
4 personen€ 73

De Krat Vega OptieDe Krat proefbox aanvragen

Dekrat.nl werkt met een flexibel abonnement. Als je De Krat een keertje wilt proberen, kan dat ook. Je zit namelijk nergens aan vast. Er bestaat niet zoiets als een gratis proefbox, maar op de eerste twee kratten krijg je 10% korting. Je kunt overigens ook even kijken of wij een nog betere korting beschikbaar hebben.

Over De Krat

De Krat is een Nederlands bedrijf en opgericht door Eefje Brugman in 2010. De Krat was het eerste maaltijdbox concept in Nederland en vanaf de start gericht op duurzaamheid en gezondheid.

Filosofie van De Krat

De Krat wil eerlijke, lokaal en duurzaam gekweekte kwaliteitsproducten leveren, veelal biologisch, die in de supermarkten niet of nauwelijks verkrijgbaar zijn. En niet alleen groente, vlees en vis worden geleverd in de maaltijdbox, maar bijvoorbeeld ook brood, kaas en eieren. Bij De Krat geen sperzieboontjes uit Kenia, maar seizoensgroenten uit eigen land.

De Krat maaltijdboxen

De samenstelling van de verschillende maaltijdboxen van De Krat verschillen wekelijks, afgestemd op recepten die je in de maaltijdbox ontvangt. De inhoud is daarnaast afhankelijk van het type dat je kiest (Gemakskrat, Gemakskrat extra of de Weekendkrat).

De meeste producten in de maaltijdbox van De Krat hebben een keurmerk en er wordt streng gelet op onnatuurlijke toevoegingen aan de producten.

In het tv-programma Kassa werd de maaltijdbox van De Krat in 2014 uitgeroepen tot de beste maaltijdbox van Nederland.

Alle maaltijdboxen

3 redenen om te kiezen voor De Krat

Bij De Krat kiezen ze bewust zo veel mogelijk voor duurzame ingrediënten en voeding.
Drie keer per week een maaltijd zonder keuzestress!
Als je niet op één van de Waddeneilanden woont, zit je goed met De Krat.

De Krat F.A.Q – veelgestelde vragen

? Wat zit er in de kratten van De Krat?

Bij De Krat heb je verschillende maaltijdboxen / kratten. In De Krat vind je wekelijks de verse (duurzame) ingrediënten voor 3 gerechten. Afhankelijk van je type krat verschillen de recepten en ingrediënten.

? Hoe lang kost het bereiden van de gerechten van de Krat?

De meeste gerechten heb je binnen zo’n 45 minuten op tafel staan, vind je dit te lang duren, dan kan je ook nog kiezen voor de ‘Snelle Gezinskrat’ met deze variant heb je snelle gevarieerde gerechten in een handomdraai op tafel.

? Heeft De Krat kortingscodes voor de maaltijdboxen?

Soms, in principe hanteert De Krat geen kortingen en kortingscodes maar op het moment kan je via o.a. via foodboxen je eerste 2 kratten met 10% korting bestellen, alleen geldig bij een flexibel abonnement. Op onze pagina lees je meer..

? Wanneer worden de maaltijdboxen bezorgd?

Afhankelijk van het type krat dat je afneemt kan je een bezorgmoment kiezen. De Krat bezorgd in principe op maandag, donderdag en vrijdagavond tussen 17.00 en 22.30, de dag van te voren krijg je een meer precies tijdstip van bezorging. In Amsterdam kan je de maaltijdboxen van De Krat ook afhalen bij een aantal afhaalpunten.

? Waar bezorgt de Krat?

De Krat bezorgd in heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden.

? Hoe werkt de betaling bij De Krat?

Je eerste krat betaal je met iDeal, betaling gaat na je eerste bestelling - met jouw toestemming - per automatische afschrijving.

? Hoeveel maaltijden zitten er in de maaltijdboxen van De Krat?

❓ Welke boxen heeft De Krat?

Bij De Krat kan je kiezen tussen 4 verschillende kratten: Gemakskrat, Gemakskrat Vega, Snelle Gezinskrat en De Weekendkrat Extra.

Bekijk alle aanbieders:

Maaltijdboxen

Vergelijk de verschillende aanbieders en ontdek welke maaltijdbox het beste bij jouw gezinssituatie past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X