De Krat review en ervaringen

slider ervaringen

De Krat maaltijdbox ervaringen

Review De Krat

Door Mark & Willemijn

De Krat Logo Klein maaltijdbox

Review De Krat: De maaltijdbox vol met biologische groenten en heerlijke extra's

Door: Anne-Mette

De maaltijdbox vol met biologische groenten en heerlijke extra's

Wie van biologische en oerhollandse producten houdt, kan zijn hart ophalen met de maaltijdboxen van De Krat. Deze maaltijdbox wordt inmiddels wekelijks door heel Nederland bij een groot aantal huishoudens bezorgd. Wie de maaltijdbox van De Krat eenmaal in huis heeft, kijkt al snel uit naar de volgende levering.


De weekendkrat – meer dan een maaltijdenbox

Afgelopen week ontving ik voor het eerst de Weekendkrat. Naast de Week- of Gemakskrat, die bestemd is voor de wekelijkse gemaksmaaltijden, is de weekendkrat bestemd voor het weekend. Deze krat bevat, in tegenstelling tot de Gemakskrat, geen volledige maaltijden en recepten, maar verschillende seizoensproducten, die je kunt gebruiken in je maaltijd, eventueel met behulp van een inspiratierecept op de website. Daarnaast bevat de Weekendkrat ook andere producten, dan alleen maaltijdgerelateerde producten. Zo zit er deze week bijvoorbeeld een flink stuk boerenkaas en een langwerpig vlechtbrood in de Krat, beiden ideaal te gebruiken tijdens het borreluurtje in het weekend.

Een maaltijdbox die rechtstreeks uit de moestuin geleverd lijkt te zijn

De levering van de Krat is al een feest. Omdat de Krat altijd open wordt aangeleverd, heb je het idee dat je groenten direct uit de moestuin worden geleverd. Twee flinke stronken broccoli, een prachtige bloemkool, een grote zak prachtig groene spinazie, een paar flinke rode uien en verschillende koolrapen zorgen voor een vers en aanlokkelijk uiterlijk. Ook het vlees is aantrekkelijk om te zien. De kalfsschnitzeltjes zitten

inhoud van de weekendkrat

Inhoud van de weekendkrat

keurig verpakt in vacuüm en op het label is te lezen dat we te maken hebben met volledig natuurlijk opgegroeide kalfjes. Naast de aardappelen om de maaltijd compleet te maken, zit er ook nog een zakje bij met rode currysaus en verse koriander. Genoeg ingrediënten om het weekend een gezonde en voedzame maaltijd op tafel te zetten.

Zoals al eerder vermeld is het bij de Weekendkrat vooral de bedoeling dat je de geleverde groenten combineert met je eigen creativiteit. Dat betekent wel nog even naar de winkel voor eventuele aanvullingen om een volledige maaltijd samen te kunnen stellen. Maar daar heb je in het weekend ook lekker tijd voor, toch?

Heb je zelf geen inspiratie? Dan kun je elke week een inspiratie-recept downloaden via de website. Het recept is samengesteld uit ingrediënten uit de weekendkrat. Handig en vooral ook erg gezond.

De Krat maaltijdbox

Wil je De Krat maaltijdbox uitproberen? We zouden het leuk vinden als je achteraf een reactie geeft over jouw ervaringen met de maaltijden van de Krat.

Deze week de review van een andere maaltijdbox van De Krat. Waar we de vorige keer schreven over onze ervaringen met de De Krat – Weekendkrat, deze week de Gemakskrat. Dit is een maaltijdbox met ingrediënten voor een aantal complete maaltijden. Toen de bezorger van Vers & Fijn de maaltijdbox van De Krat aan ons overhandigde viel ons direct de grote hoeveelheid groente op die uit het houten kratje puilde. Heerlijk, die geur van verse groente. Daar worden we al gelijk blij van.

Wil je meer weten over van alles over de maaltijdboxen van De Krat?


Eenvoudige verpakking

Tussen de groenten in het eenvoudige houten kratje vinden we een bedrukt papiertje met daarop receptsuggesties. Dit is een geprint papiertje in kleur, maar verwacht geen luxe bedrukte receptkaarten of boekje, zoals bij Marley Spoon. Het houten kratje kun je bij de volgende bezorging meegeven aan de bezorger. Deze wordt dan weer hergebruikt, wel zo duurzaam.

Kwalitatieve Hollandse en biologische producten

Wij hebben drie maaltijden in de Gemakskrat bezorgd gekregen. Twee gerechten met vlees en een vegetarisch gerecht. Leuk dat de herkomst van de verschillende producten, zoals vlees en rijst, beschreven staan achterop het receptkaartje. Alles eerlijk en vers. En zoveel mogelijk van Hollandse bodem en biologisch.

Herkenbare en eenvoudig te bereiden groentemaaltijden

Tijdens de bereiding van de recepten was het prettig dat de maaltijden zo gevarieerd waren. Wij hadden een keer rijst, een keer pasta en een keer aardappelen. Ook was het fijn dat de recepten in de maaltijdbox van De Krat eenvoudig beschreven staan. De bereidingstijd is kort, dat wil zeggen dat je met ongeveer 30 minuten een gezonde groentemaaltijd op tafel hebt staan. De houdbare producten in De Krat zijn niet geportioneerd zoals bijvoorbeeld bij Marley Spoon. Hierdoor houd je daarvan wel kleine restjes over. Wij hadden ook een gerecht met currypasta in de maaltijdbox, maar die was voor (onze) kinderen echt te pittig.

De gerechten zijn relatief eenvoudig en goed herkenbaar. De porties zijn ruim. Wij konden met de 2-persoons maaltijdbox prima eten met twee volwassenen en twee kinderen.

Eindoordeel De Krat: moestuingevoel, eenvoudig en eerlijk

Na twee ervaringen met De Krat kunnen we wel zeggen dat de maaltijdbox van De Krat echt iets is voor liefhebbers van veel groente. De box heeft een echte boerenuitstraling met eenvoudige gerechten vol met biologische groenten. We zouden het ook wel de Moestuinbox onder de maaltijdboxen willen noemen. We hebben nergens het gevoel dat je commercieel wordt uitgebuit en er bespaard wordt op producten om de winst te verhogen. Door het verhaal van de herkomst te lezen, proef je de liefde van de boer bij elke hap! Zoek je wat meer specialere gerechten met een beetje minder groenten? Dan zit je waarschijnlijk beter bij bijvoorbeeld Marley Spoon.

De Krat maaltijdbox

Wil je De Krat maaltijdbox uitproberen? We zouden het leuk vinden als je achteraf een reactie geeft over jouw ervaringen met de maaltijden van de Krat.

Reacties

Vragen over deze maaltijdbox of wil je jouw ervaringen over de De Krat maaltijdbox delen? Dat kan hier onder!

de krat familiekrat
De Krat - Weekend

Dit zeggen de food sites

 • Topkok Pierre Wind over de Streekbox in een uitzending van VARA Kassa:
  Van de maaltijdbox van De Krat gaat het vuur in zijn hart branden. Hij gaf aan dat de maaltijdenbox van De Krat precies de inhoud heeft die hij verwacht van een biologische maaltijdbox.

 • Rosalie van Modernehippies.nl
  Zij geeft aan dat het supermakkelijk is. Elke week of om de week heb je een verassend gevulde krat gevuld met eerlijke gezonde producten op de keukentafel

 • Francescakookt.nl
  Francesca geeft aan dat De Krat een geweldige uitkomst is voor iederen die graag kookt met eerlijke producten. Het ligt zo van de boer op je bord

2 reacties op “De Krat review en ervaringen”

 1. Nu 1x het Gemakskrat van de Krat besteld en beviel goed, juist wel leuk dat je niet echt kan kiezen uit recepten, zo wordt je weer eens verrast en leer je nieuwe recepten. Ingredienten waren kwalitatief goed.

 2. Tijdens de eerste Lockdown de Krat laten bezorgen. We kijken er inmiddels om de 2 weken naar uit. Alsof je in een alternatief restaurant zit te eten, maar dan thuis. De recepten zijn makkelijk te volgen en we eten regelmatig iets nieuws.Voor 2 sporters is de inhoud meer dan voldoende. Heerlijk veel groenten en verse kruiden. Echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X