een nieuwe concurrent in de foodboxmarkt : Mealhero

Door het grote succes in België heeft de Belgische maaltijdbox Mealhero zich sinds vorig jaar september uitgebreid naar Nederland. Moet de markt voor foodboxen zich opmaken voor een nieuwe concurrent? Maak kennis met Mealhero, een maaltijdservice waarbij je zelf niet hoeft te koken!

Persoonlijke chef

CEO Jeroen Spitaels kon er maar niet over uit waarom ongezond eten zo makkelijk is en gezond eten zo moeilijk. “Eigenlijk moet elk gezin een persoonlijke chef ter beschikking hebben” aldus Spitaels. Dit is uiteraard onrealistisch en daarom ging de CEO met zijn compagnons Steven Debaere en Anton Claeys op zoek naar een manier om een gezonde levensstijl te combineren met een drukke agenda. En zo werd de slimme stoomoven geboren, jouw persoonlijke chef die binnen no time een gezonde avondmaaltijd op tafel tovert.

Hoe werkt het?

Mealhero biedt een wekelijks menu aan van dertig recepten, maar er is ook ruimte om gerechten naar wens aan te passen. Daarnaast kun je zelf bepalen wanneer je met Mealhero eet, want de maaltijden worden bevroren geleverd en zijn in de vriezer tot 6 maanden houdbaar.

Green Chef

“De ene helft van de klanten gaat voor het gemak van een kant-en-klaar maaltijd en de andere helft past het recept naar eigen wensen aan” Spitaels

Elke maaltijd bestaat uit drie onderdelen; eiwit, groente en een koolhydraatbron zoals rijst of aardappelen. Nadat je de los verpakte onderdelen in de oven hebt gestopt, heb je er geen omkijken meer naar. De slimme stoomoven weet precies hoe de maaltijd bereidt moeten worden.

Met slechts Ă©Ă©n druk op de knop zet je de oven aan en nog geen 30 min later kun je aan tafel. De slimme stoomoven  huur je voor 5 euro per maand en is alleen geschikt voor bereiden van maaltijden van Mealhero.

Onderscheidend

Door het gebruik van de stoomoven en de korte bereidingstijd onderscheidt Mealhero zich van andere maaltijdboxaanbieders. Ze noemen zichzelf dan ook een atypische foodbox en een nieuwe categorie binnen voeding.

“Wij zitten tussen Ubereats en Hellofresh in. Ubereats levert bereidde, maar vaak ongezonde maaltijden en Hellofresh werkt met verse producten waarbij je veel tijd kwijt bent aan het koken” Spitaels

En niet alleen België is enthousiast over de stoomoven, ondanks de vrij recente overstap naar Nederland neemt het aantal Nederlandse klanten gestaag toe. Het lijkt er dus op dat de maaltijdboxaanbieders ruimte moeten gaan maken voor een nieuwe concurrent op de boomende foodboxmarkt.

Benieuwd waarom foodboxen tegenwoordig zo populair zijn? Corona maakt Foodboxen ongekend populair

About JW

Eigenaar van Foodboxen.nl en zelf hobby kok, heeft alle maaltijdboxen op de website al meermaals geprobeerd en is enthousiast over het concept van foodboxen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we onze bevindingen gebundeld zo kan jij zelf makkelijk maaltijdboxen vergelijken. Naast een passie voor eten ook gek op reizen en inmiddels aardig goed in het ontwikkelen en uitbouwen van websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *