Ekomenu ervaringen

slider ervaringen

Ekomenu - ervaringen

Review Ekomenu; De op-en-top biologische en Nederlandse maaltijdbox!

(voorheen was dit Streekbox)

door Willemijn

EkoMenu-maaltijdbox

Afgelopen week ontvingen we de maaltijdbox van Streekbox. We waren benieuwd waarin de Streekbox zich weer onderscheid van de andere maaltijdboxen. Streekbox, net als De Krat, gaat voor 100% Nederlands en 100% Biologisch. Je krijgt daarbij dus veel Nederlandse streekgroenten, wel zo duurzaam.


Verschillende varianten maaltijdboxen met veel biologische groenten

De Streekbox biedt inmiddels maaltijdboxen met landelijke bezorging. De maaltijdbox werd bij ons bezorgd door Vers & Fijn (evenals bij De Krat). Streekbox kent een aantal varianten in maaltijdboxen, namelijk de gezinsbox (met alleen ingrediënten voor maaltijden met een mix van vis, vlees en af en toe vegetarisch), de specialsbox (aantal ingredienten voor maaltijden en daarnaast bijvoorbeeld sap, eieren en kaas), de veggiebox (vegetarische maaltijden) en de barbequebox. Wij ontvingen de gezinsbox met alleen maaltijden.

De maaltijdbox is van karton en ziet er keurig verzorgd uit. De kartonnen box is open waardoor je de mooie verse producten direct ziet wanneer ze bezorgd worden. Op de box staat een tip om de kartonnen maaltijdbox de volgende keer mee te geven aan de chauffeur. Opnieuw goed gelet op duurzaamheid. Op de box staat verder de samenwerking met Jamie Magazine te lezen. Dit staat verder nergens beschreven en begrijpen we dus ook niet helemaal. Het zou leuk zijn als Jamie magazine de gerechten samenstelt. Geeft toch een extra waarde aan de kwaliteit van de gerechten. Door een staking bij PostNL waren de recepten niet bijgeleverd, maar dit werd netjes opgelost doordat we (netjes van tevoren) een PDF kregen met de recepten. Later zijn de recepten alsnog opgestuurd per post. Keurige service!

Eenvoudig te bereiden recepten

De producten zijn veel verpakt in nette papieren zakjes zoals bij de groenteboer. De bereiding is zeer eenvoudig. We vonden het erg prettig dat Streekbox de bereidingstijd noemt inclusief voorbereiding en snijtijd (rond de 30 minuten). Bij andere maaltijdboxen viel de bereidingstijd juist door dit snijden weleens tegen. De recepten hebben we zelf op kleine punten wat aangepast. Zo was de verse ui bijvoorbeeld erg groot voor het gerecht. Daar hebben we net wat minder voor gebruikt. Op de receptkaart vind je meer informatie over de ingrediënten en de leveranciers. Erg leuke informatie!

Maaltijdbox met toegankelijke en herkenbare recepten

In onze maaltijdbox zaten drie maaltijden. Alle drie zeer herkenbare en toegankelijke recepten. Voor een gezin is dit juist erg fijn, voor fijnproevers misschien wat te eenvoudig. In onze maaltijdbox zat een recept voor een penne/pastasalade met makreel. Die vonden we heerlijk met een prachtige kwaliteit vis. Verder hadden we een snijbonenschotel met o.a. aardappel en paprika. Deze vonden we smaakvol maar iets vlakker van smaak. Als laatste hadden we gevulde tortilla met zoete aardappel, een leuk vegetarisch gerecht met een fijne afgewogen smaak.

Eindoordeel

Wij vonden de maaltijdbox van Ekomenu / Streekbox zeer vergelijkbaar met de maaltijdbox van De Krat. Ook de ambitie van 100% Nederland en 100% biologisch en veel zeer verse groenten in de maaltijdbox. Wij vonden de gerechten net even iets specialer dan De Krat. Dat kan dit keer natuurlijk te maken hebben gehad met de recepten die we bij De Krat ontvingen en bij Streekbox. Qua kwaliteit vinden we het erg goed overeenkomen.

Wil je een maaltijdbox met toegankelijke recepten voor het gezin en zoveel mogelijk biologische Nederlandse streekgroenten? Dan is Streekbox een goede keus! Wil je iets specialere gerechten en een beetje minder groenten? Dan zit je beter bij bijvoorbeeld Marley Spoon.

Ekomenu maaltijdbox

Wil je de Ekomenu maaltijdbox uitproberen? We zouden het leuk vinden als je achteraf een reactie geeft over jouw ervaringen met de Ekomenu box.

25% kortingscode
Kortingscode

Ekomenu – kortingscode

Wanneer je via foodboxen bij Ekomenu een maaltijdbox besteld krijg je nu tijdelijk 25% korting

More Less
Kopieer code

Reacties

Vragen over deze maaltijdbox of wil je jouw ervaringen over de Ekomenu maaltijdbox delen? Dat kan hier onder!

EkoMenu borden

Dit zeggen de food sites

 • Topkok Pierre Wind over de Ekomenu Streekbox in een uitzending van VARA Kassa
  Hij gaf aan de maaltijdbox top te vinden en er erg blij van te worden!

 • Ingeborg Mellaert, VoedZo.nl
  Ze gaf aan dat de maaltijdbox van Streekbox / Ekomenu vol met groenten zit die zo uit de moestuin lijkt te zijn weggelopen. Het uitpakken van de maaltijdbox was voor haar een feest.

 • Madelon, Ze.nl
  Ze zag meteen dat Ekomenu / Streekbox hun maaltijdboxen basic wil houden. Simpele oud-Hollandse recepten met echte streekgroenten.

3 reacties op “Ekomenu ervaringen”

 1. Erg blij met de streekbox. Biologisch, steunt de Nederlandse ondernemer, echt mooie verse producten en af en toe een gek iets erin. Drakenfruit of bedrijven met maatschappelijk karakter. Wordt er blij van als ik het iedere week ontvang. Ik heb van de laatste 12 keer slechts 1 keer een courgette gehad die wat beurs was, maar dat wordt direct opgelost als je het even aangeeft. Verder gewoon lekker.

 2. Wij zijn erg tevreden over de streekbox gezinsbox. Kinderen lusten de gerechten ook en eten makkelijk mee uit de 2 persoonsbox. Streekbox wel meer onderscheidend door de verse en Nederlandse producten. Alsof het zo van het land in de box is gesprongen. Daarnaast zijn veel producten biologisch. Hier houden wij van!
  x ook koolhydraatarme maaltijdboxen hebben en dat is toch ook wel interresant. Ga ik zeker een keer proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X