Familiebox ervaringen

Review Variatiebox van Mathijs Dé maaltijdbox voor jong en oud

(tegenwoordig is dit de Familiebox)

Door Willemijn

Familiebox-maaltijdbox
Nu ook de supermarkten maaltijdboxen lanceren is het voor de andere leveranciers van maaltijdboxen nog belangrijker om zich te onderscheiden. Gelukkig snapt het team achter Mathijs Maaltijdbox, met TV-kok Mathijs Vrieze als gezicht naar buiten, dat als geen ander: een hogere kwaliteit dan de supermarkten, een persoonlijke benadering en goed afgestemd op gezinnen. Waar we eerder de Familiebox reviewden (zie onder voor deze review) proberen we nu de Variantiebox van Mathijs Maaltijdbox.

Een vriendelijke persoonlijke benadering

Door het slechte weer op de dag van levering werden we keurig gebeld dat de bezorging iets later zou worden. Maar rond 21:00 ging de bel en een keurige nette man overhandigde ons de Variantiebox met de mededeling: ‘excuses voor de kleine vertraging. Ik wens u smakelijke momenten’. Een fijne persoonlijke benadering dus bij Mathijs Maaltijdbox.

Ook bij het openen van de Mathijs Maaltijdbox – Variatiebox viel ons op dat alle producten netjes geordend in de doos waren gedaan. Hier is aandacht aan besteed en er niet in gegooid.

Heel geschikt voor gezinnen

De bereidingstijd bij Mathijs Maaltijdbox is gemiddeld zo'n 25 minuten en wordt gegeven inclusief snijden, wel zo eerlijk! De recepten zijn eenvoudig te maken voor iedereen die kan lezen en basisgerechten kan koken. De gerechten zijn herkenbaar maar wel origineel en bijzonder. Dat maakt de Mathijs Maaltijdbox ook heel erg geschikt voor gezinnen. Het staat namelijk niet te ver af van wat kinderen al gewend zijn te eten en vaak lekker vinden.

De Variatiebox voor onze review bevatte drie gerechten;
–       Zalmfilet met gevulde zoete puntpaprika en couscous (25 min. bereidingstijd)
–       Fris andijviestamppotje met runderchipolataworstjes (20 min. bereidingstijd)
–       Kipgehaktballetjes met pastinaakpuree en gegrilde aardappelen (35 min. bereidingstijd)

Onze kinderen (in de leeftijd 0-5) hebben van alle gerechten met plezier meegegeten. Er wordt rekening gehouden met aanbevolen voedingsstoffen, een gevarieerd eetpatroon en is deels biologisch en van Nederlandse bodem. De kwaliteit van de producten ligt een stuk hoger dan standaard in de supermarkten (zo hadden we echt goede zalm en lekker vlees).

Niet te apart, met uitstekende kwaliteit

Wij vonden de gerechten heerlijk en gevarieerd en vonden het een van de twee beste maaltijdboxen die we hebben gereviewed.  Wil je goed, gezond, gevarieerd en lekker eten en ook netjes behandeld worden als klant? Dan zit je heel goed bij Mathijs Maaltijdbox. Keurig verzorgd, een persoonlijke benadering en niet het gevoel dat je commercieel wordt uitgebuit. Voor gezinnen is de Mathijs Maaltijdbox onze favoriet!

Belangrijk verschil tussen de Variatiebox en de Familiebox: 
Wil je een nog kortere bereidingstijd (met veel voorgesneden producten)? En heb je jonge kinderen? Dan is de Familiebox van Mathijs Maaltijdbox misschien een betere optie. Hieronder staat onze review van deze box. De gerechten hiervan zijn iets eenvoudiger en de bereidingstijd dus korter. 

Review Familiebox van Mathijs: Dé maaltijdbox voor gezinnen met (jonge) kinderen

Door: Willemijn

Afgelopen week probeerden we de Mathijs Maaltijdbox, samengesteld door TV-kok Mathijs Vrieze. Wij ontvingen deze keer de Familiebox die vanaf begin Augustus beschikbaar is en helemaal gericht is op gezinnen met (jonge) kinderen. Dat betekent gezonde, toegankelijke gerechten met een korte bereidingstijd. Klinkt dus ideaal voor ons gezin met 2 kinderen in de leeftijd van 2 en 4 jaar!

Nette verpakking met duidelijke receptkaarten

De Mathijs Maaltijdbox wordt landelijk en gekoeld bezorgd. De producten liggen los in een doos die qua formaat en vorm goed te vergelijken is met de maaltijdbox van HelloFresh. In tegenstelling tot andere boxen heeft deze foodbox meer kleur. Er zit een mooie gedrukte receptkaart bij met duidelijke omschrijvingen en tips voor het eten met kinderen. Voor iedereen makkelijk te bereiden.

Korte bereidingstijd door o.a. voorgesneden producten

Bij de bereidingstijden van de recepten valt ons gelijk op dat dit gerechten zijn die binnen 15-20 minuten op tafel te zetten zijn. We hebben bij het bereiden de klok in de gaten gehouden. Bij elk gerecht is het ons gelukt het gerecht te maken in de aangegeven bereidingstijd! Groot pluspunt van Mathijs Maaltijdbox, ten opzichte van andere maaltijdboxen, is dat veel ingrediënten zijn voorgesneden. Dat scheelt een hoop tijd en is dus ideaal tijdens spitsuur in het gezin. De maaltijden bevatten ingrediënten met genoeg variatie en afgestemd op voedingsrichtlijnen. Een aantal producten zijn biologisch maar hier ligt niet de nadruk.

Milde en toegankelijke gerechten

We hebben afgemeten ingrediënten voor 3 maaltijden voor 3 personen. De porties waren ruim genoeg voor ons met 4 personen. De gerechten hebben toegankelijke, milde smaken. De groenten zijn verpakt in een smaakvol jasje zodat de kinderen hun dagelijkse portie groente makkelijk eten. De gerechten zijn mooi gevarieerd, hebben een mooie kleursamenstelling en bevatten producten als scharrelhoen en tartaar van de slager.

Missie geslaagd!

We vonden de Mathijs Maaltijdbox qua niveau van de recepten en uitstraling vergelijkbaar met HelloFresh, maar kwalitatief beter. Met dat verschil dat Mathijs Maaltijdbox (zeker de Familiebox) veel meer is gericht op gezinnen met (jonge) kinderen. De kinderen hebben nu van alle gerechten gegeten. Dat is ons bij andere maaltijdboxen niet altijd gelukt! Mathijs Maaltijdbox slaagt dus goed in haar missie om dé gezonde maaltijdbox te zijn voor (jonge) gezinnen.

Zelf ervaring met de Mathijs Maaltijdbox? Leuk als je je ervaringen deelt!

Reacties

Hier komt Disqus module

Familiebox Keuken
Familiebox-voorbeeld
Familiebox-gerechten

Dit zeggen de food sites

  • Blogger Kelly, Goodfoodlove.com:
    Voor haar is de Mathijs Maaltijdbox echt een uitkomst die tijd scheelt. Daarnaast inspireert het en staat er binnen een half uur een heerlijk gerecht voor je neus.

  • Melinda van Rossen van Boostyourhealth:
    Voor haar smaakten de gerechten gemaakt met de ingrediënten uit de Mathijs Maaltijdbox geweldig en heel puur. En was het zeker voor herhaling vatbaar!

X