eten & maaltijdboxen

Maaltijdboxen vs boodschappen

Waarom zou je een maaltijdbox kopen in plaats van boodschappen doen?

De voordelen van een maaltijdbox ten opzichte van zelf boodschappen doen in de winkel zijn:

  • Inspiratie en variatie: Je hoeft niet voor elke dag zelf te bedenken wat te gaan eten. De aanbieder van de box komt zelf met nieuwe recepten die    eenvoudig te bereiden zijn. Vrijwel alle gerechten zijn te bereiden in minder dan 30 minuten.
  • Gemak: je hoeft de deur niet uit om boodschappen te doen, ze worden gewoon thuisbezorgd. De producten in de maaltijdboxen komen vaak van verschillende producenten en de producten zijn af en toe ook zo speciaal dat ze niet in de winkel te verkrijgen zijn.
  • Duurzaam: de inhoud van de maaltijdbox is genoeg voor de bereiding van gerechten voor een van te voren afgestemd aantal personen. Je hebt dus niet ineens veel te veel eten of te weinig en hoeft daardoor minder weg te gooien.
  • Gezond: de maaltijdbox bevat een goede doorsnede van gezonde producten met genoeg verse groenten en naar keuze ook vlees en vis.

Is de inhoud van een maaltijdbox duurder dan in de supermarkt?

Met de groei van het aantal mensen in Nederland die een maaltijdbox laten thuisbezorgen, en de groei van het aantal aanbieders, blijven de prijzen van de foodboxen omlaag gaan. Dit zorgt ervoor dat inhoud van de maaltijdboxen van bijvoorbeeld HelloFresh even duur of goedkoper zijn als wanneer je de producten zelf in de winkel koopt. Hier zitten de bezorgkosten dan zelfs al bij. In de meeste gevallen ontvang je ook afgepaste hoeveelheden en heb je dus geen grote verpakkingen nodig. Deze afmeting kan iedereen veel geld besparen.

Een test van Foodboxen.nl uit 2018:

Om de proef op de som te nemen werden drie maaltijden uit de Foodbox van HelloFresh onder de loep genomen. De producten van drie verschillende maaltijden werden in de supermarkt gekocht. Het totaal dat er aan de kassa moest worden afgerekend was een kleine 38 euro. Voor deze maaltijden betaal je in de maaltijdbox een bedrag van 39 euro. Je bespaart dus ongeveer een euro als je kiest voor een maaltijdbox in plaats van zelf boodschappen doen.

Green Chef

Duurzaamheid & oorsprong maaltijdboxen

Waar komen de producten uit de boxen vandaan?

Dit is afhankelijk van de leverancier, veel leveranciers kopen de producten wel dichterbij de bron in dan bijv. de supermarkt. Hierdoor kan je bij enkele partijen de boer goed ondersteunen via dit soort pakketten. Kijk bijvoorbeeld bij Marley Spoon:

” Wij werken uitsluitend met producenten die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. We hechten veel waarde aan dierenwelzijn en het milieu. Wij kunnen je altijd vertellen waar onze producten vandaan komen.  “

Is een maaltijdbox duurzaam?

Volledig duurzaam is eten alleen als het in de eigen tuin verbouwd wordt en er hierbij nauwelijks hulpmiddelen gebruikt worden. Dit is ook bij Maaltijdboxen niet haalbaar. Wel slaan de maaltijdboxen de goede weg in met veel gebruik van karton in plaats van plastic. En ook helpen de foodboxen met het terugdringen van de CO2 uitstoot.

De Beste Maaltijdbox?

Wat is de Beste Maaltijdbox die er te vinden is?

In onze ervaring zijn er goede foodboxen en slechte foodboxen. Gelukkig ben je op het goede adres en ga je de slechte foodboxen niet op deze site vinden. Wij richten ons alleen op de goede partijen op dit gebied. De beste foodbox verschilt per seizoen en per soort box. Grote partijen kunnen nu vaak wel meer leveren dan de kleinere specialistische foodboxen. Dit doordat ze ook veelal groter kunnen inkopen. Hier kun je op onze vergelijker wel de beste maaltijdboxen vinden.

Gratis proefboxen! =)

Zijn er ook gratis of proef maaltijdboxen?

Zoals ook goed beschreven in ‘Wat is een proefbox‘ is het proefbox concept van maaltijdboxen achterhaald. Dit omdat er door betere consumenten bescherming binnen 14 dagen afstand gedaan kan worden van het abonnement.

2 thoughts on “Maaltijdbox vragen”

  1. Waarom kan ik niet mijn gratis proefbox ontvangen? Ik krijg steeds een melding dat mijn pakket gereserveerd is maar als ik inlog krijg ik alleen korting en niet gratis.

    1. Beste Koot,

      Over welke proefbox van welke aanbieder heb je het nu? Niet alle maaltijdbox leveranciers geven gratis boxen weg, soms wel een proefbox met korting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *