Definitie van een Maaltijdbox

Een maaltijdbox is een doos of krat die precies de voedingsproducten bevat voor de bereiding van één of meerdere maaltijden. Deze box wordt samengesteld door de aanbieders van de maaltijdbox op basis van recepten. In de meeste gevallen bevat de maaltijdbox precies genoeg ingrediënten voor de bereiding van een maaltijd voor een aantal personen. Dit op basis van de keuzes van de afnemer.

Meer uitleg over de Maaltijdbox

Een maaltijdbox is vaak verkrijgbaar in abonnementsvorm. Als consument moet je je aanmelden bij een bedrijf als HelloFresh, Ekomenu, Dinnerly of Marley Spoon. Vervolgens kies je een aantal personen en een soort pakket en krijg je de maaltijdbox thuis gestuurd.

Andere eigenschappen:

Green Chef
  • De maaltijdboxen worden gratis thuisbezorgd, dit is onderdeel van het maaltijdbox abonnement.
  • Er zijn in Nederland zo'n 6 partijen die groots / landelijk maaltijdboxen aanbieden. Dit zijn de namen die je vaak ziet terug komen op deze website.
  • Iedereen die wel eens een maaltijdbox heeft geprobeerd heeft zijn of haar mening klaar liggen. Dit terwijl maaltijdboxen enorme veranderingen hebben doorgemaakt de afgelopen jaren. Als iemand dus feedback geeft over een maaltijdbox, vergeet dan niet te vragen ‘van wanneer' deze informatie komt.
  • Maaltijdboxen zijn in principe goed voor het milieu. Er is sprake van 33% minder CO2 uitstoot dan wanneer je deze artikelen in de supermarkt zou kopen. Ook wordt er zeer weinig gebruik gemaakt van plastic!
  • De maaltijdbox is een Amerikaans concept, mede overgewaaid door de grote marketingcampagnes van HelloFresh.

Voor- en Nadelen van de Maaltijdboxen

Het grote voordeel voor consumenten is de tijdsbesparing. Immers het product wordt thuis bezorgd. Daarbij eet je veel afwisselender met zo'n box en leer je allerlei nieuwe gerechten. En dit alles ook nog eens op een milieu vriendelijke manier. Een nadeel zou kunnen zijn dat er ook met dit soort abonnementen soms een foutje gemaakt kan worden en je als consument dan direct denkt: dit is niet goed. Iets wat overigens ook in de supermarkt kan gebeuren maar dat ter zijde. Daarbij kunnen de abonnementen best prijzig zijn.

Bekijk hier een vergelijking van alle Maaltijdboxen.

Alternatieve Benamingen

Een kookbox, eetbox of food box, eten box

One thought on “Wat is een Maaltijdbox?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *