Marley Spoon Ervaringen

slider ervaringen

Marley Spoon maaltijdboxen - ervaringen

Review Marley Spoon

Door Anne-Mette

Marley-Spoon logo

Griekse köfte met kidneybonensalade en frisse yoghurt: ik heb me er al de hele dag op verheugd. Op deze zomerdag ben ik toe aan een frisse maaltijd en omdat ik van tevoren al wist dat de temperaturen deze week hoog zouden worden, heb ik deze maaltijd doelbewust gekozen tijdens mijn receptkeuzemoment. Daarnaast is deze maaltijd ook laagdrempelig voor de kids. Gehakt is altijd een topper en aangevuld met paprika en een salade komen ze ook vandaag weer lekker aan hun vitaminen. Dat is dan ook het grote voordeel van Marley Spoon. Je hebt elke week keuze tussen diverse maaltijden, zodat er altijd een favoriet tussen zit.


Maar terug naar de Griekse köfte. Zoals vorige keer zag de verpakking er weer perfect uit. Een keurige zak, waarin alle ingredienten netjes per maaltijd gesorteerd zijn. Bij mij gaan de zakken in zijn geheel de koelkast in. Zo kan ik er elke dag een maaltijdzak uit de koelkast halen en direct aan de slag gaan.

Ingrediënten voor vandaag? Authentiek rundvleesgehakt, een mooie citroen, een ui, een rode paprika, een baquette, een tomaat, een blik kidneybonen knoflook, verse basilicum, ajvar (een rode pasta gemaakt van rode paprika, aubergine, plantaardige olie en specerijen) en yoghurt. Voor de yoghurt is overigens een bakje Campina yoghurt gebruikt. Om het kwaliteits- en uitstralingsniveau van Marley Spoon te bevestigen, zou ik zelf voor boerenyoghurt hebben gekozen. Zowel de curry als de basilicum zijn in keurig afgemeten hoeveelheden in zakjes verpakt. Hierdoor wordt hygiëne van de producten netjes gewaarborgd.

Bereiding

Om de Griekse köfte te bereiden, is er een maaltijdkaart toegevoegd. Aan de hand van verschillende plaatjes, is het eenvoudig om de maaltijd te bereiden. Bovendien is de bereidingstijd maximaal een half uur. Ik heb overigens aan de yoghurtsaus nog wat knoflook toegevoegd. Je kunt natuurlijk aan elk recept je persoonlijke schwung geven.

Smaak

Nu de köfte klaar is en op tafel staat, is het tijd om het gerecht te gaan proberen. Tijdens het eten valt me op hoeveel smaak het gerecht heeft voor de geringe bereidingstijd. De smaken zijn puur, eenvoudig en exact uitgebalanceerd. Hier proef je het werk van de chef-kok. En terwijl een van ons het tafelverhaal voorleest, eten de anderen de maaltijd met smaak op. Wat ons betreft, herhaling waard.

Prijsverlaging!

Een leuke bijkomstigheid is overigens dat Marley Spoon haar prijzen heeft verlaagd. De prijs van de Marley Spoon maaltijdbox scheelt momenteel slechts een euro ten opzichte van HelloFresh. Zeker wanneer je kijkt naar de hoge kwaliteit van de producten en de handige verpakkingsmethode, maakt dit de Marley Spoonbox extra aantrekkelijk. Wanneer je van een uitdagende smaaksensatie houdt, tijd neemt om te koken en kwaliteit op prijs stelt, is Marley Spoon dé perfecte maaltijdbox voor je.

Review Marley Spoon

Door: Mark en Willemijn

De eerste maaltijdbox van Marley Spoon is gearriveerd dus we kunnen aan de slag. Om onze review voor jou zo overzichtelijk mogelijk te maken, hebben we op verschillende specifieke belangrijke dingen gelet, die we apart van elkaar beschrijven. Je kunt hierbij denken aan de verpakking, de ingrediënten, de recepten, de bereiding en de uiteindelijke presentatie van de maaltijdbox en smaak van de recepten.

We wensen je veel lees- en vooral kookplezier!


Verpakking

Wanneer de maaltijdbox van Marley Spoon voor de eerste keer op je aanrecht staat, weet je dat je kwaliteit voor je hebt. Zelfs aan de verpakking is bijzondere aandacht besteed. Zo is de maaltijdbox vervaardigd uit volledig recyclebaar karton en opgeleukt met grappige teksten, als ‘met liefde behandelen' en ‘gek op koken'. Het stijlvolle logo van Marley Spoon geeft de doos gelijk een verzorgde uitstraling. Als je de (tevens recyclebare) plakstrip opent, stuit je direct op een prachtige en stijlvolle receptenkaart. De recepten zijn stuk voor stuk gedrukt op recyclebaar en luxe scheppapier, wat voor een extra sjiek gevoel zorgt. Alle recepten zijn voorzien van diverse visuals en een stapsgewijze beschrijving voor de bereiding van het gerecht, aangevuld met een verhaal origineel van de chef zelf (het tafelverhaal). Onder de receptenkaarten bevinden zich de ingrediënten. De ingrediënten in de box zijn per gerecht keurig gesorteerd in stijlvolle paperbags, die dichtgeplakt zijn met een zwart-witte plakstrip waarop het betreffende gerecht vermeld is. Het openen van de zakken is een feest. Elke paperbag bevat nauwkeurig gesorteerde, geproportioneerde en zeer verse ingrediënten. Kortom, een goed verzorgde en zorgvuldig verpakte maaltijdbox, waar op elk detail is gelet.

Ingrediënten

Marley Spoon is bekend om zijn hoogwaardige ingrediënten, en dat maken ze duidelijk waar. De ingrediënten zijn stuk voor stuk erg vers en worden geleverd door de beste leveranciers. Zo valt het tijdens het snijden van de producten nogmaals op hoe hoog de kwaliteit van de producten eigenlijk is; de bijgevoegde knoflook heeft een gezonde roomwitte kleur en verspreidt een heerlijke geur als we hem opensnijden en ook de paprika heeft een prachtige, rode kleur. De aardappelen zien eruit alsof ze net uit de grond zijn getrokken en ook de vis is perfect van kwaliteit, wat overigens ook verwacht kan worden van een bekende visleverancier als Jan van As. Omdat Marley Spoon graag seizoensproducten levert, kom je regelmatig ‘vergeten groenten' of uitzonderlijke producten tegen, die niet verkrijgbaar zijn in een doorsnee supermarkt. Dit maakt het koken extra leerzaam en uitdagend. Naast de hoge kwaliteit van de ingrediënten is het ideaal dat de maaltijdbox zo compleet is. Zo hoef je, in tegenstelling tot de HelloFresh maaltijdbox, vrijwel geen vaste producten in huis te hebben, dan alleen peper, zout en olijfolie.

Bereiding van recept

Nu we de ingrediënten uitgepakt en bekeken hebben, is het tijd voor de daadwerkelijke bereiding. Het snijden, bakken en klaarmaken van de maaltijd duurt ongeveer drie kwartier. Dit komt netjes overeen met de aangegeven tijd op het recept. Omdat we het gerecht nu met z'n tweeën hebben bereid, is het aannemelijk dat je er alleen nog wat langer over zou doen. Voor een doordeweekse dag in een gezin met kleine kinderen is deze bereidingstijd eigenlijk net iets te lang. Wanneer je kinderen echter groter zijn, of je wilt samen even heerlijk kokkerellen, is de bereidingstijd goed te doen. De bereiding is zelfs voor amateur-koks heel goed te doen. Het duidelijke, stapsgewijze recept maakt het koken eenvoudig en leuk, hoewel sommige beschrijvingen net iets specifieker kunnen. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken over ‘kort verwarmen'; een begrip dat vrij breed interpreteerbaar is. Een tijdsindicatie zou wat prettiger zijn. Door de hoge kwaliteit van de ingrediënten, krijg je al snel het gevoel dat je in de keuken van een goed restaurant aan het werk bent. En het leuke is, dat je het zelf op mag eten.

Opdiening en smaak

Door de mooie presentatie van het recept op de receptenkaart, ervaar je de passie van de chef-kok van het recept. Wanneer je nog voor de bereiding staat, is het bijna niet te geloven dat je als amateur-kok binnen drie kwartier eenzelfde recept op tafel hebt staan. Toch was dit precies wat er gebeurde; binnen de aangegeven tijd keken we allebei vol trots naar het recept dat we bereid hadden. En de smaak? Een regelrecht feest.
Een heerlijk gerecht met mooie gevarieerde en uitgebalanceerde smaken en goed passend bij het seizoen. Ideaal als frisse en stevige lunch of als mooi diner.

Eindbeoordeling

Een gezonde en uitdagende verrassing; dat was voor ons de maaltijdbox van Marley Spoon. De stijlvolle verpakking, de hoge kwaliteit van de producten, de eenvoudige bereidingswijze en het uiteindelijke resultaat zijn verbluffend. Daarnaast is het ideaal dat je elke week kunt kiezen uit zeven voorgestelde gerechten, zodat je niet ‘vast' zit aan het gerecht dat een ander voor jou heeft bedacht. Ook al twijfelden we eerst of de iets hogere prijs per maaltijd ten opzichte van bijvoorbeeld HelloFresh reëel was, hebben we geconstateerd dat deze maaltijden de prijs waard zijn door de bijzondere producten en de hoge kwaliteit. Dit maakt de Marley Spoon box bijzonder geschikt voor een aantal dagen in de week. De receptenkaart zou helemaal compleet zijn wanneer deze aangevuld zou worden met een wijnsuggestie. We hebben begrepen van Marley Spoon dat hieraan gewerkt wordt!

Marley Spoon maaltijdbox ervaringen

Wil je de Marley Spoon maaltijdbox uitproberen? We zouden het leuk vinden als je achteraf een reactie geeft over jouw ervaringen met de Marley Spoon service en maaltijden.

Wanneer er kortingscodes beschikbaar zijn voor Marley Spoon zijn ze ook hier onder te vinden.

€45,- Korting
Kortingscode

Marley Spoon Kortingscode

Wanneer je via onze links een maaltijdbox besteld bij Marley Spoon krijg je in totaal €45,- korting op de eerste drie Marley Spoon boxen. 

More Less
Naar Marley Spoon

Reacties

Vragen over deze maaltijdbox of wil je jouw ervaringen over de Marley Spoon maaltijdbox delen? Dat kan hier onder!

marley-spoon-maaltijdbox_orig

Dit zeggen de food sites

Onderstaand wat ervaringen over de maaltijdbox van Marley Spoon van wat bekende bloggers en bladen. Onderaan de pagina kun je ervaringen van gebruikers lezen en je eigen ervaring over de maaltijdbox van Marley Spoon achterlaten. Wat bij de ervaringen over Marley Spoon vaak gezegd wordt:

– Hoge kwaliteit ingrediënten (perfect afgewogen en heel vers)
– Zelfs met weinig ervaring kook je als een chef-kok
– Heel handig dat je zelf kunt kiezen welke gerechten je wilt ontvangen in de maaltijdbox

 • 29-01-2015 Blog Pauline's keuken
  Leuk bij de maaltijdbox van Marley Spoon is dat je zelf kan kiezen welke gerechten je wilt maken. De kwaliteit van de ingrediënten is top en de recepten zijn origineel en verrassend.

 • 28-02-2015 Elsevier magazine
  Wat direct opvalt, is de kwaliteit van de producten. De kipfilet wordt met de huid geleverd (dan droogt hij met het bakken niet zo snel uit) en komt van kwaliteitsleverancier de Lindenhoff. De groenten zijn kakelvers.

 • 16-04-2015 Jan-magazine.nl
  Leer te koken als een chef-kok!

 • 01-06-2015 Culy.nl
  Alle ingrediënten waren perfect afgewogen en ingepakt. En leuk dat Marley Spoon nu samenwerkt met sterrenchefs.

5 reacties op “Marley Spoon Ervaringen”

 1. We gebruiken al een tijdje de maaltijdbox van HelloFresh en hebben kort geleden ook de maaltijdbox van Marley Spoon geprobeerd. Je betaald iets meer per persoon dan bij HelloFresh maar dat is ook te merken. De kwaliteit van de ingrediënten en de recepten ligt net wat hoger. Nog verser, mooier verpakt en iets apartere recepten. De bereidingstijd is ook wat langer (zo’n 50 minuten). Je hebt meer het gevoel dat je iets speciaals maakt en de smaak is uitstekend. Wij gaan nu HelloFresh maaltijdbox in de de weekenden en voor etentjes aanvullen met de maaltijden van Marley Spoon. Wat ons betreft nu een ideale combinatie.

 2. TOPKWALITEIT!! TOPSERVICE!!! ELke week 7 nieuwe gerechten en vooral snel en gemakkelijk te maken! Heel flexibel met leveringsplaatsen en het belangrijkste, SUPERVOORDELIG in vergelijking met inkopen doen in de supermarkt. Voorheen was mijn voedstel in de voorraadkast stof aan het verzamelen en nu niet, want ik heb niks overbodig meer in de voorraadkast staan! BESLIST EEN AANRADER!!!

 3. Wij gebruiken de Marley Spoon box nu ronde de 3 a 4 maanden en zijn tevreden.

  Voordelen
  – De maaltijden zijn verrassend
  – Veel keuze
  – Goede receptenkaarten
  – Prettig bezorgmoment (zondagavond voor ons)
  – Grote porties
  – We koken 90% vegetarisch en zijn met 3 kinderen. Dan moet je dus wel voldoende keuze hebben om iedere week 3 gerechten te kiezen. Dat lukt prima.
  – Nog nooit een zelfde recept tegen gekomen

  Nadelen
  – 2x bezorgproblemen waarvan 1 week helemaal geen bezorging.
  – 1x crème freche die maar zeer kort houdbaar was en we niet konden gebruiken. Dat is vervelend als je net bezig bent met koken.
  – Vaak langer aan het koken dan op de receptkaart staat aangegeven (maar dat kan ook een eigen tekortkoming zijn)

  8/10!

 4. Ik bestel nu ongeveer sinds een jaar box van Marley Spoon of Hellofresh (ik kijk per week wie van de twee me het meest aanspreekt qua recepten) en ben over beide tevreden.

  -Beide abonnementen zijn echt flexibel, je kan zonder problemen weken achtereen pauzeren zolang je het maar op tijd doet (ongeveer tot een week van te voren)

 5. Ik bestel nu ongeveer sinds een jaar de 2 persoonsbox (ik ben alleenstaand is niet beschikbaar of kost bijna net zoveel als een 2 persoonsbox) van Marley Spoon of Hellofresh (ik kijk per week wie van de twee me het meest aanspreekt qua recepten) en ben over beide tevreden.

  – Abonnement: Beide abonnementen zijn echt flexibel, je kan zonder problemen weken achtereen pauzeren zolang je het maar op tijd doet (ongeveer tot een week van te voren)
  – Kosten: Bij Hellofresh moet je voor iets meer basis ingredienten zelf zorgen welke Marley Spoon wel levert (bijv bouillonblokjes, mosterd). Qua prijs zou ik om deze reden dan
  ook zeggen dat beide gelijk zijn
  – Levering: Beide hebben ruime keuze aan levertijden en goede communicatie omtrent de levering en levertijd op de dag zelf
  – Recepten: Beide hebben keuze uit ong 20 recepten per week. Marley Spoon heeft voor mij meer keuze omdat het allemaal verschillende gerechten zijn. Bij Hellofresh is een deel van
  de recepten (4 a 5) tegen een meerprijs van 2 to 4 euro per portie. De keuze uit vegetarisch recepten is bij Marley Spoon iets groter
  – Klachten: Bij beide is er wel eens iets mis gegaan met de bestelling (product mist in box of niet goed, levertijd wijkt af). Vooralsnog is dit incidenteel geweest en bij melding
  van deze incidenten was de klachtafhandeling goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X