Ervaringen

Review Willem&Drees

Door Willemijn

Willem en Drees Maaltijdbox

 Donderdagmiddag 28 januari. Een gewone, grijze, Hollandse donderdagmiddag. Plotseling werd deze grauwe dag opgefleurd door een knaloranje krat die bezorgd werd. Ha, de Willem&Drees! Als de inhoud van de Willem&Drees maaltijdbox net zo fijn is als de kleur van de krat, dan belooft het ons veel kook en eetplezier.


De inhoud van deze Willem&Drees bestaat uit ingrediënten voor 3 maaltijden, een brood van Le Perron om zelf af te bakken, een fles pure appelsap en een doosje met 6 eieren. Het vlees is door de bezorger keurig in een koeltasje met koelelement gedaan.

Je ziet dat de maaltijdbox van Willem&Drees, die sinds kort gratis landelijk wordt bezorgd, met zorg is ingepakt; de zware producten onder, de lichte of breekbare producten bovenop. Alle producten zagen er mooi gaaf en vers uit. Dat het vers is zie je wel aan het biologische vlees; een week houdbaar! Tijdens het uitpakken viel me gelijk de diversiteit van de groenten op. Bij sommige producten vroeg ik me af; wat moet ik hier nou mee? Dat is ook een leuk element aan de maaltijdboxen. Je probeert eens wat nieuws. In het kader van duurzaamheid zitten er geen geprinte recepten in de Willem&Drees. Gelukkig hebben ze een handige app en een goede site waar je de recepten en de achtergrond van de ingrediënten eenvoudig kunt vinden.

Willem&Drees​ heeft van alle maaltijdboxen die we hebben getest het hoogste gehalte aan biologische ingrediënten (altijd meer dan 90% biologisch gecertificeerd). Verder komt 100% van de producten van Nederlandse bodem. Dat is niet alleen goed voor onze eigen boeren maar ook voor de duurzaamheid en versheid van de producten (minder reiskilometers).

In onze Willem&Drees maaltijdbox zaten ingrediënten voor 3 gerechten. Namelijk;
1. Hamburger met chutney, venkel en knolselderij
2. Pasta pesto met gedroogde tomaatjes
3. Ganzensaté met Nasi Goreng van Zeeuwse vlegel

Echt drie verschillende gerechten dus. Bij deze maaltijdbox moest ik wel wat meer dingen in huis hebben dan alleen olie/boter en peper en zout. Zoals rode wijnazijn, gember en koriander.

Eenvoudige bereiding en heerlijke gezonde gerechten (met biologische ingrediënten)
De recepten waren makkelijk te bereiden, duidelijk omschreven en qua tijd iets langer dan de aangegeven tijd. Dit kwam voornamelijk doordat de snijtijd niet helemaal was meegerekend (maar dan kan natuurlijk ook komen door mijn snijtempo :-). Maar het allerbelangrijkste: stuk voor stuk waren deze Willem&Drees gerechten heerlijk! De kinderen (in de leeftijd 2 en 5 jaar hebben er ook goed van gegeten. En dat het zo'n hoog biologisch gehalte heeft, terwijl je er niet veel meer voor betaald dan andere maaltijdboxen, geeft me een extra goed gevoel!

Eindoordeel

Buiten de goed samengestelde en gevarieerde gerechten spreekt ons de filosofie van Willem&Drees erg aan. Duurzaam, biologisch, 100% van Nederlandse bodem en niet duurder dan biologische producten in de supermarkt. Terwijl het een betere kwaliteit is dan de biologische producten in de supermarkten. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding dus. Wij zelf zijn overtuigd dat als naast lekker eten, het biologisch gehalte belangrijk voor je is, je het beste kunt kiezen voor de maaltijdbox van Willem&Drees

Reacties

Hier komt Disqus module

WillemDrees-boer
Willem&Drees recepten noodles met groenten
X