Definitie van een Groentebox

Een groentebox bevat verschillende soorten groente die je op regelmatige basis (meestal 1x per week) ontvangt. Bij de meeste aanbieders zijn dit seizoensgroenten. De boxen bevatten in een aantal gevallen recepten maar meestal ben je nog overgeleverd aan je eigen creativiteit.

Meer uitleg over de Groentebox

De groentebox bestaat voornamelijk om de tijdsbesteding van het in huis halen van groenten. Voorbeelden van partijen die een groentebox in het assortiment hebben: De Verse Verleiding, Odin.nl, Streekvers, Coop en de Hofpas. De bekendere partijen als bijvoorbeeld HelloFresh en Albert Heijn leveren wel een fruitbox, maar geen groentebox.

 • Bij gebruik van een groentebox moet je wel zelf aan de slag met de ingrediënten. Daarvoor moet je met dit soort abonnementen er zeker voor zorgen dat je niet teveel in huis haalt. Verspilling zou namelijk zonde zijn en is slecht voor het milieu.
 • Groenteboxen zijn verkrijgbaar van 10 tot 30 Euro.
 • Vanzelfsprekend om te vernoemen wellicht maar deze Groentebox zijn zeer populair onder Vegetariërs.
 • De partijen die groenteboxen leveren zijn vaak dezelfde partijen als de fruitbox leveranciers.
 • Voor- en Nadelen van de Groentebox

  Het grote voordeel voor consumenten is ook bij de groentebox de tijdsbesparing. Immers de groentes wordt thuis bezorgd. Je wordt eigenlijk gedwongen om beter en gezonder te eten. De groentebox kent dan ook weinig nadelen, alleen kan het natuurlijk zijn dat je soms net niet de kwaliteit van groente in huis krijgt die je verwacht. Immers de oogst is niet altijd perfect en soms zal er toch echt een rotte tomaat of kromme komkommer tussen zitten.

  Alternatieve Benamingen

  Een groentenbox, fruitbox, of een groente- en fruitbox.

  Green Chef

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *