Maaltijdboxen vergelijken

Vergelijk maaltijdboxen met landelijke bezorging

Om voor jouw thuissituatie tot de juiste maaltijdbox te komen is het verstandig om de verschillende keuzes eerst goed te vergelijken. We hebben de belangrijkste redenen om voor een box te kiezen in de onderstaande tabel weergegeven. Daarnaast geven we per maaltijdbox een toelichting op kenmerken waarvan wij denken dat deze relevant zijn om een keuze te kunnen maken. Hierdoor is het eenvoudig geworden om voor jou een geschikte maaltijdbox te vinden en te bestellen.

De maaltijdbox vergelijker van foodboxen.nl

Hello FreshAllerhande boxMarley SpoonFamilieboxDe KratWillem&DreesEkomenu


hellofresh vergelijkenAllerhande maaltijdbox vergelijkenMarley Spoon vergelijkenFamiliebox vergelijkenDe Krat vergelijkenWillem en Drees vergelijkenEkomenu vergelijken
Voordelen
Bezorgmomenten
Al vanaf 1 persoon
Goedkoopste box
Ook boodschappen
Creatieve recepten
Vooruit plannen
Toegankelijk
Kids Toppers
Veel groente
Seizoensproducten
100% biologisch
Ook boodschappen
100% biologisch
Veel recepten
Korting
50% op eerste box
Geen korting
€45 korting
40% op eerste box
10% op twee boxen
€10 korting
25% korting
Proefbox
Link
Los te bestellen
Link
Eenmalige box
Gratis Bezorging
Vanaf 3 maaltijden
vanaf €39 gratis
Maaltijden kiezen
Recepten per week
14
9
20
12
3
3
20
Aantal personen
1 - 6
2 of 4
2 - 4
2 - 5
2 - 5
1 - 4
1 - 4
Aantal dagen
3 t/m 5
3
2 t/m 5
2 t/m 4
3
3
3 of 4
2 pers. 3 recepten
€40,95
€38,85
€41,95
€41,5
€41
€47
€41,88
4 pers. 3 recepten
€61,95
€54
€62,95
€57
€62
€67
€62,76
P.P. per maaltijd
€5,17
€4,50
€5,25
€4,75
€5,16
€5,83
€5,23
Bestellen
100% biologisch
Vegetarisch
Veganistisch
Familierecepten
Snelle recepten
Koolhydraat arm
Zuivelarm
Glutenarm
Website
hellofresh.nl
ah.nl/allerhandebox
marleyspoon.nl
defamiliebox.nl
dekrat.nl
willemendrees.nl
ekomenu.nl
Bestellen
Maaltijdboxen vergelijken

Waar je op kan letten bij het kiezen van een maaltijdbox

Marley Spoon is een erg veelzijdige allround aanbieder met lekkere recepten. Vind je het lastig om een keuze te maken? Probeer dan Marley Spoon eens uit.

We bevelen Ekomenu aan als je enige vorm van allergie of voedselvoorkeur hebt. Ekomenu blinkt uit in het personaliseren van de gerechten in jouw box.

We bevelen Ekomenu, Willem&Drees of De Krat aan voor de bewuste en duurzame eters. De eerste twee zijn 100% biologisch en De Krat kiest soms bewust anders. Ekomenu biedt daarnaast ook een veganistische optie.

De Allerhande box is een goede keuze als je nergens aan vast wilt zitten en zo nu en dan zelf een bestelling wilt plaatsen.

Al je in je eentje bent, kun je het beste HelloFresh bestellen. Deze heeft goede maaltijden voor 1 persoon.

Als je een beetje op de kleintjes wil letten, neem dan de Allerhande box. Deze is het voordeligst.

Heb je geen zin om iedere keer recepten uit te zoeken? Dan zijn De Krat en Willem&Drees wat voor jou. Lekker eten, maar wel wat de pot schaft!

Hoe zouden wij de juiste maaltijdbox kiezen?

Het is slim eerst om even stil te staan bij de voornaamste reden die je hebt om te kiezen voor een maaltijdbox. Deze redenen kunnen bijvoorbeeld zijn: minder naar de supermarkt willen, snel een maaltijd op tafel voor het hele gezin, gezonder eten, tijdsbesparing of minder verspilling. Misschien is het wel iets anders of een combinatie van redenen.

Als je dit voor jezelf goed in beeld hebt, is het eenvoudiger om de juiste aanbieder van maaltijdboxen te vinden. Na uren onderzoek zijn wij namelijk tot de conclusie gekomen dat de verschillen tussen de maaltijdboxen helemaal niet zo groot zijn. De boxen zijn allemaal op basis van een flexibel lidmaatschap. Dit houdt in dat ze minimaal maandelijks opzegbaar zijn. Daarnaast bieden ze allemaal gezonde ingrediënten en meerdere lekkere recepten waar je uit kunt kiezen. Ook wat prijzen betreft liggen de boxen erg op één lijn. Een uitzondering hierop vormt de Allerhande box. Deze maaltijdbox wijkt iets af van de rest als het gaat om de prijs en manier van werken.

Om goed te kunnen vergelijken hebben we in het kort aangegeven waarom we denken dat de maaltijdbox de juiste keuze kan zijn. Als je uiteindelijk twijfelt tussen 2 of 3 aanbieders, raden we je aan om naar de hoogste korting te kijken of naar de recepten die jou op dat moment het beste bevallen.

HelloFresh

hello fresh vergelijken

HelloFresh is naar verluid de grootste aanbieder van maaltijdboxen. Je kunt hier vanaf 1 tot en met 6 personen een box bestellen. In deze box vind je ingrediënten voor maaltijden van over de hele wereld. HelloFresh is daarmee een veelzijdige maaltijdbox. De Hellofresh box is enigszins vergelijkbaar met Marley Spoon. Dus als je deze box overweegt, bekijk dan ook zeker Marley Spoon even.

Voordelen Hellofresh

 • Goede allround box
 • Als enige beschikbaar vanaf 1 persoon
 • Keuze in bezorgmomenten
 • Mooie receptenkaarten
 • Je kunt recepten kiezen

Soorten maaltijdboxen

 • Snel koken met de Quick and Easy Box
 • Familiebox beschikbaar
 • Vegetarische optie beschikbaar

De Allerhande Box

allerhande box vergelijken

Albert Heijn is met de Allerhande box een beetje een vreemde eend in de bijt. De box is namelijk als enige goed ingericht op losse bestellingen. Bij de andere aanbieders heb je namelijk als snel een lidmaatschap. Een dergelijk lidmaatschap is altijd flexibel. Bij de Allerhande Box kun je alle maaltijden kiezen en los bestellen. Dat kost natuurlijk wat meer werk wanneer je iedere week de box wilt laten bezorgen. Je kunt daarom ook de optie aanvinken om iedere week 3 voor jou geselecteerde gerechten te laten bezorgen. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is de deur openen voor de bezorger.

Voordelen van de Allerhande Box

 • Los te bestellen, dus zonder lidmaatschap
 • Je kunt wel kiezen voor een (flexibel)  lidmaatschap met 3 gerechten per week
 • Goed te combineren met de boodschappen
 • De AH box is voordeliger dan de andere foodboxen
 • Je kunt kiezen voor koolhydraatarme gerechten
 • je kunt kiezen voor gerechten zonder vlees en/of vis

Soorten maaltijdboxen

Bij de Allerhande Box kun je alle maaltijden los bestellen. Wat ons betreft erg handig, bij de andere aanbieders heb je vaak een flexibel lidmaatschap. Albert Heijn is hierin de enige.

Bij Albert Heijn kun je overigens ook kiezen voor een terugkerende box. Je kunt 3 door jou gekozen Allerhande gerechten per week ontvangen  die je zelf overigens ook weer eenvoudig kunt wijzigen. (2 personen kost: €38,85, 4 personen kost: €51,50)

Marley Spoon

marley spoon vergelijken

Marley Spoon timmert in Nederland behoorlijk aan de weg. Je kunt één type box afnemen en selecteren voor hoeveel personen deze is. Vervolgens selecteer je het aantal dagen per week dat je deze wilt ontvangen. In de stap daarna kun je (wekelijks) kiezen uit 20 recepten. Wij vinden deze recepten doorgaans goed in elkaar steken en het aanbod van verschillende type maaltijden is erg groot. Na Ekomenu ben je hierin het meest flexibel uit met Marley Spoon.  Je kunt de meegeleverde receptenkaarten volgen om tot het perfecte eindresultaat te komen: een maaltijd net als op het plaatje 🙂

Marley Spoon is wat opzet betreft vergelijkbaar met Hellofresh. Dus het is goed om deze met elkaar te vergelijken als je deze opzet interessant vindt. Lees hier uitgebreid over Marley Spoon.

Voordelen van Marley Spoon

 • Goede allround box
 • Wekelijks de keuze uit 20 recepten
 • Flexibele recepten die je tot 8 weken van tevoren kunt plannen
 • Fijne receptenkaarten

Soorten maaltijdboxen

 • De Marley Spoon Box
 • De vegetarische Marley Spoon box

De Familiebox

familiebox vergelijken

De Familiebox is een hele goede keuze wanneer je toegankelijke gerechten wilt hebben,  bijvoorbeeld zonder al teveel Mexicaanse pepers. De box is – zoals de naam al een beetje doet vermoeden – super kindvriendelijk. Je vindt veel groente in de meeste maaltijden en je kunt kiezen uit speciale ‘kids toppers' met bijvoorbeeld vissticks of eenvoudige pasta gerechten. Meer over de Familiebox ook hier.

Voordelen van De Familiebox

 • Toegankelijke gerechten voor jong en oud
 • hoeveelheden zijn afgestemd op het gezin
 • Kiezen uit 12 recepten
 • De optie om gerechten te kiezen met extra groente
 • De optie om gerechten te kiezen voor kinderen
 • De optie om snelle gerechten te kiezen

Soorten maaltijdboxen

Er is 1 box beschikbaar waar je gerechten voor kunt selecteren. Er zijn dus niet verschillende type boxen waaruit je kunt kiezen.

Dekrat.nl

dekrat vergelijken

Bij de Krat kies je in eerste instantie voor een bepaalde soort box, bijvoorbeeld vegetarisch, om daarna iedere week meerdere maaltijden van die soort te krijgen. De ingrediënten van deze gerechten zijn lokaal en voor een heel groot deel biologisch. Ook voor het gezin is er een Snelle gezinskrat beschikbaar.
Op dekrat.nl kun je ook een weekendbox bestellen. In deze krat zitten ook producten als brood, eieren en yoghurt. Daarnaast bevat deze box een mix aan ingrediënten waarmee je zelf een maaltijd kunt maken.

Lees hier verder als je meer wilt weten over de maaltijdboxen van De Krat.

Voordelen van De Krat

 • Gerechten met veel groenten
 • Veel ingrediënten zijn duurzaam en biologisch
 • Seizoensgebonden recepten
 • Lokale producten
 • De snelle gezinskrat voor het hele gezin
 • De weekendkrat zit bomvol met lekker ingrediënten waar je zelf mee aan de slag kunt.

Soorten kratten

 • Gemakskrat
 • Gemakskrat Vega
 • Snelle gezinskrat
 • De Weekendkrat extra

Willem&Drees

Willem en drees maaltijdbox vergelijken

Als je op zoek bent naar een verrassende box met biologische ingrediënten die direct van de boer komen, dan is Willem&Drees misschien iets voor jou. Bij dit concept selecteer je een type box die bij je past, waarna je iedere week zonder gedoe de box met ingrediënten voor een aantal maaltijden ontvangt. Deze recepten kan je niet kiezen, maar worden bepaald door Willem&Drees zelf. Een groot voordeel is dat er veel verschillende soorten boxen beschikbaar zijn.

Voordelen van de Willem&Drees maaltijdbox

 • 100% biologisch
 • Direct van de boeren
 • Geen keuze in recepten, dus verrassend wat je krijgt
 • Bij het bestellen van de box kun je ook direct boodschappen bestellen

Soorten maaltijdboxen

 • Extra Box
 • Seizoenbox
 • Gezinsbox
 • Slim en Simpel box
 • Eenpersoon box
 • Vegetarische box
 • Koolhydraatbewuste box
 • Basis Vers box

Ekomenu

ekomenu vergelijken

Ekomenu is een box die is aangesloten bij supermarkt Ekoplaza. Deze box bevat biologische ingrediënten en is erg duurzaam van opzet. Als je bepaalde voorkeuren voor eten hebt of bepaalde allergieën hebt, is deze box ideaal. Je kunt namelijk kiezen uit 20 gerechten die allemaal zijn toegespitst op bepaalde eetvoorkeuren.

Voordelen van de Allerhande Box

 • 100% biologisch
 • Keuze uit 20 gerechten
 • Direct van de boer
 • Ideaal voor mensen met allergieën

Soorten maaltijdboxen

Ekomenu is een box waar je zelf de inhoud van kunt samenstellen. De 20 gerechten die je kunt kiezen zijn wekelijks gebalanceerd zodat je keuze hebt uit maaltijden die in de volgende categorieën vallen: Variatie, familie, slim en simpel, 9 maanden, vegetarisch, vegan, glutenrvij, lactosevrij, koolhydraatbewust, afvallen, ketogeen, seizoen.

X