Maaltijdboxen vergelijken

Vergelijk maaltijdboxen met landelijke bezorging

Om voor jouw thuissituatie tot de juiste maaltijdbox te komen is het verstandig om de verschillende keuzes eerst goed te vergelijken. We hebben de belangrijkste redenen om voor een box te kiezen in de onderstaande tabel weergegeven. Daarnaast geven we per maaltijdbox een toelichting op kenmerken waarvan wij denken dat deze relevant zijn om een keuze te kunnen maken. Hierdoor is het eenvoudig geworden om voor jou een geschikte maaltijdbox te vinden en te bestellen. Via Foodboxen.nl bestel je vaak ook nog eens via een leuke korting!

De maaltijdbox vergelijker van foodboxen.nl

Marley SpoonDinnerlyHello FreshEkomenuFamilieboxDe Krat


marley spoon vergelijkendinnerly box vergelijkenhellofresh vergelijkenekomenu vergelijkenfamiliebox vergelijkendekrat vergelijken
Aanbieding?
€60 kortingscode
€40 kortingscode
€25 korting 1e box - €45 totaal 
25% kortingscode
40% korting op je eerste box
10% op twee boxen
Voordelen
Creatieve recepten
Vooruit plannen
Voordelig
Makkelijke recepten, weinig ingrediënten
Bezorgmomenten
Al vanaf 1 persoon
13 lifestyle menu’s
Voor hetzelfde geld biologisch
Toegankelijk
Kids Toppers
Veel groente
Seizoensproducten
Proefbox
Korting op de 1e box
Bekijk
Eenmalige box
Bekijk
Gratis Bezorging
Maaltijden kiezen
Recepten per week
30
18
30
25
12
3
Aantal personen
2 - 4
2 - 4
1 - 6
1 - 4
2 - 5
2 - 5
Aantal dagen
2 t/m 5
3 - 5
3 t/m 5
3 tot 7 dagen
2 t/m 4
3
2 pers. 3 recepten
€44,93
€32,85
€40,95
€44,49
€41,5
€41
4 pers. 3 recepten
€65,87
€52,35
€61,95
€66,99
€57
€62
p.p. per maaltijd
€5,48
€4,36
€4,74
€5,58
€4,75
€5,16
Bestellen
100% biologisch
Vegetarisch
Veganistisch
Familierecepten
Snelle recepten
Koolhydraatarm
Zuivelarm
Glutenarm
Website
marleyspoon.nl
Dinnerly.nl
hellofresh.nl
ekomenu.nl
defamiliebox.nl
dekrat.nl
Bestellen
Review
Marley Spoon review

Marley Spoon kortingscode
Dinnerly review

Dinnerly kortingscode

HelloFresh review

HelloFresh kortingscode
Ekomenu review

Ekomenu kortingscode
Familiebox review

Familiebox kortingscode
De Krat review

De Krat kortingscode

Waar kun je op letten bij het kiezen van een maaltijdbox?

HelloFresh en Marley Spoon zijn erg veelzijdige allround aanbieders met lekkere recepten. Vind je het lastig om een keuze te maken? Probeer dan Marley Spoon of HelloFresh eens uit.

HelloFresh en Marley Spoon zijn erg veelzijdige allround aanbieders met lekkere recepten. Vind je het lastig om een keuze te maken? Probeer dan Marley Spoon of HelloFresh eens uit.

We bevelen Ekomenu aan als je enige vorm van allergie of voedselvoorkeur hebt. Ekomenu blinkt uit in het personaliseren van de gerechten in jouw box.

We bevelen Ekomenu, Marley Spoon of De Krat aan voor de bewuste en duurzame eters. Ekomenu is 100% biologisch en De Krat kiest soms bewust anders, en is naar ons idee de meest duurzame maaltijdbox. Ekomenu biedt daarnaast ook een veganistische optie. Marley Spoon kiest bewust voor duurzame producenten.

Al je in je eentje bent, kun je het beste HelloFresh bestellen. Deze heeft goede maaltijden voor 1 persoon.

Heb je geen zin om iedere keer recepten uit te zoeken? Dan is De Krat wat voor jou. Lekker eten, maar wel wat de pot schaft!

Ligt om eerlijk te zijn je focus op goed eten maar hoeft het niet per se met veel ingrediënten en kies je het liefst ook de voordeligste aanbieder? Kijk dan eens bij de maaltijdboxen van Dinnerly.

Hoe zouden wij de juiste maaltijdbox kiezen?

Het is slim eerst om even stil te staan bij de voornaamste reden die je hebt om te kiezen voor een maaltijdbox. Deze redenen kunnen bijvoorbeeld zijn: minder naar de supermarkt willen, snel een maaltijd op tafel voor het hele gezin, gezonder eten, tijdsbesparing of minder verspilling. Misschien is het wel iets anders of een combinatie van redenen.

Als je dit voor jezelf goed in beeld hebt, is het eenvoudiger om de juiste aanbieder van maaltijdboxen te vinden. Na uren onderzoek zijn wij namelijk tot de conclusie gekomen dat de verschillen tussen de maaltijdboxen helemaal niet zo groot zijn. De boxen zijn allemaal op basis van een flexibel lidmaatschap.

Dit houdt in dat ze minimaal maandelijks opzegbaar zijn. Daarnaast bieden ze allemaal gezonde ingrediënten en meerdere lekkere recepten waar je uit kunt kiezen. Ook wat prijzen betreft liggen de boxen erg op één lijn. De Allerhande box was in het verleden wat voordeliger maar die is verdwenen. Nu is Dinnerly de voordeligste maaltijdbox.

Om goed te kunnen vergelijken hebben we in het kort aangegeven waarom we denken dat de maaltijdbox de juiste keuze kan zijn. Als je uiteindelijk twijfelt tussen 2 of 3 aanbieders, raden we je aan om naar de hoogste korting te kijken of naar de recepten die jou op dat moment het beste bevallen.

Korte samenvatting per maaltijdbox:

Marley Spoon

marley spoon vergelijken

Marley Spoon timmert in Nederland behoorlijk aan de weg. Je kunt één type box afnemen en selecteren voor hoeveel personen deze is. Vervolgens selecteer je het aantal dagen per week dat je deze wilt ontvangen. In de stap daarna kun je (wekelijks) kiezen uit 20 recepten. Wij vinden deze recepten doorgaans goed in elkaar steken en het aanbod van verschillende type maaltijden is erg groot. Na Ekomenu ben je hierin het meest flexibel uit met Marley Spoon.  Je kunt de meegeleverde receptenkaarten volgen om tot het perfecte eindresultaat te komen: een maaltijd net als op het plaatje 🙂

Marley Spoon is wat opzet betreft vergelijkbaar met Hellofresh. Dus het is goed om deze met elkaar te vergelijken als je deze opzet interessant vindt. Lees hier uitgebreid over Marley Spoon.

Voordelen van Marley Spoon

   • Goede allround box
   • Wekelijks de keuze uit 20 recepten
   • Flexibele recepten die je tot 8 weken van tevoren kunt plannen
   • Fijne receptenkaarten

Soorten maaltijdboxen

   • De Marley Spoon Box
   • De vegetarische Marley Spoon box

Ekomenu

ekomenu vergelijken

Ekomenu is een box die is aangesloten bij supermarkt Ekoplaza. Deze box bevat biologische ingrediënten en is erg duurzaam van opzet. Als je bepaalde voorkeuren voor eten hebt of bepaalde allergieën hebt, is deze box ideaal. Je kunt namelijk kiezen uit 20 gerechten die allemaal zijn toegespitst op bepaalde eetvoorkeuren.

Voordelen van de Ekomenu Box

   • 100% biologisch
   • Keuze uit 20 gerechten
   • Direct van de boer
   • Ideaal voor mensen met allergieën

Soorten maaltijdboxen

Ekomenu is een box waar je zelf de inhoud van kunt samenstellen. De 20 gerechten die je kunt kiezen zijn wekelijks gebalanceerd zodat je keuze hebt uit maaltijden die in de volgende categorieën vallen: Variatie, familie, slim en simpel, 9 maanden, vegetarisch, vegan, glutenrvij, lactosevrij, koolhydraatbewust, afvallen, ketogeen, seizoen.

HelloFresh

hellofresh vergelijken

HelloFresh is naar verluid de grootste aanbieder van maaltijdboxen. Je kunt hier vanaf 1 tot en met 6 personen een box bestellen. In deze box vind je ingrediënten voor maaltijden van over de hele wereld. HelloFresh is daarmee een veelzijdige maaltijdbox. De Hellofresh box is enigszins vergelijkbaar met Marley Spoon. Dus als je deze box overweegt, bekijk dan ook zeker Marley Spoon even.

Voordelen Hellofresh

   • Goede allround box
   • Als enige beschikbaar vanaf 1 persoon
   • Keuze in bezorgmomenten
   • Mooie receptenkaarten
   • Je kunt recepten kiezen

Soorten maaltijdboxen

   • Snel koken met de Quick and Easy Box
   • Familiebox beschikbaar
   • Vegetarische optie beschikbaar

De Familiebox

familiebox vergelijken

De Familiebox is een hele goede keuze wanneer je toegankelijke gerechten wilt hebben,  bijvoorbeeld zonder al teveel Mexicaanse pepers. De box is – zoals de naam al een beetje doet vermoeden – super kindvriendelijk. Je vindt veel groente in de meeste maaltijden en je kunt kiezen uit speciale ‘kids toppers' met bijvoorbeeld vissticks of eenvoudige pasta gerechten. Meer over de Familiebox ook hier.

Voordelen van De Familiebox

   • Toegankelijke gerechten voor jong en oud
   • hoeveelheden zijn afgestemd op het gezin
   • Kiezen uit 12 recepten
   • De optie om gerechten te kiezen met extra groente
   • De optie om gerechten te kiezen voor kinderen
   • De optie om snelle gerechten te kiezen

Soorten maaltijdboxen

Er is 1 box beschikbaar waar je gerechten voor kunt selecteren. Er zijn dus niet verschillende type boxen waaruit je kunt kiezen.

DeKrat.nl

dekrat vergelijken

Bij de Krat kies je in eerste instantie voor een bepaalde soort box, bijvoorbeeld vegetarisch, om daarna iedere week meerdere maaltijden van die soort te krijgen. De ingrediënten van deze gerechten zijn lokaal en voor een heel groot deel biologisch. Ook voor het gezin is er een Snelle gezinskrat beschikbaar.
Op dekrat.nl kun je ook een weekendbox bestellen. In deze krat zitten ook producten als brood, eieren en yoghurt. Daarnaast bevat deze box een mix aan ingrediënten waarmee je zelf een maaltijd kunt maken.

Lees hier verder als je meer wilt weten over de maaltijdboxen van De Krat.

Voordelen van De Krat

   • Gerechten met veel groenten
   • Veel ingrediënten zijn duurzaam en biologisch
   • Seizoensgebonden recepten
   • Lokale producten
   • De snelle gezinskrat voor het hele gezin
   • De weekendkrat zit bomvol met lekker ingrediënten waar je zelf mee aan de slag kunt.

Soorten kratten

   • Gemakskrat
   • Gemakskrat Vega
   • Snelle gezinskrat
   • De Weekendkrat extra

Dinnerly

dinnerly box vergelijken

Dinnerly is één van de nieuwste en jongste spelers op de maaltijdboxen markt in Nederland. We zien veel enthousiaste reviews voor bij komen. Dinnerly is het budget broertje van Marley Spoon waarover we zelf ook al eerder enthousiast schreven. Bij Dinnerly heb je wekelijks ruime keuze en zijn de gerechten qua aantal ingrediënten wat simpeler waardoor je de gerechten vaak relatief snel op tafel hebt. Simpele maar lekkere gerechten tegen een nette prijs is hoe we Dinnerly zelf zouden omschrijven.

Lees hier verder als je meer wilt weten over de Dinnerly box

Voordelen van Dinnerly

   • Niet te veel verschillende ingrediënten, daardoor ook vaak simpel te bereiden
   • Marley Spoon en Dinnerly werken veel samen met lokale en biologische producenten
   • Met of zonder receptkaart – zelf te kiezen
   • Weinig poespas, goede ingrediënten, scherpe prijs
   • Ook vegetarisch te bestellen.

Verder belangrijk

   • De maaltijdboxen zijn vegetarisch te maken
   • Verzending is €4,95 per week
   • Tot 5 gerechten per week
   • Makkelijk te pauzeren.

Maaltijdboxen F.A.Q – veel gestelde vragen over maaltijdboxen

Wat is een maaltijdbox?

Maaltijdboxen zijn boxen met daarin ingrediënten en recepten voor een aantal gerechten per week. De boxen kan je online bestellen en worden thuis geleverd, zo kan jij makkelijk tijd besparen op je boodschappen en doe je makkelijke nieuwe inspiratie op en heb je slim en snel een goede maaltijd op tafel

Hoe lang duurt het bereiden van de gerechten in een maaltijdbox?

Dit verschilt per maaltijdbox en per gerecht, maar bij de meeste aanbieders van maaltijdboxen kan je selecteren op tijd of leefstijl

Kan je maaltijdboxen uitproberen of met korting bestellen?

De meeste aanbieders van maaltijdboxen (ook wel foodboxen) hebben vaak een leuke aanbieding voor mensen die een keer een maaltijdboxen willen uitproberen. De kortingscodes kun je vinden op onze pagina’s. Zo kun je extra voordelig uitzoeken of een maaltijdbox ook wat voor jullie is

Hoe zit het met de bezorging van maaltijdboxen?

De bezorging van de boxen is per aanbieder verschillend. De bezorging is meestal gratis en je kan kiezen uit een aantal tijdslots per week wanneer de bezorging uitkomt.

Hoe werkt een maaltijdbox abonnement?

Start je met een maaltijdbox dan heb je vaak een flexibel abonnement, je kan (meestal) zelf kiezen wanneer en welke maaltijdbox je wilt ontvangen. Opzeggen en pauzeren van de maaltijdboxen gaat vaak ook vrij gemakkelijk.

Hoe gaat de betaling van de maaltijdboxen?

Bij de eerste bestelling kan je bijvoorbeeld met Paypal, iDeal, Creditcard of bankoverschrijving betalen, na je eerste box ga je vaak achteraf per automatische incasso van de geslecteerde betaalwijze betalen

Hoeveel maaltijden zitten er in de maaltijdboxen?

Bij de meeste aanbieders van maaltijdboxen kan je zelf het aantal gerechten per week kiezen: variërend van 2 tot 5 dagen.

Wat voor maaltijdboxen zijn er? En waar moet ik op letten bij het kiezen van de juiste maaltijdbox?

Er zijn veel verschillende maaltijdboxen voor veel verschillende diëten en leefstijlen. Zo zijn er specifieke maaltijdboxen voor gezinnen (bv. Familiebox), voor veganisten, voor mensen met bijvoorbeeld lactose intolerantie of mensen die bijvoorbeeld glutenvrij of caloriearm moeten of willen eten. Verder kan je ook kiezen op basis van bijvoorbeeld duurzaamheid (bv de Krat) of de ingrediënten biologisch zijn (bv Ekomenu), en / of dat de gerechten snel en simpel op tafel moeten staan.

X