Boerschappen maaltijdbox

Boerschappen maaltijdbox

Boerschappen maaltijdbox

De voordelen van de Boerschappen maaltijdbox

Boerschappen prijzen

Boerschappen heeft verschillende boxen de seizoensboxen voor 2 personen kosten €27,20 (vega) tot €42,90 (incl vlees en vis) hier kan je voor 2 personen 3 tot 4 dagen van eten. Dus vanaf zo'n €4,53 per portie.

De gemaksbox is verkrijgbaar vanaf €42,30. Bezorging is €5,99
Bekijk prijsinformatie – bekijk de prijzen.

Betaling Boerschappen

Je start bij Boerschappen met een flexibel abonnement, die kun je wekelijks laten door lopen, pauzeren, een weekje overslaan of stopzetten. Met de handige boerschappen app is dit zo geregeld. Je eerste betaling gaat via iDeal op de website of de app. Vervolgens wordt het automatisch afgeschreven.

Boerschappen Menu / Recepten

Bij Boerschappen kun je terecht voor verschillende maaltijd- en seizoensboxen. Je kan hier terecht voor een vegetarische / veganbox, maar ook voor een box met seizoensgroenten + vlees of vis. Ook kan je kiezen tussen een box met recepten of een box met puur ingrediënten.

Bezorging 

Bezorging kan in heel Nederland. Boerschappen bezorgt dezelfde dag, in de ochtend ophalen bij de boer, ‘s avonds afgeleverd bij de klant. Maar je kan ook afhalen bij Boerschappen, dat kan alleen lokaal in Brabant. Bezorging van de boxen in €5,95. Ophalen is vanzelfsprekend gratis. Dat kan op verschillende punten in onder meer Tilburg, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven, Oosterhout, Dongen en Breda.

Biologisch?

Biologisch is niet één van de eisen, maar veel is wel biologisch. Het gaat van biologische landbouw tot boerenbedrijven die niet in een hokje passen.

Boerschappen maaltijdboxBoerschappen betekent maaltijdboxen en boodschappen van de boer. Een bedrijf, en een website, waar we blij van worden. Want wat zit dit goed en lekker in elkaar. Je kan bij Boerschappen terecht voor een gemaksbox, maar je kan ook zelf bepalen wat je kookt met de bijvoorbeeld de seizoensboxen.

Bij Boerschappen kies je voor ingrediënten uit de seizoenen, vers van de boer, het eten is binnen een dag van boer tot keuken. Gezond, lekker en voedzaam eten uit een keten die deugt, zoals Boerschappen het zelf verwoord.

Dit Nederlandse bedrijf uit Breda is over de afgelopen jaren snel gegroeid. Boerschappen maakt eten zonder onnodige en ongezonde toevoegingen makkelijker. Boerschappen werkt aan een nieuwe voedselketen met voeding die voedt, uit een keten die deugt.

Je kiest bij Boerschappen uit de verschillende de maaltijdboxen. Ofwel een gemaksbox – met alle ingrediënten voor gerechten. Of voor de seizoensboxen, waarmee je zelf met de verse en lokale groenten en vers vlees / vis (of niet) aan de slag gaat.

Boerschappen box keuze

Bij Boerschappen kun je dus kiezen uit seizoensboxen en gemaksboxen. De gemaksbox lijkt het meest op de maaltijdbox zoals wij hem kennen, namelijk de ingrediënten en recepten voor een x aantal maaltijden. In het geval van Boerschappen recepten en ingrediënten voor 3 x eten. Daarnaast zijn er dus de seizoensboxen. In deze boxen vind je verschillende verse en lokale ingrediënten waarmee je zelf voor 3 a 4 avonden eten op tafel kan zetten. 

Box keuze

Ook wat betreft box keuze is er nog wat verschil. Je kan kiezen voor de standaard boxen. Je kan de box ook vegetarisch, vegan, vega-melkvrij maken. Daarnaast heb je dus de gemaksboxen en de seizoensboxen. In totaal zijn er nu 7 verschillende maaltijd- en boodschappenboxen verkrijgkbaar bij Boerschappen, allemaal met o.a. verse en lokale groenten:

 • Seizoensbox (incl vis / vlees)
 • Seizoensbox Vega
 • Gemaksbox
 • Gemaksbox Vega
 • Gemaksbox Familie
 • Seizoensbox Vega Melkvrij
 • Seizoensbox Vegan.

 

Zo is er voor verschillende dieetvoorkeuren en leefstijlen wat te kiezen bij Boerschappen en kun je hier ook terecht met specifieke wensen. Wil je lekker en gezond eten maar ook gemak? Kies dan voor de Gemaksbox. Heb je wat meer tijd en inspiratie in de keuken? Dan is de seizoensbox een goede keus voor jou!

Aantal personen en maaltijden per week

Na het kiezen van je favoriete box kun je opgeven voor hoeveel personen je een box wil. Je kan kiezen of je een box voor 2, 3 of 4 personen bij de Gemaksbox, bij de seizoensbox zijn er ook 1-persoonsboxen.

Van de ingrediënten kun je bij de seizoensbox zo'n 3 tot 4 maaltijden maken, bij de gemaksbox gaat het om 3 maaltijden die al voor je zijn uitgedacht. De gemaksbox heeft dus qua aantal gerechten niet heel veel keuze: je krijgt 3 recepten + ingrediënten per week.

Boerschappen Ervaringen

Begin oktober komt de eerste Boerschappen box binnen, dan delen we onze ervaringen.

Nu sinds 5 jaar klant bij Boerschappen en erg tevreden over de producten, de recepten en de klantgerichtheid. Wij kunnen inmiddels niet meer zonder de gezonde gerechten met duidelijke recepten in ons dagelijkse drukke leven. Complimenten aan alle medewerkers van Boerschappen.

– Google Reviews

Op Foodboxen.nl kun je, zoals hier boven al geïmpliceerd ook je eigen review en ervaringen of een specifieke maaltijdbox achterlaten, zo ook bij Boerschappen. Zo kan je andere mensen helpen beslissen met hun keuze voor welke maaltijdbox zij moeten kiezen. En wat de voordelen van deze maaltijdbox bijvoorbeeld zijn. Wij bekijken wel altijd of de reacties genoeg onderbouwing hebben en relevant / inhoudelijk zijn.

 • Lokaal en verse producten, rechtstreeks van de boer
 • Veel groenten en ingrediënten die voeden, uit een keten die deugt.
 • Binnen een dag van boerderij naar jouw koelkast
 • Zowel als boodschappenbox als als maaltijdbox verkrijgbaar.
 • Ook mogelijk om zelf op te halen

Boerschappen menu

Zoals al eerder beschreven kun je bij Boerschappen kiezen tussen wat wij een maaltijdbox met recepten zouden noemen en een seizoensbox: in deze box vind je ingrediënten voor 3 of 4 maaltijden waarmee je zelf aan de slag kan. Je kan dus kiezen tussen de verschillende boxen: ofwel zelf kiezen wat je kookt met de seizoensbox. Of één van de 3 gemaksboxen met ingrediënten en recepten. Het zelf kiezen van de recepten kan niet, die staan al vast.

Wel heb je de mogelijkheid te kiezen voor bijvoorbeeld een vega, vegan, familiebox of bijvoorbeeld vega en melkvrij. Dan worden recepten daar vanzelfsprekend ook op aangepast.

Onder meer De Krat werkt ook ongeveer op deze manier. Je kiest een type box, maar je kan niet zelf de recepten kiezen. Dit zorgt er wel voor dat je wat vaker wat nieuws probeert en recepten staat de koken die je niet altijd zelf zou kiezen, wel zo goed voor de diversificatie en inspiratie.

seizoensbox-boerschappen
Boerschappen bloemkool

Boerschappen kortingscodes

Als er een actieve actie is bij Boerschappen waarmee je met korting kan bestellen zullen we die hier plaatsen. Geen lopende kortingscode? Dan blijft het stuk hieronder ook leeg en zul je het niet kunnen vinden, althans niet op Foodboxen.nl.

10% korting
Kortingscode

Doesn't expire

Boerschappen kortingscode

Bij Boerschappen krijg je nu met deze kortingscode tijdelijk 10% korting op je eerste 3 boxen die je afneemt. 

More Less
Bekijk deal

Boerschappen prijzen en kosten

Boerschappen steekt ook weer net wat anders in elkaar dan de gemiddelde maaltijdbox. Onder meer omdat je dus ook kan kiezen voor wat wij meer zien als een boodschappenbox. Maar je hebt ook de gemaksboxen waarbij je dus wel dicht tegen de traditionele maaltijdbox aan schurkt. Je kan dus afhankelijk van of je een seizoensbox of gemaksbox kiest ook nog een aantal personen kiezen. De prijs van de Boerschappen maaltijdboxen is onder meer afhankelijk van

 1. Het aantal personen;
 2. Het aantal maaltijden per week, dat is standaard 3, tenzij je dus een seizoensbox kiest, dan kan je er wellicht 4 maaltijden uithalen
 3. Mogelijke aanbiedingen.
 4. Welke box je kiest; de variant zonder recepten of de variant met recepten.

 

Bij Boerschappen is het voordeliger om te kiezen voor de seizoensboxen. Daarmee kan je zelf aan de slag om er heerlijke gerechten van te maken maar is de vrijheid van wat je kookt ook aan jou. Wil je liever begeleid worden met vaste recepten en ingrediënten? Kies dan voor de gemaksbox.

De prijzen van Boerschappen verschillen dus per box. De regel is dat de seizoensboxen wat voordeliger zijn dan de gemaksboxen, maar de gemaksboxen bieden weer het comfort van het simpelweg een stappenplan volgen

Type boxPrijs Boerschappen boxPrijs per persoon per maaltijd
Gemaksbox2 personen €46,30
4 personen €71,70
Vanaf €5,98 per portie
Gemaksbox Vega2 personen €43,20
4 personen €62,50
vanaf €5,21 per portie
Gemaksbox Familie2 personen €46,30
4 personen €71,70
vanaf €5,98 per maaltijd
Seizoensbox Vega Melkvrij2 personen €25,30
4 personen €47,50
vanaf €3,96 per portie
Seizoensbox Vegan2 personen €29,70
4 personen €55,50
vanaf €4,63 per portie
Seizoensbox2 personen €42,90
4 personen €79,90
vanaf: €6,64 per maaltijd
Seizoensbox Vega2 personen €27,20
4 personen €51,50
vanaf €4,29 per maaltijd

Bezorging van de Boerschappen maaltijdboxen kost in alle gevallen €5,95. Afhalen kan ook via de Brabant Pick up points

Boerschappen proberen?

Op de eerste maaltijdbox bij Boerschappen krijg je soms korting, dit om te proberen je enthousiast te krijgen over deze maaltijdbox.

Over Boerschappen

Boerschappen is een Nederlands bedrijf dat over de afgelopen jaren hard gegroeid is. Boerschappen haalt verse en lokale ingrediënten van de boer en levert het nog dezelfde dag bij jou thuis. Bij Boerschappen focussen ze zich op gezonde en goede voeding die ook daadwerkelijk voedt, en die afkomstig is uit een eerlijke keten.

Boerschappen heeft maaltijdboxen, gemaksboxen, seizoensboxen, maar je kan ook zelf je box samenstellen bij Boerschappen. Ook voor gezinsrecepten zit je hier goed. Bij Boerschappen kook je met de seizoenen mee.

Boerschappen is gestart in Breda en werd eerst groot in Brabant voor ze uiteindelijk landelijk uitrolden. Boerschappen ontstond nadat de oprichters er achter kwamen hoe moeilijk het was om eten te kopen en koken zonder onnodige en ongezonde toevoegingen. Dus zo min mogelijk geur-, kleur, en smaakstoffen of e-nummers is hier het devies.

Wat vind je in de Boerschappen box

In de boxen van Boerschappen vind je verse, lokale producten zonder onnodige en ongezonde toevoegingen. Afhankelijk van of je alleen de ingrediënten / seizoensproducten kiest of de echt maaltijdbox krijg je er bijvoorbeeld een receptkaart bij. Alle informatie over wat je besteld is ook terug te vinden in je account van de Boerschappen app. Op de website van Boerschappen vind je ook nog allerhande lekkere recepten, mocht je zelf toch even zonder inspiratie zitten.

Kenmerken maaltijdboxen Boerschappen

 • Lokale en verse producten, veel groenten
 • Wekelijks een box thuis, die je ook altijd kan pauzeren
 • De keuze tussen wel of geen recepten.
 • Ingrediënten die zo veel mogelijk puur natuur zijn en producten die bij boeren vandaan komen die boeren in harmonie met de natuur.
 • Zo min mogelijk onnodige en ongezonde toevoegingen.

3 redenen om te kiezen voor Boerschappen

De ingrediënten die ‘s ochtends bij de boer worden opgehaald heb jij ‘s avonds thuis.
Gezond eten, zonder onnodige en ongezonde toevoegingen.
Bij Boerschappen kies je voor gezond, goed en vers eten dat voedt.

Wat vonden wij van de Boerschappen Maaltijdbox?

Dat weten we volgende week pas. Dan komt onze eerste Boerschappen box binnen. We updaten dat ook direct deze pagina met nieuw beeldmateriaal en onze ervaring met de Boerschappen box.

Meer Boerschappen reviews en artikelen lees je ook op het blog

Boerschappen maaltijdbox getest

Boerschappen is al een tijdje aan de weg aan het timmeren in Nederland maar is nieuw op Foodboxen.nl. Hoogste tijd dus om deze maaltijdbox ook eens onder de loep te nemen. Zo gezegd zo gedaan! De bezorging: dat was meteen uitstekend geregeld via Trnkrs – er werd bij levering op de ramen geklopt (zoals gevraagd), […]

Vegan maaltijdboxen in Nederland; een overzicht.

Vegetarisch en vegan voeding hebben over de afgelopen jaren een flinke vlucht genomen in Nederland. Dat is ook bij de aanbieders van maaltijdboxen te merken. De grootste merken hebben allemaal een vegetarische en- of vegan variant van hun maaltijdbox. Soms wordt het een leefstijl genoemd (Ekomenu) dan weer is een voorkeur of is het gewoon […]

Goede voornemens? Gezonde, vegetarische of caloriearme maaltijdboxen

Januari is traditioneel de maand van de goede voornemens. Na de feestdagen kan het zijn dat je weer even wat gezonder, minder of gevarieerder wil eten. Of juist bijvoorbeeld af wil vallen, of voor een vegetarische / vegan leefstijl wil gaan komend jaar. Onderstaand bespreken we een aantal maaltijdbox aanbieders die helpen bij een gezonde […]

Gezonde maaltijdboxen: Hoe gezond zijn de maaltijdboxen?

Steeds meer Nederlanders willen gezonder leven. Veel mensen zien gezond eten dan ook niet langer alleen als voornemen voor het nieuwe jaar, maar als onderdeel van een gezonde leefstijl. Als je websites van de maaltijdboxen bekijkt, valt het op dat gezonde voeding hoog in het vaandel staat. Maar hoe gezond zijn deze gezonde maaltijdboxen nu […]

Budget maaltijdboxen – de goedkoopste maaltijdboxen

Maaltijdboxen zijn redelijk gemeengoed geworden in Nederland, en worden gretig afgenomen. Een veel gehoord ‘probleem' blijft dat veel mensen het als duur ervaren, ondanks dat mensen veel impuls aankopen doen in de supermarkt en boodschappen vaak net zo duur of duurder zijn. Aan die discussie gaan we even voor bij, wat we wél gaan doen […]

Wat zijn de alternatieven voor de Boerschappen box?

Boerschappen is een maaltijdbox met een focus op lokale en verse producten, en waar het even kan biologisch maar in ieder geval in harmonie met de natuur. In die zin sluit Boerschappen redelijk aan bij Ekomenu. Ook daar vind je met name lokale en verse ingrediënten en kun je ook zelf nog seizoensboxen / boodschappen bestellen. De Gemaksbox heeft dan weer wat overeenkomsten met De Krat. Bij De Krat kun je ook een type maaltijdbox bestellen maar niet de gerechten zelf invullen, dat is bij Boerschappen hetzelfde. Zoek je naar het gemak van een maaltijdbox met recepten en wil je wel zelf kiezen welke gerechten je die week eet? Dan kun je Marley Spoon, Green Chef of HelloFresh proberen.

Bekijk alle aanbieders:

Maaltijdboxen

Vergelijk de verschillende aanbieders en ontdek welke maaltijdbox het beste bij jouw gezinssituatie past.

Reacties en vragen

Vragen over deze maaltijdbox of wil je jouw ervaringen over de Boerschappen maaltijdbox delen? Dat kan hier onder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *