budget-maaltijdboxen

HelloFresh is waarschijnlijk de bekendste maaltijdbox in Nederland, grote kans ook dat als je Foodboxen.nl bezoekt je deze maaltijdbox al hebt geprobeerd. Maar welke alternatieven zijn er voor HelloFresh? Welke maaltijdboxen kun je kiezen die vergelijkbaar zijn met de maaltijdboxen?

We lichten hier onder 5 alternatieven uit die je kan proberen in plaats van HelloFresh.

  1. Marley Spoon – Marley Spoon is een populaire aanbieder van maaltijdboxen in Nederland. Bij Marley Spoon kun je net als bij HelloFresh wekelijks kiezen tussen meer dan 25 gerechten. Als we de verschillen tussen Marley Spoon en HelloFresh zouden moeten typeren dan is HelloFresh iets meer ingericht op gemak, dus snel en simpel goed eten op tafel. Marley Spoon heeft een iets meer culinaire insteek, deze box sluit net wat beter aan bij de enthousiaste hobbykok. Iets meer verrassende recepten dan bij HelloFresh, maar zeker vergelijkbaar. Bij Marley Spoon kan je ook de eerste keer met flinke korting bestellen.
  2. Ekomenu – een ander goed alternatief met veel keuze is Ekomenu. Bij Ekomenu heb je ook ruime keuze met wekelijks keuze uit 25 gerechten of meer. Hier kun je overigens ook kiezen voor leefstijlen (bv koolhydraatarm of glutenvrij) en specifieke diĂ«ten. Ekomenu is 100% biologisch. Met Ekomenu ben je vaak net iets langer bezig met koken dan HelloFresh, maar ook deze box is een mooi alternatief voor HelloFresh.
  3. Dinnerly – Dinnerly is het volgende alternatief voor HelloFresh. Misschien komt deze box qua snelheid en gemak nog wel het dichtst bij HelloFresh. Dinnerly is het budget alternatief – dit is een van de goedkoopste maaltijdboxen – op een aantal zaken is dan ook bespaard.
  4. De Krat – De Krat is ook een leuk alternatief, dit is sowieso een ‘alternatieve' maaltijdbox ten op zichte van de andere maaltijdboxen. Bij De Krat kun je namelijk niet zelf kiezen wat er in je box zit. Je kan wel een type box kiezen, zoals vegan, vegetarisch of gemakskrat, maar niet wat er vervolgens aan recepten en ingrediĂ«nten in de boxen zit.
  5. Familiebox – Ook de Familiebox is een goed alternatief voor HelloFresh, deze box heeft net als HelloFresh ook wel een behoorlijke focus op het gezin. Makkelijke, simpele en snelle gerechten die toegankelijk zijn voor het hele gezin zijn dier de hoofdmoot.

HelloFresh is onlangs zelf ook met een alternatief gekomen. De premium maaltijdbox Green Chef van HelloFresh met een focus op gezond eten.

Green Chef

Ben je op zoek naar meer alternatieven wat betreft maaltijdboxen? Bekijk dan ook eens deze post op foodboxen.nl waar verschillende kleine en niche maaltijdboxen worden besproken, zoals Vranc & Vrij, Boerschappen en bv Vood.

Welke alternatieven zijn er voor de HelloFresh box?

Er zijn veel maaltijdboxen in Nederland, maar deze 5 maaltijdboxen komen er wat ons betreft het dichtste bij in de buurt. De (1) Marley Spoon box, of bijvoorbeeld (2) Dinnerly, maar ook (3) Ekomenu, en onder meer (4) De Krat en (5) De Familiebox.

About JW

Eigenaar van Foodboxen.nl en zelf hobby kok, heeft alle maaltijdboxen op de website al meermaals geprobeerd en is enthousiast over het concept van foodboxen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we onze bevindingen gebundeld zo kan jij zelf makkelijk maaltijdboxen vergelijken. Naast een passie voor eten ook gek op reizen en inmiddels aardig goed in het ontwikkelen en uitbouwen van websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *