Over Foodboxen.nl

over foodboxen

Over Foodboxen.nl

Op foodboxen.nl proberen we een aantal van de meest bekende en populaire maaltijdboxen concreet te vergelijken en naast elkaar te zetten. Elke maaltijdbox heeft z'n eigen unique selling points, en ze zijn allemaal net wat anders, op foodboxen.nl proberen we toe te lichten voor wie, welke maaltijdbox het meest geschikt is. Maar ook wat de beste alternatieven zijn voor een bepaalde maaltijdbox.

Je kunt de maaltijdboxen op prijs vergelijken, maar ook op eigenschap, bijvoorbeeld een specifieke leefstijl of dieetwens, zoals ketogeen, caloriearm, vegan, vegetarisch etcetera. Verder kun je door filteren op aantal personen, aanbiedingen, actieve kortingscodes. Een heel compleet overzicht omtrent alles rond maaltijdboxen dus. Verdiep je dus via foodboxen in verschillende maaltijdboxen, vind de box die het beste bij je past en bespaar gemakkelijk via onze kortingscodes.

Team achter Foodboxen.nl

Een aantal jaren geleden namen we Foodboxen.nl over van andere enthousiastelingen die er ook een flinke tijd mee bezig waren. Inmiddels zijn we 4 jaar verder en zijn we het wereldje van de maaltijdboxen echt ingerold. Degene die het grootste deel van dit project op zich neemt, Jan Willem van Tilburg, was sowieso restaurant-, terras- en eet enthousiast 🙂 dus Foodboxen.nl sloot voor hem naadloos aan op zijn interesses.

Jan Willem van Tilburg

Inmiddels kunnen we gerust stellen dat we met het team veel weten op het gebied van maaltijdboxen, de prijsontwikkeling, welke boxen er zijn, welke maaltijdboxen het best bij wie aansluiten etc.

Eerdere publicaties[1]en onderzoeken zoals: prijzen maaltijdboxen stijgen gemiddeld 6%, Dit kost een maaltijdbox per jaar over maaltijdboxen in het algemeen en foodboxen.nl zijn onder meer te vinden op AD.nl, NU.nl, MSN.com en vele andere sites.

Heb je vragen over maaltijdboxen voor bijvoorbeeld een artikel? neem dan gerust contact met me op via JW@foodboxen.nl

Andere publicaties en onderzoeken:

 • Prijzen maaltijdboxen stijgen gemiddeld 6% in 2 jaar, Agf.nl
 • Grote verschillen in prijzen maaltijdboxen, Foodagribusiness.nl
 • Prijzen maaltijdboxen gemiddeld +6% in 2 jaar, Emerce.nl
 • Kosten gezinsmaaltijdbox jaarlijks gemiddeld €2477,-, Biojournaal.nl
 • Maaltijdboxen zijn de afgelopen twee jaar flink in prijs gestegen, MSN.com
 • Eten uit een doos, dit kost een maaltijdbox (en zo kun je er op besparen), Nu.nl
 • Maaltijdboxen 6% duurder in 2 jaar, Gondola.be
 • Maaltijdboxen, zoveel ben je jaarlijks per persoon kwijt, AD.nl
 • Maaltijdboxen zijn de afgelopen twee jaar flink in prijs gestegen, behalve deze twee, BusinessInsider.nl
 • Maaltijdboxen in 2 jaar tijd duurder geworden, Distrifood.nl
 • Gezin betaalt jaarlijks dit voor een maaltijdbox, Foodclicks.nl
 • Prijsstijging maaltijdboxen gemiddeld 6 procent in twee jaar, Levensmiddelenkrant.nl

Veelgestelde vragen over Foodboxen.nl

Waarom is foodboxen.nl opgericht?
Foodboxen.nl is opgericht toen we bij onze eigen zoektocht (mei 2015) naar een gezonde maaltijdbox, ontdekten dat er geen helder overzicht was en het vergelijken van foodboxen lastig is. Hier wilden we graag verandering in brengen.

Contact met ons opnemen? Dan kan via het contactformulier.

Welke foodboxen vergelijken jullie?
We zijn gestart met de in Nederland meest bekende en meest gekozen foodboxen. De ambitie is om alle foodboxen van Nederland, en allereerst diegene met landelijke bezorging, op een rij te zetten: op het moment van deze update (juni 2021) zijn dit onder andere HelloFresh, Marley Spoon, Ekomenu, Dinnerly, De Krat, Familiebox, Versh en Veganbox. We zijn eind mei 2015 gestart. In 2019 werd Foodboxen.nl overgenomen door Reachmo.re, met de ambitie om het succes van Foodboxen.nl verder door te trekken.

Aanbieders van foodboxen kunnen ons benaderen om op de site te komen. Zo kunnen we ons eigen oordeel vormen over de boxen en bezoekers van de site helpen met hun keuze.

Onafhankelijkheid van Foodboxen.nl

Hebben aanbieders van foodboxen invloed op de inhoud van de site?
Ja, ze kunnen ons op de hoogte stellen van feitelijke onjuistheden en/of ontbrekende informatie. Uiteraard doen we er alles aan om te voorkomen dat er foutieve informatie op onze sites staat.

Verder doen we ons best onafhankelijk een zo objectief beeld te geven van de verschillende aanbieders van foodboxen en hun producten.

Foodboxen.nl is sinds 2019 onderdeel van Reachmo.re, in oktober 2023 hebben Foodboxen.nl en Maaltijdboxvergelijker.nl gemigreerd naar 1 portal: alleen Foodboxen.nl om te focussen op het hoofdmerk.