Vood (voorheen Plant B)

Vood maaltijdbox

De voordelen van de Vood maaltijdbox

Vood prijzen

Vanaf €48 voor 6 maaltijden (zonder korting)
Bekijk prijsinformatie – bekijk de kortingscodes van Vood

20% korting via Foodboxen

Betaling Vood

Bij Vood zit je niet direct vast aan een abonnement maar kan je ook kiezen voor losse porties, er is wel de optie voor het abonnement. Je kan daarbij kiezen voor normale of XL porties en betaalt ook per keer voor het aantal maaltijden wat je besteld. Betaling kan met iDeal en creditcard.

Vood maaltijden

De recepten / maaltijden wisselen vaak wekelijks en er is een ruim aanbod . Verschil met de gewone aanbieders is dat de maaltijden al zijn bereid.

Bezorging 

Bezorging kan in (bijna) heel Nederland. De maaltijden worden bevroren geleverd. In de randstad gebeurd dat per fiets, in de rest van Nederland door Multivers, nog niet op de waddeneilanden.

Biologisch?

Vood is volledig plantaardig eten, meestal biologisch.

Bij Vood kies je voor maaltijd die volledig vegetarisch of vegan zijn. Plant Based voodmeals logo eten dus. De maaltijden maaltijdboxen van Vood worden ingevroren bij je thuis geleverd, jij hoeft ze alleen nog op te warmen. Met Vood kies je voor bewust en gezonder eten. Volgens Vood meals is diepvries het nieuwe vers, omdat bij invriezen van fruit en groente zorgt er voor dat vitamines en mineralen behouden blijven. Zo eet je hopelijk extra gezond en efficiënt.

Vood maaltijd keuze

Bij Vood meals kies je voor Plant Based eten. De maaltijden die je kan kiezen, zijn allemaal ingevroren en reeds bereid. Het aanbod verschilt per week en meestal heb je 8 maaltijden waar je uit kan kiezen voor verschillende diëten en leefstijlen. Je kan keizen voor glutenvrij, vegan, gezonde leefstijl, een zogenaamde sportbox en een maaltijdbox voor nieuwe ouders.

In de standaard maaltijdbox van Vood bevat elke maaltijd minder dan 500 calorieën, meer dan 200 gram groente en 100% duurzame ingrediënten.

De maaltijden zijn kant en klaar en zo veel mogelijk bereid met onberkte producten en zorgen voor een gebalanceerd en gevarieerd dieet.

Box keuze

Zoals gezegd kun je dus kiezen uit de verschillende benoemde leefstijlen. Uit de de wekelijkse gerechten van Vood kun je zelfs alsnog een voorkeur van recepten samen stellen:

 • Vegan starter
 • Glutenvrij
 • New Parents
 • For Sporters
 • De standaard Healthy Mealbox

Alle maaltijden zijn plantaardig en door in te vriezen behoudt het zoveel mogelijk van de vitaminen en mineralen.

Aantal personen en maaltijden per week

Bij Vood kies je het aantal maaltijden wat je wil bestellen, het is dus ook uitermate geschikt voor 1 persoon maar je kan ook samen hetzelfde bestellen of als je beiden wat anders lekker vindt kan je ook variëren.

Vood Ervaringen

We gaan zo snel mogelijk nieuwe ervaringen met Vood hier plaatsen, we hebben nog te weinig ervaring met deze maaltijden om deze hier al te kunnen delen.

Op Foodboxen.nl kun je, zoals hier boven al beschreven ook je eigen review en ervaringen of een specifieke maaltijdbox achterlaten.

Zo kan je andere mensen helpen beslissen met hun keuze voor welke maaltijdbox zij moeten kiezen.

Wij bekijken wel altijd of de reacties genoeg onderbouwing hebben en relevant / inhoudelijk zijn.

 • Vegan eten makkelijk gemaakt
 • Veel groenten per gerecht (minimaal 250 gram)
 • Duurzaam ingestoken, weinig verpakkingsmaterialen
 • Ideaal om te beginnen met bewuster en plantaardig eten.

Vood recepten / maaltijden

Bij Vood kun je zowel gaan voor een flexibel abonnement als een eenmalige bestelling of bestelling per keer. Je kan het aantal maaltijden kiezen en wat past binnen je voorkeuren. Wekelijk kun je dit zelf nog aanpassen

Vood is één van de twee partijen die puur focust op vegan maaltijden, ook veganbox.nl is actief als puur vegan.

Je kan verder filteren op basis van de categorieën die aan de gerechten zijn gekoppeld, als je een weekje glutenvrij of met extra eiwitten wil eten kan dat op deze manier ook vrij makkelijk.

Doordat de maaltijden ingevroren zijn biedt het ook veel gemak, zo blijft het langer houdbaar, daarmee duurzamer en kun je het snel opwarmen wanneer het jou uitkomt. Door het invriezen blijft ook de voedingswaarde van de ingrediënten langer bewaard.

rainbow bowl plantb

In de maaltijden van Vood spelen groenten, complexe koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten altijd de hoofdrol. Dit proberen ze zo uitgebalanceerd mogelijk te bereiden met natuurlijk net zo veel aandacht voor smaak.

plantb-cauliflower

Vegan eten wordt steeds populairder en met de vegan maaltijden van Vood wordt het ook nog eens makkelijker gemaakt. Je krijgt de maaltijden bevroren thuisgeleverd en hoeft ze dus alleen nog op te eten.

Daarbij is plantaardig eten in veel gevallen licht verteerbaar, dus weg met die after dinner dip! Met Vood eet je zo onbewerkt mogelijk met gezonde kant-en-klaar maaltijden die jou ook nog eens ontzorgen.

Vood kortingscodes

Vood proberen met korting? De kans is groot dat je een leuke welkomst korting krijgt bij Vood aangezien de box nog niet zo lang is gestart in Nederland. Meestal krijg je bij Vood rond de 10 a 20% korting op je eerste maaltijdbox.

15% korting
Kortingscode

Vood kortingscode

Met deze Vood kortingscode krijg je 15% korting op je Vood maaltijdbox

More Less
Naar Vood

Vood prijzen en kosten

Zoals bij elke maaltijdbox zijn de de kosten voor de boxen van Vood afhankelijk van diverse factoren:

 1. Het aantal personen;
 2. Het aantal maaltijden per week;
 3. Mogelijke aanbiedingen;
 4. Formaat van de porties: je kan bij Vood kiezen voor normale porties (€7,99 – 480 gram) of XL porties (750 gram – €10,75)

 

Bij je eerste paar orders krijg je een leuke welkomstkorting. Zo krijg je bij Vood bijvoorbeeld 20% korting op je eerste box. In principe betaal je per maaltijd standaard €7,99 per maaltijdbox.

Voor de standaard Vood maaltijdbox met 6 maaltijden betaal je bij Vood dus €64,- voor 8 maaltijden. Bij orders vanaf €60,- is de bezorging overigens ook gratis.

Vood proberen?

Op de eerste maaltijdbox van Vood krijg je 50% korting, dit om te proberen je enthousiast te krijgen over deze maaltijdbox.

Over Vood meals

Zoals we al eerder beschreven is Vood een vegan maaltijdbox. Met Plant Based eten. Het bedrijf werd in 2020 in Nederland opgericht en hoopt mensen massaal te helpen overstappen op een wat duurzamere leefstijl.

Bij Vood kies je dus voor plantaardig eten, en Vood laat met de maaltijden zien dat ook puur plantaardig erg lekker kan zijn en bovendien ook nog eens comfortabel.

De maaltijden van Vood worden bereid onder met motto dat het niet alleen moet vullen maar ook moet voeden. Bij het ontwikkelen van de gerechten wordt er dan ook goed gekeken naar een mooi gebalanceerd voedingsprofiel van de maaltijden.

Door het invriezen van de maaltijden worden de voedingsstoffen ook langer bewaard en kan jij als consument het gerecht opwarmen wanneer het uitkomt. Wel zo makkelijk en ook wel een klein beetje duurzamer, de kans dat het weggegooid wordt is zo weer wat kleiner.

Wat vind je in de Vood box

In de box vind je je bestelde gerechten met de receptkaarten, je beslist vervolgens zelf wat je wanneer eet. Wekelijk kan je ook switchen van voorkeur, voor als je een keer juist wel of niet vegetarisch wil eten of juist de koolhydraten een weekje wil laten staan.

In de box vind je verder receptkaarten.

De recepten zijn ook digitaal beschikbaar en te raadplegen.

Kenmerken maaltijdboxen Vood

 • Veel groenten per gerecht (minimaal 250 gram groenten pp)
 • Frequentie: wekelijks
 • Abonnement pauzeren: is mogelijk
 • Premium maaltijdbox met specifieke leefstijlen / dieetvoorkeuren
 • Erg complete receptkaarten met voedingswaarden en allergenen informatie.

Alle maaltijdboxen van Vood

3 redenen om te kiezen voor Vood

Je kiest onder meer op basis van gemak, ingrediënten en leefstijl.
Minimaal 250 gram groente per persoon per gerecht
Met Vood kies je voor een gezond alternatief en duidelijke keuzes binnen je leefstijl

Wat vonden wij van de Vood box?

We hebben nog geen review van de Vood box geschreven. Zodra deze er is, zetten we die ook hier online.

Meer Vood reviews en artikelen lees je ook op het blog

Vegan maaltijdboxen in Nederland; een overzicht.

Vegetarisch en vegan voeding hebben over de afgelopen jaren een flinke vlucht genomen in Nederland. Dat is ook bij de aanbieders van maaltijdboxen te merken. De grootste merken hebben allemaal een vegetarische en- of vegan variant van hun maaltijdbox. Soms wordt het een leefstijl genoemd (Ekomenu) dan weer is een voorkeur of is het gewoon […]

Wat zijn de alternatieven voor Vood meals maaltijdbox

Vood is een Vegan maaltijdbox met veel groenten. Goede alternatieven zouden dan het vegan alternatief: Green Chef of de maaltijdbox van Ekomenu zijn, waarbij je ook kan kiezen voor vegan en vegetarische diëten.

Vood F.A.Q – veelgestelde vragen

Wat zit er in de Vood boxen?

In tegenstelling tot veel van de andere maaltijdboxen vind je in de maaltijdbox van Vood al reeds geprepareerde gerechten. Kant en klare gerechten die je bevroren geleverd krijgt en dus alleen nog zelf hoeft op te warmen

Hoe lang duurt de bereiding van Vood maaltijden?

Omdat het gaat om kant-en-klare maaltijden staan ze binnen een paar minuten op tafel. Even oppiepen via de magnetron en klaar.

Heeft Vood kortingscodes voor de maaltijdboxen?

Ja, Vood heeft regelmatig kortingscodes voor de maaltijdboxen. Juist omdat ze relatief nieuw zijn en graag meer klanten willen verwelkomen aan boord van het vegan schip.

Hoeveel maaltijden zitten er in de Vood maaltijdbox?

In de maaltijdbox van Vood zitten standaard 6 maaltijden, deze kan je zelf kiezen en het aantal aanpassen.

Waar kan ik Vood laten bezorgen?

Vood levert in heel Nederland, behalve op de waddeneilanden

Bekijk alle aanbieders:

Maaltijdboxen

Vergelijk de verschillende aanbieders en ontdek welke maaltijdbox het beste bij jouw gezinssituatie past.

Reacties en vragen

Vragen over deze maaltijdbox of wil je jouw ervaringen over de Vood  maaltijdbox delen? Dat kan hier onder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *