Familiebox maaltijdbox

Familiebox maaltijdbox

De voordelen van de Familiebox maaltijdbox

Familiebox
Kosten

Betaling

Flexibel lidmaatschap. Bij het registreren maak je een account. Vanuit daar regel je je bestellingen. Bij de eerste bestelling betaal je via iDeal of creditcard, vanaf dan gaat het per automatische incasso, je betaalt pas na ontvangst van je Familiebox.

Recepten Familiebox

Uitgebreid aanbod aan recepten en keuzes, elke week staan er weer 12 recepten klaar bij de Familiebox van Bilder en de Clercq waar je zelf kan kiezen wat jij de komende week eet. Gevarieerd, goed en gezond.

Bezorging

Bezorging vind plaats in heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. Bezorging van de Familiebox vind plaats op maandag tussen 17:00 en 22:00. In de randstad kan er gekozen worden voor bezorging op zondag tussen 17:00 en 20:30 door middel van PostNL bezorgdienst.

Van te voren krijg je een bericht met een tijdslot van een uur, zodat je niet de hele tijd thuis hoeft te wachten op de levering van jouw Familiebox.

Biologisch

Zoveel mogelijk biologisch.

FamilieboxDe Familiebox biedt je wekelijks keuze uit 12 gevarieerde gerechten, jij kiest de gerechten waar jullie zin in hebben. Verschillende kindvriendelijke gerechten, maar ook zeker gerechten voor jong en oud die bijdragen aan gevarieerde voeding.

Wekelijk kun je dus ook kiezen of je gerechten wilt die snel en simpel zijn te bereiden, of dat je bijvoorbeeld een weekje vegetarisch wilt eten, of je kiest voor de ‘kids toppers'. Elke week dus ruime keuze uit gevarieerde gerechten met de Familiebox van Bilder en de Clercq.

Familiebox korting en kortingscodes

De Familiebox maaltijdbox uitproberen of bestellen met korting? Zo nu en dan mogen we onze bezoekers een mooie korting aanbieden bij de bestelling van een Familiebox van Bilder en de Clercq, meestel wordt de kortingscode voor Familiebox al automatisch verwerkt via onze links, indien dit niet het geval is vind je de kortingscode hier onder.

Onderstaand vind je de kortingscodes van Familiebox die nu geldig zijn:

€60
Kortingscode

Familiebox kortingscode €60

Via deze link of met deze code krijg je nu in totaal €60,- korting op Familiebox

More Less
Kopieer code

Familiebox kortingscodes

Korting?Beschrijving / UitlegGeldig tot?Aanbieding
€60,- kortingscode voor de FamilieboxMet deze kortingscode krijg je €60,- korting op je eerste 3 boxen van Familiebox30 november 2023Bekijk details

Familiebox box keuze

Bij de Familiebox van Bilder en de Clercq is het wat betreft maaltijdboxen kiezen relatief simpel. Je hebt 3 basis maaltijdboxen: voor 2 personen, voor 3 a 4 personen of voor 4 a 5 personen. Na het kiezen van het aantal personen kun je aangeven hoeveel maaltijden je per week bezorgd wil krijgen. Na het kiezen van het aantal maaltijden kies je uit de 12 wekelijkse gerechten van Familiebox jouw favorieten! 

Familiebox-recepten-garnalen

Familiebox 2 personen

Familiebox 2 personen met 2 tot 4 maaltijden
De Familiebox voor 2 personen kun je kiezen met 2, 3 of 4 gerechten en dus de bijbehorende ingrediënten per week.

Familiebox-recept

Familiebox 3 a 4 personen

Voor 3 a 4 personen, 2 tot 4 keer per weekl
Ook bij de Familiebox die geschikt is voor 3 tot 4 personen kun je kiezen van 2 tot 4 maaltijden per week.

Familiebox-productfoto

Familiebox 4 a 5 personen

Voor 4 a 5 personen, 2 tot 4 keer per week, voor familie of vrienden
Dit is in principe de meest voordelige variant, simpelweg omdat je voor meer mensen inkoopt. Ook deze Familiebox kan met 2 tot 4 maaltijden met je gekozen ingrediënten en recepten geleverd worden

Familiebox Ervaringen

“Wat ons beviel bij de maaltijdboxen van Familiebox is onder meer de ruime keuze in gerechten die je hebt, leuke verrassende recepten. Ook de kwaliteit van ingrediënten beviel ons goed.”

We hebben nog een andere pagina met reviews van de Familiebox van Bilder en de Clercq. Daar vind je ook nog wat verwijzingen naar ‘Mathijs Maaltijdbox', zo heette het bedrijf voor de fusie, voor de duidelijkheid zullen we ervaringen over Mathijs Maaltijdbox (nu dus deFamiliebox) zoveel mogelijk ook gaan wijzigen naar de Familiebox.

De ervaringen van onszelf en anderen met de Familiebox lees je op de pagina Familiebox ervaringen.

 • Ruime keuze met specifieke thema's uit de 12 wekelijkse gerechten.
 • Veel pure ingrediënten van Nederlandse bodem, seizoensgroenten, grotendeels biologisch
 • Leuke, gevarieerde en meestal gezonde recepten en gerechten.
 • Recepten en stap voor stap bereiding zijn terug te vinden op de website.

Familiebox recepten

Bij Familiebox kies je wekelijks in je account hoeveel maaltijden je per week wilt ontvangen en welke dat moeten zijn. Dit gaat op basis van de 12 wekelijkse gerechten die je kan kiezen.

En elke week is er voor ieder wat wils, wekelijks zijn er zodoende ook 4 vegetarische keuzes voor de Familiebox. Maar kan je ook kiezen voor de categorieën ‘Lekker Snel', ‘Kindvriendelijk' of gerechten uit één van de themaweken; zoals de stamppot weken bijvoorbeeld.

familiebox-gerechten-recepten

Familiebox kosten & prijs

De kosten voor de maaltijdboxen bij Familiebox zijn onder meer afhankelijk van de frequentie van de bestellingen en voor hoeveel personen je gaat bestellen. Het minst voordelige pakket is 2 maaltijden voor 2 personen, de prijs per maaltijd gaat al snel omlaag bij meerdere maaltijden per week. De prijs is afhankelijk van;

 1. Het aantal personen;
 2. Het aantal maaltijden per week;
 3. Mogelijke begin kortingen / starters acties.

Bij ons krijg je bij de bestelling van je eerste box zelfs 40% korting op je eerste box, deze korting loopt daarmee al snel op tot €30,- korting bij de wat grotere maaltijdboxen. De boxen beginnen vanaf zo'n €4,- per persoon per maaltijd zonder aanbiedingen.

Meer maaltijden in één keer bestellen levert dan wel weer prijswinst op, de bestelling wordt gratis thuisbezorgd.

Wat kosten de Familiebox maaltijdboxen?

Type boxPrijs maaltijdboxPrijs per persoon per maaltijd
2 personen, 2 maaltijden€40€10
2 personen, 3 maaltijden€45€7,50
2 personen, 4 maaltijden€55€6,88
3-4 personen, 2 dagen€47€5,88
3-4 personen, 3 dagen€60€5
3-4 personen, 2 dagen€70€4,38
4-5 personen, 2 dagen€55€5,50
4-5 personen, 2 dagen€70€4,67
4-5 personen, 2 dagen€80€4,-

Familiebox proberen?

Ben je benieuwd naar de Familiebox van Bilder en de Clercq en wil je hem een keer proberen? Via onze website krijg je nu 40% korting op je eerste box! Zo kan jij kijken of deze maaltijdbox aansluit bij jullie wensen, en of de gerechten jullie bevallen. Met deze aanbieding heb je voor 4 personen, 3 dagen maaltijden voor slechts €34,20 wat je dan slechts €2,85 per maaltijd kost! 

Over Familiebox

Wat is Familiebox?

Familiebox is een aanbieder van maaltijdboxen die levert in heel Nederland. Goed, vers, gevarieerd en gezond eten. Grotendeels van Nederlandse bodem. Familiebox van Bilder en de Clercq is na verschillende fusies ontstaan en onder meer de opvolger van Mathijs Maaltijdbox.

Familiebox.nl: goed, gezond en lekker eten.

Wat vind je in de Familiebox Maaltijdbox?

De maaltijdboxen van Familiebox

In de maaltijdboxen vind je:

 • Hoge kwaliteit producten van premium leveranciers,  waarvan de meeste biologisch
 • Meeste ingrediënten afkomstig van Nederlandse boeren en leveranciers, gecombineerd met bijzondere smaken uit de hele wereld
 • Vlees, gevogelte en vis; om de paar weken ook een vegetarische maaltijd
 • Ingrediënten afgestemd op de voedingsrichtlijnen zodat je altijd de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt

Kenmerken maaltijdboxen familiebox

 • Type maaltijden: elke week keuze uit 12 gerechten.
 • Bereidingstijd: 20-50 minuten
 • Frequentie: wekelijks, maar aan te passen naar je persoonlijke wens(en)
 • Abonnement pauzeren: is mogelijk.
 • Eenvoudig stopzetten: ja, kan per e-mail, per telefoon of online
 • Bezorging: door heel Nederland, met uitzondering van Waddeneilanden
 • Bezorgdagen: maandagavond (tussen 17:00 en 22:00) of zondagavond in de randstad.
 • Biologisch: grotendeels

Alle maaltijdboxen van Familiebox

Alternatieven Familiebox

Op zoek naar een alternatief voor de Familiebox? Onder andere HelloFresh is erg geschikt voor gezinnen. Bij HelloFresh maar ook Marley Spoon heb je een breed aanbod aan kindvriendelijke gerechten en recepten.

3 redenen om te kiezen voor de Familiebox door Bilder & de Clercq

Wekelijks maak jij je eigen keuze bij Familiebox. Vanuit je account geef je aan welke gerechten jij wilt ontvangen.
Per week kun je zelf aangeven welke gerechten je wilt, hoe vaak je ze wilt en voor hoe veel personen ze je wilt.
De Familiebox wordt in heel Nederland bezorgd m.u.v. de Waddeneilanden.

Review Familiebox voor jong en oud

Door Willemijn

Familiebox-maaltijdbox

Nu ook de supermarkten maaltijdboxen lanceren is het voor de andere leveranciers van maaltijdboxen nog belangrijker om zich te onderscheiden. Gelukkig snapt het team achter Mathijs Maaltijdbox, met TV-kok Mathijs Vrieze als gezicht naar buiten, dat als geen ander: een hogere kwaliteit dan de supermarkten, een persoonlijke benadering en goed afgestemd op gezinnen. Waar we eerder de Familiebox reviewden (zie onder voor deze review) proberen we nu de Variantiebox van Mathijs Maaltijdbox.

Een vriendelijke persoonlijke benadering

Door het slechte weer op de dag van levering werden we keurig gebeld dat de bezorging iets later zou worden. Maar rond 21:00 ging de bel en een keurige nette man overhandigde ons de Variantiebox met de mededeling: ‘excuses voor de kleine vertraging. Ik wens u smakelijke momenten’. Een fijne persoonlijke benadering dus bij Mathijs Maaltijdbox.

Ook bij het openen van de Mathijs Maaltijdbox – Variatiebox viel ons op dat alle producten netjes geordend in de doos waren gedaan. Hier is aandacht aan besteed en er niet in gegooid.

Heel geschikt voor gezinnen

De bereidingstijd bij Mathijs Maaltijdbox is gemiddeld zo'n 25 minuten en wordt gegeven inclusief snijden, wel zo eerlijk! De recepten zijn eenvoudig te maken voor iedereen die kan lezen en basisgerechten kan koken. De gerechten zijn herkenbaar maar wel origineel en bijzonder. Dat maakt de Mathijs Maaltijdbox ook heel erg geschikt voor gezinnen. Het staat namelijk niet te ver af van wat kinderen al gewend zijn te eten en vaak lekker vinden.

De Variatiebox voor onze review bevatte drie gerechten;
–       Zalmfilet met gevulde zoete puntpaprika en couscous (25 min. bereidingstijd)
–       Fris andijviestamppotje met runderchipolataworstjes (20 min. bereidingstijd)
–       Kipgehaktballetjes met pastinaakpuree en gegrilde aardappelen (35 min. bereidingstijd)

Onze kinderen (in de leeftijd 0-5) hebben van alle gerechten met plezier meegegeten. Er wordt rekening gehouden met aanbevolen voedingsstoffen, een gevarieerd eetpatroon en is deels biologisch en van Nederlandse bodem. De kwaliteit van de producten ligt een stuk hoger dan standaard in de supermarkten (zo hadden we echt goede zalm en lekker vlees).

Niet te apart, met uitstekende kwaliteit

Wij vonden de gerechten heerlijk en gevarieerd en vonden het een van de twee beste maaltijdboxen die we hebben gereviewed.  Wil je goed, gezond, gevarieerd en lekker eten en ook netjes behandeld worden als klant? Dan zit je heel goed bij Mathijs Maaltijdbox. Keurig verzorgd, een persoonlijke benadering en niet het gevoel dat je commercieel wordt uitgebuit. Voor gezinnen is de Mathijs Maaltijdbox onze favoriet!

Belangrijk verschil tussen de Variatiebox en de Familiebox: 
Wil je een nog kortere bereidingstijd (met veel voorgesneden producten)? En heb je jonge kinderen? Dan is de Familiebox van Mathijs Maaltijdbox misschien een betere optie. Hieronder staat onze review van deze box. De gerechten hiervan zijn iets eenvoudiger en de bereidingstijd dus korter. 

Review Familiebox van Mathijs: Dé maaltijdbox voor gezinnen met (jonge) kinderen

Door: Willemijn

Afgelopen week probeerden we de Mathijs Maaltijdbox, samengesteld door TV-kok Mathijs Vrieze. Wij ontvingen deze keer de Familiebox die vanaf begin Augustus beschikbaar is en helemaal gericht is op gezinnen met (jonge) kinderen. Dat betekent gezonde, toegankelijke gerechten met een korte bereidingstijd. Klinkt dus ideaal voor ons gezin met 2 kinderen in de leeftijd van 2 en 4 jaar!

Nette verpakking met duidelijke receptkaarten

De Mathijs Maaltijdbox wordt landelijk en gekoeld bezorgd. De producten liggen los in een doos die qua formaat en vorm goed te vergelijken is met de maaltijdbox van HelloFresh. In tegenstelling tot andere boxen heeft deze foodbox meer kleur. Er zit een mooie gedrukte receptkaart bij met duidelijke omschrijvingen en tips voor het eten met kinderen. Voor iedereen makkelijk te bereiden.

Korte bereidingstijd door o.a. voorgesneden producten

Bij de bereidingstijden van de recepten valt ons gelijk op dat dit gerechten zijn die binnen 15-20 minuten op tafel te zetten zijn. We hebben bij het bereiden de klok in de gaten gehouden. Bij elk gerecht is het ons gelukt het gerecht te maken in de aangegeven bereidingstijd! Groot pluspunt van Mathijs Maaltijdbox, ten opzichte van andere maaltijdboxen, is dat veel ingrediënten zijn voorgesneden. Dat scheelt een hoop tijd en is dus ideaal tijdens spitsuur in het gezin. De maaltijden bevatten ingrediënten met genoeg variatie en afgestemd op voedingsrichtlijnen. Een aantal producten zijn biologisch maar hier ligt niet de nadruk.

Milde en toegankelijke gerechten

We hebben afgemeten ingrediënten voor 3 maaltijden voor 3 personen. De porties waren ruim genoeg voor ons met 4 personen. De gerechten hebben toegankelijke, milde smaken. De groenten zijn verpakt in een smaakvol jasje zodat de kinderen hun dagelijkse portie groente makkelijk eten. De gerechten zijn mooi gevarieerd, hebben een mooie kleursamenstelling en bevatten producten als scharrelhoen en tartaar van de slager.

Missie geslaagd!

We vonden de Mathijs Maaltijdbox qua niveau van de recepten en uitstraling vergelijkbaar met HelloFresh, maar kwalitatief beter. Met dat verschil dat Mathijs Maaltijdbox (zeker de Familiebox) veel meer is gericht op gezinnen met (jonge) kinderen. De kinderen hebben nu van alle gerechten gegeten. Dat is ons bij andere maaltijdboxen niet altijd gelukt! Mathijs Maaltijdbox slaagt dus goed in haar missie om dé gezonde maaltijdbox te zijn voor (jonge) gezinnen.

Zelf ervaring met de Mathijs Maaltijdbox? Leuk als je je ervaringen deelt!

Familiebox maaltijdbox ervaringen

Wil je de Familiebox maaltijdbox uitproberen? We zouden het leuk vinden als je achteraf een reactie geeft over jouw ervaringen met de Familiebox

€60
Kortingscode

Familiebox kortingscode €60

Via deze link of met deze code krijg je nu in totaal €60,- korting op Familiebox

More Less
Kopieer code
Familiebox Keuken
Familiebox-voorbeeld
Familiebox-gerechten

Dit zeggen de food sites

 • Blogger Kelly, Goodfoodlove.com:
  Voor haar is de Mathijs Maaltijdbox echt een uitkomst die tijd scheelt. Daarnaast inspireert het en staat er binnen een half uur een heerlijk gerecht voor je neus.

 • Melinda van Rossen van Boostyourhealth:
  Voor haar smaakten de gerechten gemaakt met de ingrediënten uit de Familiebox geweldig en heel puur. En was het zeker voor herhaling vatbaar!

Familiebox F.A.Q – veelgestelde vragen

Wat zit er in de Familiebox maaltijdboxen?

Wekelijks kun je bij Familiebox uit 12 recepten kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen op basis van hoe lang het duurt om te koken, of het vegan moet zijn of gewoon waar je zin in hebt.

Hoe lang kost het bereiden van de gerechten?

Voor de meeste gerechten van Familiebox ben je zo'n 20 – 30 minuten kwijt; hier kan je ook op selecteren wanneer je de gerechten uitkiest.

Heeft Familiebox kortingscodes voor de maaltijdboxen?

Ja, zo nu en dan heeft Familiebox kortingscodes voor bijvoorbeeld 10% tot 40% op de eerste maaltijdbox die je bij ze besteld. Wanneer er werkende kortingscodes zijn kun je ze vinden op onze Familiebox pagina.

Wanneer wordt de Familiebox maaltijdbox bezorgd?

Bezorging van de maaltijdboxen is mogelijk in heel Nederland, behalve de Waddeneilanden.De boxen worden in principe bezorgd op maandagavond tussen 17.00 en 22.00. Woon je in de Randstad? Dan is bezorging ook mogelijk op zondag tussen 17.00 en 21.30. De dag van te voren krijg je bericht met geschat tijdstip van de bezorging.

Wordt er geleverd in België of op de Waddeneilanden?

Familiebox bezorgd helaas niet op de Waddeneilanden of in België, je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor HelloFresh als alternatief

Hoe gaat de betaling van de maaltijdboxen?

Bij je eerste Familiebox kan je kiezen hoe je wil betalen via iDeal of via Creditcard, hierna betaal je per automatische afschrijving, pas na ontvangst, dus alleen voor de boxen die je zelf afneemt.

Hoeveel maaltijden zitten er in de Familiebox maaltijdbox?

Je kan zelf het aantal maaltijden kiezen dat je wekelijks wilt ontvangen: van minimaal 2 tot maximaal 4.

Welke boxen heeft Familiebox?

Familiebox heeft in principe één box, waarvan je zelf de inhoud kunt kiezen, zo is de box ook geschikt voor vegetariërs, voor gezinnen en voor lekker snel koken wanneer je daar zin in hebt.

Bekijk alle aanbieders:

Maaltijdboxen

Vergelijk de verschillende aanbieders en ontdek welke maaltijdbox het beste bij jouw gezinssituatie past.

Reacties en vragen

Vragen over deze maaltijdbox of wil je jouw ervaringen over de Familiebox delen? Dat kan hier onder!

5 thoughts on “Familiebox maaltijdbox”

 1. Hebben de Familiebox nu een aantal keer geprobeerd en bevalt goed in de mix. Afwisselende maar relatief simpele gerechten waardoor je niet te lang in de keuken staat, persoonlijk vind ik dat wel lekker.

 2. Voorheen Mathijs Maaltijdbox gehad, en ook Familiebox nu geprobeerd, blij mee! Lekkere recepten en goede ingrediënten, en door de kortingscode van foodboxen.nl voor Familiebox ook nog eens een leuke start korting

 3. Hallo Sophie,
  Bedankt voor je mooie review! Fijn om te lezen dat onze Maaltijdbox het eten voor jullie kinderen makkelijker maakt, daar doen we het voor!
  Smakelijke groet,
  Mathijs Maaltijdbox

 4. We hebben zowel de Familiebox als de Variatiebox van Mathijs geprobeerd. We hebben 3 kinderen die niet de makkelijkste zijn met groente eten. Mathijs Maaltijdbox heeft het voor elkaar gekregen om ze toch gezond te laten eten. Door simpelweg de groente te verpakken in het juiste jasje. Wij gebruiken nu de Varatiebox omdat we de recepten net wat specialer vinden. De bereidingstijd is dan wel iets langer dan bij de familiebox. Mooie uitkomst die maaltijdboxen!

 5. Ik heb 1 x een variatie box en 1 x een familie box gehad en over beiden ben ik heel erg tevreden. De recepten zijn goed en lekker en voor (bijna) iedereen toegankelijk. Sommige gerechten zijn iets meer werk (met name voor het snijden van producten) maar daar kan je prima al van te voren rekening mee houden.
  De producten die we hebben ontvangen zijn vers en van goede kwaliteit. Wij zijn dus heel tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *