Boerschappen getest review

Boerschappen is al een tijdje aan de weg aan het timmeren in Nederland maar is nieuw op Foodboxen.nl. Hoogste tijd dus om deze maaltijdbox ook eens onder de loep te nemen. Zo gezegd zo gedaan!

De bezorging: dat was meteen uitstekend geregeld via Trnkrs – er werd bij levering op de ramen geklopt (zoals gevraagd), kinderen lagen al in bed dus wel zo prettig.

Wat betreft de levering: de maaltijden van Boerschappen zijn verpakt in een grote kartonnen doos, met daarin ook recyclebare koelelementen en niet al te veel verpakkingsmaterialen, nog een pluspunt wat ons betreft. Het principe van Boerschappen is een beetje hetzelfde als dat van De Krat / Crispweekkrat is: namelijk je kiest een maaltijdbox – de gerechten daarin kan je niet bepalen. Wij kregen de 3 persoons gemaksbox van Boerschappen: met verse ingredi├źnten en producten voor 3 maaltijden van 3 personen.

Green Chef

Qua hoeveelheid zit het hier ook wel snor, met de gemaksbox voor 3 personen kun je eigenlijk ook wel met z'n vieren eten. Wat we over hielden aan ingredi├źnten konden we later in de week weer verwerken door andere gerechten.

In de box zelf vonden we de receptkaarten voor 3 gerechten van Boerschappen: (1) Spaghetti alla vongole, (2) bloemkool ovenschotel met kaas en (3) bulgur met lam, yoghurtsaus en tomatenchutney. Afwisselende recepten met relatief weinig verschillende ingredi├źnten, erg smaakvol en ook niet direct de meest gangbare recepten.

Leuke feature is dat er op de receptkaarten wat extra informatie staat over de herkomst van de ingredi├źnten in de box, en ook wie de leveranciers zijn. Zo staat bij elk ingredi├źnt de leverancier en plaats vermeld op de receptkaarten.

De receptkaarten zijn zelf verder duidelijk. In de meeste gevallen staat er in 5 a 6 uitgelegd hoe je het eten bereidt.

Voor de Spaghetti Vongole was er qua ingredi├źnten ruim voldoende aanwezig, verse vongole schelpen, peterselie en pomodori tomaatjes maakten het geheel af. Lekker, simpel en niet alledaags gerecht, wat toch binnen een half uur op tafel staat.

Het 2e gerecht wat we probeerden was de bulgur met lam, yoghurtsaus en tomatenchutney. In het gerecht verder onder meer aubergine, puntpaprike, platte peperselie, citroen. Ook een gerecht wat goed te bereiden was, de groenten vers, en erg smakelijk en ook het lamgsgehakt was goed. ├ë├ęn van de uitblinkers van dit recept was de tomatenchutney die knalde er uit en gaf het gerecht wat meer pit.

Het 3e recept was de bloemkool met kaassaus, wellicht het minst uit het oogspringende recept van de maaltijdbox zelf maar ook dit gerecht was verpakt in veel smaak. Aardappels, en bloemkool waren erg goed van smaak, de roux en de kaast maakten het af.

Wat ons betreft een goede eerste ervaring met de Boerschappen maaltijdbox. Het concept dat je niet zelf kan kiezen wat er in jouw specifieke maaltijdbox zit is ook wel weer eens leuk. Zo wordt je nog eens verrast. Alles bij elkaar is de Boerschappen maaltijdbox een aanrader wat ons betreft. Met name vanwege de traceerbaarheid en de kwaliteit en versheid van de ingredi├źnten.

Als nieuwe klant krijg je nu bovendien ook 10% korting op de eerste 3 boxen bij Boerschappen. Overigens kun je dus bij Boerschappen zelf ook nog voor een seizoensbox kiezen, daarin geen vaststaande recepten maar alleen ingredi├źnten waar je zelf mee aan de slag kan en voor 3 a 4 avonden maaltijden van kan maken.

De maaltijdbox heeft flink wat pluspunten wat ons betreft: verse, lokale ingredi├źnten, de transparantie van de herkomst, originele recepten en goede hoeveelheden maken ons in ieder geval enthousiast over deze maaltijdbox. Verder is het duidelijk wat je eet, geen onnodige en ongezonde toevoegingen of e-nummers in deze box.

Meer over de Boerschappen box lees je ook op de brandpage van Boerschappen.

About JW

Eigenaar van Foodboxen.nl en zelf hobby kok, heeft alle maaltijdboxen op de website al meermaals geprobeerd en is enthousiast over het concept van foodboxen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we onze bevindingen gebundeld zo kan jij zelf makkelijk maaltijdboxen vergelijken. Naast een passie voor eten ook gek op reizen en inmiddels aardig goed in het ontwikkelen en uitbouwen van websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *