maaltijden aan huis

Het bestellen van een warme maaltijd aan huis in een bepaalde abonnementsvorm is populairder dan ooit tevoren. Natuurlijk is het mogelijk via Thuisbezorgd of Deliveroo een bestelling te plaatsen bij een lokaal restaurant en vervolgens een Griekse schotel of pizza thuisbezorgd te krijgen. Echter doe je dan wel steeds een bestelling bij andere restaurants. En is dit vaak niet erg gezond.

Er is niet één enkele partij waar u de bestelling doet met hetzelfde niveau voor alle maaltijden. Ook is het net weer wat anders dan de maaltijdboxen, mede omdat u zelf niet hoeft te koken! Deze warme maaltijden aan huis zijn vaak ook een oplossing voor ouderen die net wat meer kwaliteit zoeken.

Green Chef

Op deze pagina van Foodboxen.nl vind je een overzicht met maaltijdservices.

Hoe werkt het met warme maaltijden aan huis?

Bij veel van deze partijen gaat de bestelling zeer gemakkelijk. Op basis van de postcode begint het veelal met het kiezen van een bezorgmoment. Vervolgens selecteert u de maaltijden die u thuis wilt laten bezorgen. Even een account aanmaken dus, afrekenen en gaan. Ook hebben deze maaltijdservices veelal een proefpakket beschikbaar.

Aan welke kosten moet ik denken?

Omdat je betaalt voor de ingrediënten, bereiding en bezorging komen de kosten van een bezorgde warme maaltijd hoger te liggen dan bij het zelf koken van een foodbox. Nu scheelt dit weer tijd en tijd = geld, dus het is aan jou om te bepalen of de prijsverschillen jouw tijd waard zijn. Bij Marleenkookt betaal je minder naarmate er voor meer personen besteld wordt. Je moet denken aan 8-10 euro per persoon per warme maaltijd. Andere services bieden voornamelijk ingevroren maaltijden aan, hier betaal je ongeveer 5 euro per persoon per maaltijd.

Welke partijen bieden dit allemaal aan?

Landelijke warme maaltijdservices:

  • Marleenkookt.nl – Zeer hoge kwaliteit. Alleen beschikbaar in en rondom Amsterdam en Haarlem.
  • Apetito.nl – All-round Maaltijdservice
  • Vansmaak.nl – Grote focus ook op ouderen & zorginstellingen.
  • Maaltijdservice.nl – Lijkt een soort van Webshop voor maaltijden / Veel opties.
  • Foodconnect.nl – Ook interessante proefbox optie met 2 maaltijden voor €10,-
  • EtenMetGemak.nl – Voornamelijk opwarm maaltijden + Proefbox optie.
  • Etume.nl  – Kwalitatieve Lokale Maaltijdservice: Alleen in Nijmegen en Arnhem.
  • MoekesMaaltijd.nl – Warme maaltijden voor School en Kinderopvang.
  • Uitgekookt.nl – Staat sinds een tijdje ook op onze website onder de maaltijdservices.
  • PlantB – Kant en klare vegan maaltijden.

Conclusie: Over naar warme maaltijden?

Wij twijfelen wat, de stap om het zelf te maken bij de foodboxen heeft een leuke kant en ook een soort van controle. Het opwarmen van maaltijden is natuurlijk  net iets minder spannend. Ook zal de kwaliteit wat afnemen als de bedrijven meer landelijk gaan opereren. Dus juist de lokale partijen zijn zeer interessant om eens uit te proberen. Ons advies: Uitproberen: JA (lokaal). En daarna maar zien of het interessant is als vervanging voor de foodboxen. Dat dit de toekomst is lijkt ons overig wel duidelijk. Alleen moet de bezorging hier wel op het hoogste niveau zijn en dat is zeer lastig om goed op orde te krijgen. Geef het nog wat jaartjes en iedereen gaat thuis warme maaltijden bestellen.

Supertip: Warme maaltijden aan huis voor ouderen

Voor ouderen is dit in onze ogen een nog betere oplossing, hiermee kan je echt een probleem oplossen voor ouderen die moeilijker ter been zijn en niet zomaar meer de deur uit kunnen. Ook hier zouden wij wel kiezen voor de meer lokale partijen. (Marleenkookt bijvoorbeeld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *