gezonde voornemens

Januari is traditioneel de maand van de goede voornemens. Na de feestdagen kan het zijn dat je weer even wat gezonder, minder of gevarieerder wil eten. Of juist bijvoorbeeld af wil vallen, of voor een vegetarische / vegan leefstijl wil gaan komend jaar. Onderstaand bespreken we een aantal maaltijdbox aanbieders die helpen bij een gezonde leefstijl.

Ekomenu maaltijdbox

Ekomenu is Ă©Ă©n van de grotere maaltijdbox aanbieders en heeft een groot biologisch aanbod. Bij Ekomenu kun je kiezen voor verschillende leefstijlen: zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de seizoensbox, gevarieerde box of bijvoorbeeld een ketogeen of calorie arme maaltijdbox om je te helpen met bijvoorbeeld afvallen.

Het aantal voedingsstoffen en calorieën staat ook duidelijk vermeld per maaltijd, zo kun je bewust kiezen wat je eet, en hoeveel impact dit heeft. Bij Ekomenu vind je veel groenten in elk gerecht. Benieuwd naar de Ekomenu box? Bekijk dan deze pagina met alle informatie.

Green Chef

Boerschappen

Boerschappen is een Nederlandse maaltijdbox aanbieder die zich met name richt op lokale en verse producten. ‘S ochtends bij de boer opgehaald, ‘s avonds bij jou thuis geleverd. Gezond voedsel zonder onnodige en ongezonde toevoegingen, kleurstoffen, smaakstoffen en e-nummers.

Green Chef maaltijdbox

Green Chef is nieuw in Nederland, dat betekent direct dat er vrijwel voor iedereen een kortingscode is waarmee je je eerste box voor 50% van de kosten kan bestellen. Ook bij Green Chef kun je kiezen voor ketogeen / caloriearme maaltijdboxen. Of bijvoorbeeld een pescotarische, flexitarische, vegetarische of vegan leefstijl.

De maaltijdboxen van Green Chef zijn door diëtisten samengesteld; met een focus op groente, gezond eten en weinig calorieën. Ook is er per gerecht duidelijk aangegeven wat er in zit, wel zo makkelijk als je wil letten op wat je eet.

HelloFresh

Hier ligt de focus wellicht iets minder op gezond dan bij bovenstaande twee, maar ook bij HelloFresh is het goed mogelijk om te kiezen voor gezonde gerechten, een vegetarische keuze te maken of te letten op het aantal calorieen wat je tot je neemt. Per week kun je kiezen in welke categorie of leefstijl je zou willen eten.

Marley Spoon

Voor Marley Spoon geldt in principe hetzelfde als voor HelloFresh, al hebben we zelf het idee dat er bij Marley Spoon iets meer focus op veel groente ligt, makkelijke bij HelloFresh is dan weer dat per maaltijd duidelijk wordt vermeld wat er in zit.

Vood meals

Vood is geschikt als je helemaal vegan wil gaan en wat minder tijd hebt. Bij Vood (Voorheen Plant B bestel je ingevroren kant en klare gerechten, ook hier ligt er een focus op het beperken van het aantal calorieën en zorgen voor voldoende gezonde voedingsstoffen. Hier lees je meer over Vood.

Direct met korting bestellen?

Of bekijk onze eerdere posts over biologische maaltijdboxen en de gezonde maaltijdboxen.

About JW

Eigenaar van Foodboxen.nl en zelf hobby kok, heeft alle maaltijdboxen op de website al meermaals geprobeerd en is enthousiast over het concept van foodboxen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we onze bevindingen gebundeld zo kan jij zelf makkelijk maaltijdboxen vergelijken. Naast een passie voor eten ook gek op reizen en inmiddels aardig goed in het ontwikkelen en uitbouwen van websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *