Hellofresh-box-2-1024x768-1

Hellofresh is momenteel de meest populaire maaltijdbox aanbieder in Nederland. Het van oorsprong Duitse bedrijf was de absolute koploper in de foodbox markt waardoor, mede door massale campagnes, de term ‘maaltijdbox' en Hellofresh nu onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Hoog tijd om de maaltijdboxen van Hellofresh eens onder de loep te nemen.

De maaltijdbox

We bestellen een 2-persoons maaltijdbox met 3 maaltijden waarvoor we €6,33 per persoon per maaltijd betalen. De totale kosten van de HelloFresh maaltijdbox komen uit op € 43,00, inclusief €4,99 à verzendkosten (zonder kortingen*) Er worden automatisch drie maaltijden geselecteerd, maar deze kun je wijzigen door zelf gerechten toe te voegen. 

De maaltijdbox wordt, keurig op tijd, op zondagmiddag bezorgd. Het is erg fijn dat er op zondagmiddag een tijdslot is voor de bezorging, zo kunnen we vanavond meteen aan de slag! 

Green Chef
De HelloFresh box, met de gerechten per zak verdeeld in de doos.

De box bevat naast de maaltijden en receptkaarten, diverse magazines waaruit je recepten en inspiratie kunt halen. Daarnaast is er een overzicht van het menu van volgende week bijgevoegd en ontvang je een code waarmee je een maaltijdbox kunt weggeven. Zo kun je vrienden en familie gratis kennis laten maken met Hellofresh.

De maaltijden zijn verpakt in aparte papieren zakken die je makkelijk kunt opbergen in de koelkast. Op de receptkaarten staat precies aangegeven welke producten je  binnen de koelkast moet bewaren en welke producten niet in de koeling hoeven Zo blijven de ingrediënten vers en goed van smaak. Het is goed om te zien dat Hellofresh, waar mogelijk, gebruik maakt van papieren verpakkingen. 

Koken met Hellofresh

Dag 1: Indiase linzenstoof met naan

Ingrediënten en de inhoud van de HelloFresh zak

Nog voordat we een hap genomen hebben, worden we al blij van dit gerecht. De maaltijd bevat veel ingrediënten en lekker veel kleur. We kunnen niet wachten om aan tafel te gaan! Het klaarmaken is erg eenvoudig en je bent de helft van de tijd aan het wachten tot de heerlijk geurende stoof is ingedikt. Na 35 minuten, net zo lang als de bereidingstijd aangeeft, kunnen we aan tafel.

Indiase linzenstoof met naan van HelloFresh

De stoof is lekker kruidig, smaakvol en de portiegrootte is voldoende. De frisse yoghurtsaus met kruiden maakt de gerecht helemaal af en ook de side salad met spinazie  wordt  gewaardeerd. Met het naanbrood schrapen we onze borden helemaal schoon. Kortom, deze maaltijd is zeker voor herhaling vatbaar! 

Dag: 2: Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Gerecht 2 bij HelloFresh: rijst, kipfilet en onder meer sperziebonen in champignonroomsaus.

Dit gerecht bevat niet veel ingrediënten, maar dat maakt de maaltijd er niet minder om. Dit is een typisch voorbeeld van een maaltijd dat goed is om zijn eenvoud. We doen er wel wat langer over dan de aangegeven bereidingstijd van 25 minuten, maar dat komt doordat het inkoken van de roomsaus wat langer duurt. Dit staat ook aangegeven op de receptkaart.

Over de combinatie van tuinkruiden en roomsaus hadden we in eerste instantie onze bedenkingen, maar we zijn positief verrast! De kruiden geven het gerecht een extra twist en maakt de rijst erg smaakvol. We hebben wederom lekker gegeten vanavond!

Dag 3: Pasta Pesto met courgette en mozzarella

Met een pasta pesto kan niet veel fout gaan. Erg fijn dat er een verse pesto bij zit, zo hoef je niet zelf aan de slag met de blender en dat scheelt weer vaat. De pasta is lekker snel klaar en binnen 25 minuten kunnen we aan tafel.

De pasta smaakt goed en doordat de pesto in conchiglie blijft zitten, proef je met elke hap de kruidige pesto. Wel vonden we de aanbevolen 1 ⅓ courgette voor 2 personen een beetje te veel van hetzelfde.

Pasta pesto met courgette en rucola.

Het was lekker geweest als er voor de variatie een aubergine of paprika bij had gezeten. Hierdoor zou je ook wat meer groenten binnen krijgen. Al en al een prima maaltijd maar er is ruimte voor verbetering

Wat vinden we van de HelloFresh maaltijdbox?

Het eten met Hellofresh is ons erg goed bevallen. De maaltijdbox werd op tijd bezorgd, de ingrediënten waren vers en praktisch verpakt. Het maken van de gerechten nam niet veel tijd in beslag, we deden er nagenoeg net zo lang over als de aangegeven bereidingstijd.

De receptkaarten zijn duidelijk en bevatten weinig stappen waardoor het koken erg soepeltjes verliep. De maaltijden waren goed van smaak en lekker gekruid. Vooral de Indiaanse stoof is er eentje om te onthouden!

Waarin Hellofresh zich nog zou kunnen verbeteren is het aanbieden van maaltijden met meer variatie in groenten. Dit missen we vooral bij de pasta. Er worden in dit gerecht 1 ⅓ courgette gebruikt en dat is nogal veel van dezelfde groente.

Meer variatie in groente levert meer voedingsstoffen op, elke groente bevat namelijk zijn eigen voedingsstoffen. Daarnaast is het ook makkelijker om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten (200 gram) te komen.

Of hellofresh voor herhaling vatbaar is? Dat zeker. Door het ruime aanbod aan gerechten, zo'n 20 per week, zijn we nog lang niet uitgegeten met Hellofresh.

Ook benieuwd naar de maaltijdboxen van hellofresh? Via onze kortingscodes bestel je Hellofresh nu extra voordelig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *