prijsstijging maaltijdbox

Uit onderzoek van Foodboxen.nl naar de prijzen van maaltijdboxen komt naar voren dat de prijzen van de populairste maaltijdboxen over de afgelopen twee jaar gemiddeld met zo'n 6% zijn gestegen. Maaltijdboxen zijn in 2022 dus zo'n 6% duurder dan dat ze in 2020 waren. Bij de meeste aanbieders van maaltijdboxen ligt de prijsstijging ook inderdaad rond de 6%, dat is net wat minder dan de gemiddelde prijsstijgingen van producten in de supermarkt die zo'n 7% over de afgelopen 2 jaar bedroeg.

Opvallend zijn de prijsfluctuaties van onder meer Veganbox, Versh en Familiebox. De prijs van de Veganbox steeg bijna 14% in prijs, terwijl de toename van de prijs van de Versh maaltijdbox en Familiebox rond de één tot anderhalve procent bleef steken, flink minder dan bij de andere aanbieders.

*De prijzen van Dinnerly zijn in de berekening niet meegenomen, Dinnerly kwam pas in 2021 in Nederland op de markt.

Green Chef

Voor Marley Spoon (+7%), HelloFresh (+5%), Ekomenu (+6,2%) en onder meer de Krat (+7,5%) blijft de procentuele stijging redelijk in lijn met prijsstijgingen in de supermarkten.

De gemiddelde prijs voor een maaltijdbox bedraagt nu €41,98 voor 3 maaltijden voor 2 personen. In 2020 was dit nog €39,57. Gemiddeld betaal je dus zo'n €7,- voor de gerechten uit een maaltijdbox. Al deze prijzen zijn inclusief bezorging en exclusief korting. Bijna alle aanbieders van maaltijdboxen hebben wel kortingscodes waarmee je in ieder geval een leuke korting krijgt op je eerste bestelling.

About JW

Eigenaar van Foodboxen.nl en zelf hobby kok, heeft alle maaltijdboxen op de website al meermaals geprobeerd en is enthousiast over het concept van foodboxen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we onze bevindingen gebundeld zo kan jij zelf makkelijk maaltijdboxen vergelijken. Naast een passie voor eten ook gek op reizen en inmiddels aardig goed in het ontwikkelen en uitbouwen van websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *