Linzen-frittata-met-snijbiet-en-amandelschaafse-Ekomenu-recept

Het was alweer even geleden dat we Ekomenu voor het laatst op de proef hadden genomen en nu is er al sinds januari tot eind februari (2022) een leuke aanbieding waarmee je 50% korting krijgt op je bestelling bij Ekomenu. Onder andere naar aanleiding daar van hebben we de eerste week van februari weer de Ekomenu maaltijdbox besteld.

Je leest hier meer over hoe wij de Ekomenu gerechten en service deze keer waardeerden.

We kozen voor 3 maaltijden voor 2 personen: spinaziegratin, kleurige springrolls met rammenas en keto courgette canneloni met kipgehakt.

Green Chef

Leuke en verrassende recepten weer. Zeker de Keto courgette canneloni met kip gehakt en de springrolls waren recepten die je niet zo snel zo snel zelf op tafel zet.

Zoals we inmiddels gewend zijn waren de ingredi├źnten van goede kwaliteit, deed het vers aan en waren de gerechten per stuk verpakt in de kenmerkende kartonnen zakken, waar duidelijk op staat welk gerecht in welke zak zit.

Dag 1: Keto canneloni courgette met kip gehakt.

Dit was wel een verrassend gerecht; niet alleen was het relatief snel klaar en was het aantal ingredi├źnten beperkt, ook waren we beiden enthousiast over de smaak. Ingredi├źnten waren goed van kwaliteit.

Dit gerecht past dus ook in een koolhydraatarm of keto dieet, ├ę├ęn van de leefstijlen van Ekomenu waarbij je verantwoord kan afvallen.

Impressie van de ekomenu receptkaarten met een stappenplan voor de bereiding en onder meer de voedingswaarden

Dag 2: Spinazie Gratin met zoete aardappel en h├╝ttenk├Ąse

Op dag 2 kozen we voor de spinazie gratin. Ook een relatief simpel gerecht met weinig verschillende ingredi├źnten. Hier ging het aan onze kant mis omdat we per ongeluk de oven uitgezet hebben. Doordat we de oven vervolgens weer hebben aangezet met de gratin er in is dit gerecht letterlijk een beetje in het water gevallen. Door het te verhitten op te lage temperatuur werd het wat vochtig. Desalniettemin nog steeds prima, maar het was hoogstwaarschijnlijk lekkerder geweest als we zelf hier niet in de fout waren gegaan bij de bereiding.

Dag 3: kleurige springrolls met rammenas

Verrassend en verfrissend. De kleurige springrolls met rammenas was ook een recept waar we zelf niet op hadden kunnen komen, al is het maar omdat we zelf niet bekend waren met het bestaan van rammenas. Het rijstpapier van de kleurige springrolls werd gevuld met onder meer rode kool, wortel, bonen en de rammenas, gecombineerd met een dressing van soja en limoen en koriander was dit gerecht er ├ę├ęn met een verfrissende bite.

Leuk gerecht waarin verschillende groenten gecombineerd worden tot een erg lekker en afwisselend geheel. De koriander en de dressing maken het af, mits je koriander kan waarderen natuurlijk.

Het beeldmateriaal laat doordat het zo vroeg donker is wat te wensen over. Toch hopen we dat je een beetje een goed idee hebt gekregen bij de gerechten van Ekomenu.

Wat ons betreft was ook deze keer Ekomenu zeker het proberen waard. De recepten zijn keer op keer verrassend, out of the box en met lekker veel groenten.

About JW

Eigenaar van Foodboxen.nl en zelf hobby kok, heeft alle maaltijdboxen op de website al meermaals geprobeerd en is enthousiast over het concept van foodboxen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we onze bevindingen gebundeld zo kan jij zelf makkelijk maaltijdboxen vergelijken. Naast een passie voor eten ook gek op reizen en inmiddels aardig goed in het ontwikkelen en uitbouwen van websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *