budget-maaltijdboxen

Maaltijdboxen zijn redelijk gemeengoed geworden in Nederland, en worden gretig afgenomen. Een veel gehoord ‘probleem' blijft dat veel mensen het als duur ervaren, ondanks dat mensen veel impuls aankopen doen in de supermarkt en boodschappen vaak net zo duur of duurder zijn. Aan die discussie gaan we even voor bij, wat we wél gaan doen is de goedkope- en budget maaltijdboxen uitlichten en tips geven hoe je goedkoper een maaltijdbox kan bestellen.

Dit zijn de budget maaltijdboxen die je kan kiezen

Concreet zijn er 2 partijen die zichzelf in de markt zetten als budget maaltijdbox. Deze goedkope maaltijdboxen vind je bij Dinnerly en Versh. Uitgebreide reviews over deze voordelige maaltijdboxen lees je in de Dinnerly review en de Versh review. Beide zijn goede alternatieven, waar we we blij van worden. Dinnerly is het budget broertje van Marley Spoon.

Zowel de Dinnerly box als Versh zijn goede opties voor een budget maaltijdbox

Update maart 2023: Versh is helaas opgeheven en overgegaan in het hoofdmerk: de Familiebox.

hellofresh header

Wat doen beide partijen om de maaltijdboxen goedkoop te houden? Met een no-nonsense aanpak en het weglaten van poespas wordt er al e.e.a. uit het kostenplaatjes gesneden, maar belangrijker is wellicht nog het beperken van het aantal ingrediënten. In beide maaltijdboxen is het aantal ingrediënten per recept beperkt: dat is helemaal prima want ook met 5 a 6 ingrediënten kun je een heerlijk diner / gerecht op tafel zetten.

Wat ons betreft is Dinnerly de nummer 1 op het gebied van budget maaltijdboxen. Onder meer door de ruime keuze, gevarieerde recepten en handige app.

Dat kan concreet betekenen dat je per ingrediënt wellicht wat grotere hoeveelheden, maar in totaal minder verschillende ingrediënten. Mooie bijkomstigheid is dat dit ook nog eens scheelt in verpakkingsmateriaal. Ook wordt er seizoensgebonden en lokaal geprobeerd in te kopen om zo extra kosten zo veel mogelijk te beperken..

Als nieuwe abonnee krijg je bij vrijwel alle maaltijdbox aanbieders vaak een mooie welkomst korting. Het loont dus om zo nu en dan over te stappen, of via het e-mail adres van je partner een nieuwe maaltijdbox aan te maken. Zo krijg je bij Marley Spoon nu zelfs €60,- korting op de maaltijdbox. En bij HelloFresh op dit moment zelfs €85,-

Dit zijn de goedkoopste maaltijdboxen

Budget maaltijdboxen - goedkoopste maaltijdbox

PositieAanbiederPrijs per persoon per maaltijd (3 gerechten 2 personen)Prijs per maaltijdboxBekijk
1Dinnerly€5,14 per portie - zonder korting 
€3,40 per persoon per maaltijd met kortingscode
€35,85Bekijk de Dinnerly review of gebruik de Dinnerly kortingscode
2Versh€5,41 per maaltijd - zonder korting
€3,25 per persoon per maaltijd met kortingscode
€32,50De Versh review of gebruik de 40% kortingscode voor Versh
3HelloFresh€7,33 per maaltijd - zonder korting inclusief verzending
€3,- per persoon per maaltijd met kortingscode
€43,99HelloFresh review of gebruik de HelloFresh kortingscode
4Ekomenu€7,65 per maaltijd - zonder korting
€3,83 per persoon per maaltijd met kortingscode
€45,95Ekomenu review of gebruik de Ekomenu kortingscode
5Marley Spoon€7,80 per maaltijd - zonder korting inclusief verzending
€3,66 per persoon per maaltijd met kortingscode
€46,85Marley Spoon review of gebruik de Marley Spoon kortingscode

Als je puur wil kiezen voor budget maaltijdboxen zijn dit je beste keuzes. Wat ons betreft is Dinnerly de nummer 1 op het gebied van budget maaltijdboxen. Onder meer door de ruime keuze, gevarieerde recepten, zoveel mogelijk biologische ingrediënten, toeleveranciers en handige app.

  1. Dinnerly  Bestel nu met €40 korting
  2. Versh – nu met 40% korting
  3. HelloFresh, Ekomenu of Marley Spoon afhankelijk van de geldige kortingscodes. Soms krijg je tot wel €60,- korting op je eerste 2 a 3 maaltijdboxen met de aanbiedingen.

About JW

Eigenaar van Foodboxen.nl en zelf hobby kok, heeft alle maaltijdboxen op de website al meermaals geprobeerd en is enthousiast over het concept van foodboxen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we onze bevindingen gebundeld zo kan jij zelf makkelijk maaltijdboxen vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *