hoe werkt een foodbox abonnement?

Je bent al een geruime tijd van plan om een maaltijdbox uit te proberen, maar er is iets dat je weerhoudt om daadwerkelijk een bestelling te plaatsen. Je bent erg nieuwsgierig naar de foodbox / maaltijdbox, maar wat nou als het niet bevalt? Het niet binnen je budget past of dat je toch liever zelf je boodschappen doet? Je bent bang om aan het abonnement vast te komen zitten waar je lastig onderuit komt. Maar is dat ook zo?

Van het aangaan van een lidmaatschap tot het pauzeren of opzeggen van je abonnement. In dit artikel vertellen we je alles wat je wilt weten over een foodbox abonnement.

Lidmaatschap

Het lidmaatschap bij een maaltijdbox aanbieder bestaat in de meeste gevallen uit een overeenkomst voor een onbepaalde tijd. Dit betekent dat je akkoord bent gegaan met het wekelijks ontvangen van een foodbox. Deze overeenkomst kun je, met inachtneming van een bepaald termijn, op elk moment opzeggen.

Green Chef

Flexibel lidmaatschap

Het merendeel van de maaltijdbox verstrekkers biedt een flexibel lidmaatschap aan. Bij een flexibel lidmaatschap beslis je zelf wanneer je een foodbox ontvangt en wanneer niet. Zo kun je je box wijzigen, pauzeren of opzeggen. Het betalen van je abonnement vindt vaak plaats middels een automatische incasso.

– Wijzigen

Elke maaltijdbox aanbieder heeft wekelijks een menu met recepten waaruit je je gerechten kunt kiezen. Je kunt dus elke week je eigen menu samenstellen en zelf bepalen wat er in je maaltijdbox komt. Op basis van vooraf ingevulde voorkeuren, worden er menusuggesties gedaan die bij jou in de smaak kunnen vallen. Je bent niet verplicht deze gerechten te bestellen, je kunt ze namelijk kosteloos en eenvoudig wijzigen voor een andere maaltijden.

Let op: bij een deKrat maaltijdbox en de Familiebox kun je het menu niet wijzigen.

– Pauzeren

Het pauzeren van een foodbox houdt in dat je voor een bepaalde tijd geen box meer ontvangt. Dit kan voor een week, maar ook voor een langere periode. Je kunt dus zelf beslissen hoe lang je pauzeert. Pauzeren betekent niet dat je je lidmaatschap opzegt, want je account blijft actief.

Let op: na de pauzering van je abonnement wordt de bezorging automatisch hervat, tenzij je opnieuw pauzeert of wanneer je je lidmaatschap opzegt. 

Tip: zet een reminder in je agenda, zo houd je precies bij wanneer je wel en wanneer je geen maaltijdbox ontvangt.

In dit artikel vind je ook veel informatie over flexibele maaltijdboxen.

– Opzeggen

Je kunt je abonnement op ieder gewenst moment opzeggen, mits dit binnen de daarvoor gestelde termijn gebeurt. Over het algemeen geldt de regel dat je gemiddeld 4 tot 6 dagen* voor de eerstvolgende bezorging van je foodbox je je lidmaatschap kun opzeggen.

Zeg je je lidmaatschap binnen die tijd op? Dan ontvang je geen maaltijdboxen meer. Zeg je je lidmaatschap te laat op, dan ontvang je nog eenmaal een maaltijdbox en wordt je lidmaatschap na deze bezorging opgezegd. Na het opzeggen is je account niet meer actief.

*Let op: deze termijn geldt ook voor het pauzeren van je abonnement of het wijzigen van je bestelling.

Tip: Elke maaltijdbox aanbieder heeft andere regels met betrekking tot het wijzigen, pauzeren of opzeggen van een abonnement. Raadpleeg de website van de desbetreffende verstrekker voor exacte termijnen en andere voorwaarden. Zo kom je niet voor verassingen te staan!

Proefbox

Bij sommige maaltijdbox verstrekkers kun je eenmalig een foodbox bestellen, ook wel een proefbox genoemd, zonder dat je een abonnement afsluit. Bij het bestellen van een proefbox ontvang je eenmalig een maaltijdbox zonder dat je de week erop nog een box krijgt opgestuurd.

Niet elke aanbieder biedt deze optie aan, want vaak wordt ervoor gekozen om een flinke korting te geven bij het bestellen van de eerste maaltijdbox. Zo kun je maaltijdboxen van Hellofresh, Marley Spoon, Dinnerly en de Familiebox extra voordelig uitproberen! DeKrat en Ekomenu bieden wel een proefbox aan waarbij je eenmalig een maaltijdbox krijgt toegestuurd.

Nu je precies weet hoe een foodbox abonnement werkt, kun je zonder zorgen een foodbox gaan uitproberen. Ben je er al uit voor welke maaltijdbox je gaat kiezen? Raadpleeg onze foodbox reviews bij rubriek nieuwtjes en wij helpen je een handje!

About JW

Eigenaar van Foodboxen.nl en zelf hobby kok, heeft alle maaltijdboxen op de website al meermaals geprobeerd en is enthousiast over het concept van foodboxen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we onze bevindingen gebundeld zo kan jij zelf makkelijk maaltijdboxen vergelijken. Naast een passie voor eten ook gek op reizen en inmiddels aardig goed in het ontwikkelen en uitbouwen van websites.

2 thoughts on “Hoe werkt een foodbox abonnement?”

    1. Ha Mees,

      Dat is even afhankelijk van bij welke aanbieder je je account wil opzeggen. Verschilt een klein beetje per aanbieder hoe je je abonnement kan opzeggen. Als je dat even laat weten kijken we met je mee.

      Met vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *