dinnerly maaltijdbox doos

Dinnerly is één van de nieuwste maaltijdbox leveranciers van Nederland. Het jongere broertje van Marley Spoon richt zich voornamelijk op eenvoud, snelheid en betaalbaarheid. Dit maakt Dinnerly dan ook de goedkoopste op de markt! Naast goed voor de portemonnee, hecht Dinnerly ook waarde aan duurzaamheid. Zo gaat de voorkeur uit naar biologische hoogwaardige producten die zijn ingekocht bij verantwoorde duurzame leveranciers. Betaalbaar én goed voor het milieu, wij stonden te popelen om deze foodbox uit te testen! Lees hier onze Dinnerly review.

Het bestellen bij Dinnerly werkt precies zoals bij Marley Spoon. We kiezen een maaltijdbox voor 2 personen met daarin drie maaltijden. Het is ook mogelijk de maaltijdbox vegetarisch te maken en een box te bestellen voor 3 of 4 personen. Het grote verschil met Marley Spoon is de prijs, bij Dinnerly betaal je slechts €4,65 per maaltijd. Per week komt dit neer op een totaal van €32,85, inclusief €4,95 aan verzendkosten (zonder kortingen). Waar Dinnerly ook in verschilt is het aanbod, per week heb de keuze uit 18 verschillende gerechten waarvan het merendeel uit vegetarische gerechten bestaat.

Dag 1: Gnocchi in tomaten-walnoten-pesto

De foodbox wordt vroeg in de avond bezorgd en dus kunnen meteen aan de slag. De inhoud van de box ziet er goed uit; de groenten zijn vers en we zien hier en daar wat biologische producten. De maaltijdbox bevat geen receptkaarten en/of  folders zoals bij de andere maaltijdboxen vaak wel het geval is. Dit vinden we echter geen probleem, want alle recepten zijn in de app of online terug te vinden.

HelloFresh

Een dag voor de bezorging kregen we van Dinnerly een update dat er door een tekort geen spekreepjes bij de Gnocchi zitten. Daarom zitten er nu speksneetjes bij het gerecht. Net zo lekker!

We pakken de app erbij en beginnen met koken. Dit gaat allemaal erg voortvarend tot dat we erachter komen dat de spinazie ontbreekt. Jammer!* Na 30 minuten kunnen we aan tafel. De gnocchi smaakt goed en hetzelfde geldt voor de tomaten-walnoten pesto. Toch ontbreekt er wat in dit gerecht: groenten. De maaltijd bevat een paprika, waarvan de helft is verwerkt in de pesto, en slechts 100 gram spinazie. Dit vinden we voor twee personen wat weinig. Al met al een prima maaltijd, maar er is ruimte is voor verbetering!

Dinnerly review

*Wij hebben Dinnerly via de chat ingelicht over het ontbreken van de spinazie en op ons bericht werd meteen gereageerd. Ter compensatie wordt er €4 teruggestort op de rekening. Dat is erg netjes van ze!

Dag 2: Udonnoedels in pittige rode curry

Deze rode curry komt ons bekend voor! Deze currypasta werd namelijk ook gebruikt bij de curry uit de Marley Spoon maaltijdbox waar wij onlangs nog een Marley Spoon test over hebben geschreven. Uit ervaring weten wat dat hij pittig is, dus daar houden we met het koken rekening mee. Lekker dat er Udonnoedels bij het gerecht zitten, deze wat dikkere zachte noedel gaat goed samen met een curry.

In tegenstelling tot gister, zitten er nu veel groenten bij het gerecht. Al vinden we een grote winterpeen per persoon wel een beetje veel van hetzelfde. Naast de baby paksoi en winterpeen had er voor de variatie nog een andere groentesoort bij kunnen zitten. Voor de grote eter is er genoeg, we gebruiken voor twee personen slechts de helft van de noedels. We hebben lekker gegeten vanavond!

Dag 3: Cajun stoofpot met varkenslapjes

Een perfect gerecht voor op een herfstige dag en binnen 30 minuten tafel! De tomaten zijn net aan, maar kunnen nog wel gebruikt worden. Dit risico loop je natuurlijk altijd met verse groeten, zeker als je ze al een paar dagen in huis hebt liggen. De cajun kruiden geven de stoof wat pit en de saus trekt lekker in de aardappelpuree. Het is een tijd geleden dat we varkenlapjes hebben gegeten, maar ze smaken goed en passen goed bij de stoof. Een prima maaltijd!

Conclusie Dinnerly review

Aangezien Dinnerly een goedkope maaltijdbox is, kun je niet dezelfde verwachtingen hebben als bij de foodboxen van Marley Spoon. Toch vinden we dat je bij Dinnerly waar krijgt voor je geld. De maaltijden zijn gevarieerd, snel op tafel en bevatten producten van hoge kwaliteit. Er zaten namelijk veel ingrediënten in de foodbox die we ook in de maaltijdboxen van Marley Spoon terugvinden.

Daarnaast zitten er ook enkele biologische producten in box.  Nu vraag je je misschien af hoe kan Dinnerly dan zo goedkoop zijn? Dinnerly bespaart kosten door minder ingrediënten per gerecht te gebruiken, heeft eenvoudige verpakkingen en levert geen papieren receptkaarten bij de foodboxen.

Waar Dinnerly op kan verbeteren zijn de groenteporties, deze waren soms wat klein en hadden weinig variatie. In de curry zaten bijvoorbeeld twee grote winterpenen en dit is nogal veel, tenzij je een wortel-liefhebber bent natuurlijk 😉

Daarnaast ontbrak bij de gnocchi de spinazie. Dit is vervelend,  maar kan uiteraard gebeuren. Wat we erg fijn vonden was dat Dinnerly zo accuraat reageerde op onze klacht en dat we gecompenseerd werden voor het ontbreken van de spinazie.

Heb je een klein budget maar je wel graag het gemak van een goede maaltijdbox ervaren, dan is Dinnerly echt iets voor jou! Twijfel je nog of ben je nieuwsgierig geworden naar deze budgetbox? Met de kortingscodes op Foodboxen.nl kun je Dinnerly nu extra voordelig uitproberen.

About JW

Eigenaar van Foodboxen.nl en zelf hobby kok, heeft alle maaltijdboxen op de website al meermaals geprobeerd en is enthousiast over het concept van foodboxen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we onze bevindingen gebundeld zo kan jij zelf makkelijk maaltijdboxen vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *