Hellofresh zakken ingredienten

De term ‘maaltijdbox' en Hellofresh zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. En alhoewel er inmiddels vele andere foodboxen op de markt zijn, is Hellofresh nog steeds de populairste. Het uitgangspunt van de populaire maaltijdbox verstrekker is dat mensen tegen een vriendelijke prijs toegang hebben tot een gevarieerd menu met verse producten die op een duurzame wijze geproduceerd zijn. Benieuwd naar de maaltijdboxen van Hellofresh? Lees dan hier onze Hellofresh review.

We bestellen een familie maaltijdbox voor 2 personen met daarin drie maaltijden voor totaal, inclusief verzendkosten à €4,99, €40,95. Dit komt neer op €5,99 per maaltijd (zonder kortingen). We betalen de box en kiezen een dag inclusief tijdstip voor de bezorging. Vervolgens selecteert Hellofresh voor ons een selectie aan maaltijden. Deze selectie kun je wijzigen door zelf gerechten toe te voegen.

Green Chef

Dag 1: Kruidig gehaktbrood met aardappelpuree – met gesmoorde prei en cranberrychutney

Het Hellofresh busje staat precies op tijd voor de deur. In de box vinden we drie papieren zakken, de receptkaarten en een grote menukaart. Op de menukaart staan alle gerechten waaruit je kunt kiezen mocht je volgende week nogmaals een foodbox willen bestellen. Dit kun je overigens ook online inzien. Wat ons opvalt aan de receptkaarten is dat er staat aangegeven welke producten binnen en welke buiten de koeling bewaard moeten worden, erg handig!

Vandaag eten we gehaktbrood met aardappelpuree. Het smoren van prei is voor ons een nieuwe kooktechniek en ook gehaktbrood hebben we nog nooit gemaakt. We zijn benieuwd! Het gerecht ziet er eenvoudig uit, maar laat je niet misleiden we hebben lang in de keuken gestaan.

Het maken duurde ruim 12 minuten langer dan de 40 minuten bereidingstijd die voor de maaltijd staat. Dit kom vooral doordat je 3 verschillende timers moet zetten waardoor de bereiding een beetje onoverzichtelijk wordt. Het gehaktbrood smaakt goed en ook de gesmoorde prei is lekker. Al met al een prima maaltijd, maar het maken vergt te veel tijd voor op een doordeweekse dag.

Dag 2: Gekruid kipfilet met champignonroomsaus – met witte rijst, sperziebonen en gomasio

De maaltijd van dag twee staat een stuk sneller (binnen 25 minuten) op tafel en dat is na een dag hard werken wel zo fijn. De Gomasio-kruidenmix, een smaakmaker op basis van sesemzaad en tuinkruiden, geven het gerecht een lekkere twist wat onze avondmaaltijd net even wat specialer maakt.

Met een roomsaus zit je altijd goed en zeker champignons een van je favoriete groenten zijn! Een mooi voorbeeld van een maaltijd dat goed is om zijn eenvoud. We hebben heerlijk gegeten vanavond!

hellofresh review

Dag 3: Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje – met een gebakken ei, aardappeltjes en salade

Eindelijk! Vandaag is de Boekoeloekoeburger aan de beurt. Het zal je vast niet verbazen dat dit de maaltijd is waar we het meest naar uitkeken. Voor wie afvraagt wat boekoeloekoe precies is:

Boekoeloekoe is een mix van kruiden en volkoren granen waarmee je eenvoudig vleesvrije burgers maakt. De kruidenmix bevat geen kunstmatige toevoegingen, geen toegevoegde suikers en zijn vrij van E-nummers.

Een gezonde burger dus, we zijn benieuwd! Laat je niet afschrikken door de bereidingstijd van 45 minuten, het maken van de burger is namelijk erg eenvoudig. Vooral het het wachten op de gebakken aardappeltjes neemt tijd in beslag, maar heb geduld ze zijn heerlijk!

Ook de burger was niet mis en smaakte goed met het spiegeleitje en de honing-mosterd mayo. Om de speciale burger nog specialer te maken maken we de burger compleet met een wortelbroodje. Een originele en lekkere maaltijd!

hellofresh review

Conclusie review Hellofresh

Drie dagen eten met Hellofresh is ons over het algemeen goed bevallen. De bezorging was in orde, de groenten vers en de recepten duidelijk en origineel. We hebben het meest genoten van de boekoeloekoeburger en geleerd dat het vrij eenvoudig is om een zelf een gezonde vegetarische burger te maken.

Toch zijn er wel aantal dingen die beter kunnen. De groenteporties zijn soms wat klein, wat betekent dat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten niet altijd gehaald wordt. Ook kan er meer variatie in de groenten, onze maaltijd op dag 1 bevatte slechts een prei.

De reden voor het bestellen van een maaltijdbox is gemak. Je hoeft niet naar de supermarkt en niet na te denken over wat je gaat eten. Wanneer dan blijkt dat je voor je maaltijd witte balsamicoazijn in huis moet hebben, is dat een onaangename verrassing. Over het algemeen heeft iedereen bepaalde keuken basics in huis, maar wij vinden dat witte balsamicoazijn daar niet onder valt.

Kortom de foodbox van Hellofresh was goed, maar er zijn verbeterpunten. Toch zouden we Hellofresh zeker nog een keer bestellen, want de recepten op de menukaart van volgende week week hebben ons erg nieuwsgierig gemaakt 😉

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de maaltijdboxen van Hellofresh? Via Foodboxen.nl kun je geheel vrijblijvend en met een hoge korting kennismaken.

Tip: Ben je er toch nog niet helemaal over uit welke maaltijdbox het beste bij je past? Lees dan ook eens reviews over Marley Spoon en Ekomenu. 

About JW

Eigenaar van Foodboxen.nl en zelf hobby kok, heeft alle maaltijdboxen op de website al meermaals geprobeerd en is enthousiast over het concept van foodboxen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we onze bevindingen gebundeld zo kan jij zelf makkelijk maaltijdboxen vergelijken. Naast een passie voor eten ook gek op reizen en inmiddels aardig goed in het ontwikkelen en uitbouwen van websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *