uitgekookt review

Van het verbouwen en venten van groenten in 1830 tot het op grote schaal leveren van maaltijden aan huis , we hebben het hier over de maaltijdservice Uitgekookt. Een gezonde en gevarieerde maaltijdservice waarbij gerechten kant-en-klaar worden geleverd en je meteen, althans binnen 5 minuten, aan tafel kunt. Hoe heerlijk is dat?!

Nu ben je wellicht wat sceptisch over een kant-en-klaar maaltijd, want hoe zit dat dan met de toevoegingen? Daar doen ze bij Uitgekookt niet aan. Alle maaltijden worden dagelijks vers bereid en hierbij worden geen onnodige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klaar maaltijden die lekker én gezond zijn, is dat echt mogelijk? Wij namen de proef op de som en aten 4 dagen met Uitgekookt. Lees hier onze Uitgekookt review.

Green Chef

Hoe werkt Uitgekookt

Losse Maaltijden

Via de website van Uitgekookt kun je losse maaltijden, een maaltijdbox en bijgerechten bestellen. Als je zelf je maaltijden wilt selecteren, heb je  elke week de keuze uit 24 verschillende gerechten. Het menu is zeer gevarieerd en bevat gerechten uit de Hollandse, Italiaanse en Oosterse keuken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke stamppot of een lekkere de babi pangang. Ben je extra bewust bezig met voeding of ben je een vegetariër, dan selecteer je via de categorieën ‘gezondste keuze', ‘bewuste keuze' en ‘vegetarisch' voor jou passende maaltijden.

Voor een losse maaltijd à 450 gram betaal je gemiddeld € 6.65 tot €8.64 ?(zonder kortingen!) Ben je een grote eter? Dan kun je je portiegrootte aanpassen tot 600 gram.
Let op: je dient minimaal 2 hoofdmaaltijden te selecteren voordat je een bestelling kunt plaatsen.

Maaltijdboxen

Geen zin om zelf losse maaltijden te bestellen, dan biedt de maaltijdbox uitkomst. Deze foodbox bestaat uit 5 maaltijden waarbij je de keuze hebt uit de volgende thema's: Hollands, Werelds, Hollands en Werelds, Vis en Vegetarisch, Gezond variëren en ‘Wat de pot schaft'. Deze laatste box bestaat uit een combinatie van keukens waarbij je je laat verrassen.

Voor een maaltijdbox met 5 gerechten à 450 gram betaal je €31,95.  De foodbox ‘Wat de pot schaft' is met €29,95 iets goedkoper.

Bijgerechten

Wil je je maaltijd compleet maken met een soepje of salade? Of is je avondmaaltijd niet geslaagd zonder een toetje? Dan kun je terecht bij de Bijgerechten. Hier vind je een grote selectie aan desserts, zuivel en andere bijgerechten. Ben je op de gezonde toer? Ook dan heb je voldoende opties, zo zijn er namelijk diverse fruitsalades en smoothies. Kortom voor ieder wat wils!

De prijzen voor de bijgerechten lopen uiteen van €1,30 tot €5,00 per bijgerecht.

Alle maaltijden kunnen 5 dagen in de koelkast bewaard worden (met uitzondering van een aantal maaltijden). Dit staat vermeld op etiket en op de maaltijdpagina. In de vriezer zijn de maaltijden 30 dagen houdbaar.

Eten met Uitgekookt

Voor onze uitgekookt review bestellen we 4 losse maaltijden waarbij we een mooie combinatie maken van verschillende keukens. Onze keuze bestaat uit: lasagne met geitenkaas en spinazie, rendang met sperzieboontjes en rijst, tagliatelle met zalm en spinazie en de spareribs met krieltjes en Hollandse slamix.

Via een track& trace worden we tot op het uur nauwkeurig op te hoogte gehouden van onze bestelling. Keurig op tijd wordt de box geleverd en we zijn erg benieuwd naar hoe de gerechten eruit zien. Eerste indruk? Vers en smakelijk! De gerechten zien goed uit en lijken in de verste verte niet op de kant-en-klaar maaltijden die je in de supermarkt vindt.

Op elke maaltijd staat aangegeven wat de ingrediënten en voedingswaarden zijn en hoe ze bereidt moeten worden. Simpeler kan niet, 4 minuten op 600W in de magnetron (of 30 min op 120 graden in de oven) en we kunnen aan tafel!

Lasagne met geitenkaas en spinazie

De lasagne valt onder de categorie ‘bewuste keuze' wat betekent dat de maaltijd extra groenten bevat en een relatief laag zout- en vetgehalte heeft. Ondanks dat de lasagne vegetarisch is, zal menig vleeseter deze lasagne ook zeer kunnen waarderen. De lasagne is lekker gekruid, bevat veel groenten en die smaken verrassend goed met de zachte geitenkaas! We vinden de lasagne zo lekker, dat de portie best wat groter had mogen zijn 😉

Tagliatelle met zalm en spinazie

Bij de tagliatelle waren we erg benieuwd naar de zalm. Je vraagt je natuurlijk af of een moot zalm nog steeds lekker is nadat deze nogmaals wordt opgewarmd. Dit viel ons zeker niet tegen! De zalm is lekker mals en valt mooi uit elkaar en dat vinden we een heuse prestatie voor een kant-en-klaar maaltijd! De spinazie- saus daarentegen, mist wat smaak en had wat meer kruiden mogen hebben. Een prima maaltijd, maar niet zo smaakvol als de lasagne.

Rendang met sperzieboontjes en rijst

Rendang is Indonesisch stoofgerecht met rundvlees, kokosmelk en een pasta van diverse kruiden. Het maken van Rendang is een intensief proces en we zijn dan ook erg benieuwd naar Uitgekookt's interpretatie van dit traditionele Indonesische gerecht. De smaak van het vlees is vergelijkbaar met klassiek stoofvlies maar dan met een exotische twist.

Je proeft kokosmelk, diverse kruiden en een pepertje. De boontjes en de hebben een lekkere bite en de rijst ruikt heerlijk. We hebben lekker gegeten vanavond!

Spareribs, krieltjes en Hollandse slamix

We hadden nooit gedacht dit te zeggen, maar deze kant-en-klare spareribs zien er erg goed uit! En het zien niet alleen de looks, ook met de smaak zit het goed. De genereuze portie vlees is lekker gekruid en valt mooi van het bot. Daarentegen hadden de aardappeltjes wat krokanter mogen zijn, maar door het nogmaals verwarmen van de maaltijd is dat lastig. Het doet echter niks af van de smaak want ze zijn erg lekker!

De Hollandse salade die wordt geleverd met een lekkere dressing maakt de maaltijd  compleet.

Conclusie Uitgekookt test

Uitgekookt heeft ons positief verrast en brengt de kant-en-klaar maaltijd naar een nieuw niveau! De rijkelijke maaltijden zijn smaakvol,  bevatten knapperige groenten en een mals stukje vlees of vis.
Daarnaast vinden we de flexibiliteit bij Uitgekookt erg fijn. Je kunt zelf maaltijden samenstellen, kiezen voor een maaltijdbox en je maaltijden en/of box aanvullen met bijgerechten. Zo is er voor ieder wat wils!

Er zijn wel enkele verbeterpunten. Zo bevat de maaltijden 150-200 gram groente per persoon en dat is minder dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 gram per dag. Mocht je speciale dieetwensen hebben of een vegetariër zijn, dan is de keuze wat beperkt. Het merendeel van de maaltijden bevat vlees en naast de categorieën ‘bewuste keuze' en ‘gezonde keuze' zijn er geen maaltijden waarbij rekening wordt gehouden met voedselintoleranties en/of allergieën.

Heb je geen speciale dieetwensen en wil je gewoon genieten van een gezonde en lekkere maaltijd waarbij je niet in de keuken hoeft te staan , dan is Uitgekookt echt iets voor jou!

Ontdek de maaltijden van Uitgekookt en bestel nu een probeerpakket met 4 maaltijden voor maar €19,95!

About JW

Eigenaar van Foodboxen.nl en zelf hobby kok, heeft alle maaltijdboxen op de website al meermaals geprobeerd en is enthousiast over het concept van foodboxen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we onze bevindingen gebundeld zo kan jij zelf makkelijk maaltijdboxen vergelijken. Naast een passie voor eten ook gek op reizen en inmiddels aardig goed in het ontwikkelen en uitbouwen van websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *