Grutto Review

Grutto pakketten

De voordelen van de Grutto vlees pakketten

Grutto Kosten

De pakketten zijn verkrijgbaar vanaf €59,- daarvoor krijg je zo'n 4 kilo vlees. De prijzen starten dus voor rond de €1,50 per persoon per maaltijd. Grutto kortingscodes Bekijk prijsinformatie.

Betaling

Per keer. Dit is geen abonnement o.i.d. je betaalt per keer dat je een pakket besteld. Betalen kan onder meer met creditcard en iDeal.

Recepten

Kan je ook op de website van Grutto vinden. Voor elke pakket is er wel wat te vinden, van kalkoen, tot edelhert tot varken, kip en / of koe.

Bezorging

Na je bestelling is het even wachten tot de hele koe of varken besteld is. Is het hele beest verkocht, dan wordt het geprepareerd en krijg je het zo'n 3 weken thuis afgeleverd in een pakket klaar voor de vriezer.

Biologisch

Dat ligt aan je keuze, zo is er een gewoon koopeenkoe.nl pakket maar ook een bio-pakket of een luxepakket.

Grutto Logo foodboxenGrutto dat voorheen bekend stond als koopeenkoe.nl en eigenlijk nog beide namen hanteert biedt vleespakketten aan. Met de merken koopeenkoe.nl, koopeenkip.nl, koopeenvarken.nl en ook nog wild en kalkoen in het aanbod kun je eigenlijk voor ieder soort of stukje vlees hier terecht. Bij Grutto kan je traceerbaar, onbewerkt vlees kopen van dieren die een goed leven hebben gehad.  Jij weet waar je vlees vandaan komt en dat je goed vlees in huis haalt.

Grutto (koopeenkoe) kortingscode

€5,-
Kortingscode

Grutto kortingscode – Koepon

Grutto kortingscode voor €5,- korting op je bestelling 

More Less
Naar de Grutto website

Soorten Grutto vlees pakketten

Bij Grutto | Koopeenkoe heb je verschillende pakketten. Hieronder lichten we ze verder uit. Afhankelijk van het seizoen zijn er specifieke vleespakketten wel of niet te koop. Zo kun je in de herfst geen lamspakket en in de lente geen wildpakket bestellen.

De pakketten van Grutto

Zoals hierboven al is beschreven bestel je bij Grutto geen maaltijdpakket maar beter vlees. Via Grutto bestel je onder meer varken, kip, koe, vis, wild zwijn, kalkoen of bijvoorbeeld hert en dan meteen in wat grotere hoeveelheden. Je krijgt het gekoeld thuis bezorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst.

Je hebt hier mee dus voor meerdere maanden vlees, vis of wild in huis waarvoor je op de site van Grutto zelf ook allemaal leuke recepten en inspiratie kan terug vinden.

Sinds kort is het ook mogelijk om bij Grutto zelf een pakket van vlees / vis samen te stellen.

grutto box met grutto story
koe-pakket

Grutto zelf pakket samenstellen

Populair: het zelf samenstellen van je pakket bij Grutto is nu ook mogelijk – kies tussen verschillende vlees en vis- producten en stel zelf je box samen. In het geval van zelf de box kiezen heb je de box ook eerder binnen, vaak al binnen 2 dagen.

koe-pakket

Grutto koe pakket

6,4 kg rundvlees – 54 porties, 27 maaltijden voor 2 personen – €139,95 Het pakket waar het eigenlijk allemaal mee begon: koopeenkoe.nl is de voorloper van Grutto; hier kon je een deel van een koe kopen. Om het kopen van vlees transparanter en traceerbaar te maken, zodat jij weet waar je vlees vandaan komt en waar je voor betaalt. Als de hele koe was verkocht kreeg je het vervolgens thuis gestuurd na slachting en rijpen. Je kan zelf het pak ook enigszins naar wens aanpassen qua invulling / aanvulling. Ook in bio, luxe, luxe & bio, combi en wagyu variant

kip-pakket

Grutto bio kip pakket

3,9 kg kip – 32 porties, 16 maaltijden voor 2 personen – €99,95 – van alles wat Het kip pakket is er ook in verschillende varianten en met koe te combineren in het combi pakket. In het kip pakket in ieder geval 7 verschillende stukken gevogelte / vlees. Ongeveer €3 per persoon per maaltijd voor goed gehouden kip: bijvoorbeeld scharrel oranjehoen. Je kan zelf het pak ook enigszins naar wens aanpassen qua invulling / aanvulling. Ook verkrijgbaar als kerstkip – kip pakket bio, combi pakket of combi pakket bio

varken-pakket

Grutto weidevarken pakket

3,9 of 7,9 kg varkensvlees – 14 of 28 maaltijden voor 2 personen – vanaf €59,95 – | +/- €2,20 per maaltijd Naast het kip of koe pakket is er ook nog standaard een pakket van varkensvlees. Deze is al af te nemen vanaf 3,9 kg en 74,95, ook is er een grotere variant. Je kan zelf het pak ook enigszins naar wens aanpassen qua invulling / aanvulling. Varkens met een beter leven en dat proef je! 11 verschillende stukken vlees van het varken in dit pakket. Verkrijgbaar als groot of klein pakket.

edelhert-pakket

Lamspakket, Wildpakket (kerstpakket), kalkoenpakket, edel- of damhertpakket of zelfs een wild zwijn pakket. Keuze te over dus bij Grutto want je kan ook kiezen voor een pakket met edel- of damhert uit bijvoorbeeld de Amsterdamse waterleidingduinen of van de Veluwe, ook de wild zwijn pakketten komen van de Veluwe. Deze wildpakketten zijn er met name in het najaar en zijn bijvoorbeeld erg leuk voor kerst.

  • Het damhertpakket heeft 9 verschillende vleesstukken voor 21 maaltijden voor 2 personen
  • Het edelhertpakket heeft 7 verschillende vleesstukken voor 16 maaltijden voor 2 personen
  • Het wild zwijn pakket heeft heeft 6 verschillende vleesstukken en bestaat uit 17 maaltijden voor 2 personen
  • Dan zijn er afsluitend ook nog speciale kalkoenpakketten voor onder meer Thanksgiving, Kerst en andere feestdagen.
  • Het aanbod varieert en soms is er bijvoorbeeld zalm, Texels lam of ander vlees verkrijgbaar

Grutto Ervaringen

“Het vlees heeft echt een betere, vollere smaak, althans van de pakketten die ik tot nu toe heb geprobeerd. Fijn ook dat je weet waar het vandaan komt en de dieren een beter leven hebben gehad.” 

We hebben inmiddels veel reacties en ervaringen met Grutto verzameld en bekeken, maar graag ontvangen we ook jouw mening over je bestelling bij Grutto of koop een koe onderaan deze pagina.

  • Versheid en de kwaliteit van de producten
  • Seizoens gebonden vlees met oog voor het welzijn van de dieren
  • Goed, traceerbaar vlees, geen toevoeging van conserveringsmiddelen

Grutto recepten

Op de website van Grutto / Koop een koe vind je een speciale sectie met recepten Op de receptenpagina kan je selecteren / zoeken per type vlees en stuk vlees naar geschikte recepten. Dus ook als je geen pakketten afneemt bij Grutto / Koopeenkoe kan je hier heerlijke recepten zelf vinden. Natuurlijk zijn ze nog beter met dit heerlijke eerlijke vlees. Van Coq au Vin tot Beef Wellington tot Hertenrack maar ook recepten voor groenten en aardappelpuree! Tip dus!

Grutte kosten & prijs

De vleespakketten van Grutto beginnen bij ongeveer vanaf €2,20 per persoon per maaltijd. Afhankelijk van het type vlees wat je kiest verschilt de prijs. Een pakket met rundvlees van 6,3 kg is te koop vanaf €139,95 en een weidevarkenspakket is te koop vanaf €74,95. Een bio kippakket is er bijvoorbeeld vanaf €99,95 en de prijzen voor een damhert zijn dan weer wat hoger.

Type pakketaantal kgaantal maaltijdenprijs
Grutto koe pakket3,1 KG26 porties€89.95
Grutto koe pakket6,4 KG54 porties€139.95
Grutto bio kip pakket3,9 KG32 porties€99,95
Grutto weidevarken pakketvanaf 7,9 KG56 porties€124,95
Grutto Edel- of damhert pakket4 kg32 portiesvanaf €136,95
Grutto Texels lam pakket3,5 kg28 porties€124,95
Zelf samen stellen-Producten zelf te kiezenvanaf €10,-

Over Grutto 

Hierboven heb je al wat meer informatie gevonden over Grutto / Koopeenkoe. Het concept is ooit begonnen als koopeenkoe.nl omdat er een idee ontstond naar traceerbaar en goed vlees wat lokaal gehouden was. Met meerdere mensen kon je dan samen een koe kopen en als de koe was verkocht werd deze geprepareerd. Dit is een succes gebleken omdat er ook een vraag was naar vlees van beter gehouden dieren. Langzaam maar zeker werd er uitgebreid naar meer boeren en meer dieren. Zo ontstonden naast koopeenkoe.nl ook de varianten voor koopeenkip, koopeenvarken, koopeengeit en uiteindelijk wordt er nu ook wild zwijn, kalkoen en edelhert verkocht. Win win: beter vlees wat traceerbaar is, en een beter leven voor de dieren.

Wat vonden wij van de Grutto pakketten?

We hebben nu enkele keren de Grutto pakketten besteld. Zowel de koe, varken als ‘zelf samenstellen' pakketten hebben de revue gepasseerd. De pakketten worden ingevroren geleverd, waarna het direct door de vriezer in kan. Er wordt het Grutto manifest bijgeleverd en enkele recepttips zijn ook online te vinden. Het vlees is van smaak en structuur ook een betere beleving. Of dat nou komt door het verhaal er achter of dat het vlees daadwerkelijk smaakvoller is of een combinatie. Het vlees ziet er keer op keer goed uit en valt hier in ieder geval thuis in de smaak.

Meer reviews en nieuws over Grutto lees je ook op het blog of in onderstaande artikelen

Grutto vlees getest: het vlees direct van de boer

Ze staan al wat langer op de websites, de pakketten van Grutto. We hadden eerder al een interview met Grutto over het verhaal achter het vlees en het bedrijf Grutto – nu nemen we ook de boxen van Grutto weer eens goed onder de loep. Grutto heeft verschillende boxen, het verschil met de traditionele maaltijdboxen […]

Interview Grutto team: het verhaal achter Grutto en het vlees

Grutto is een beetje een vreemde eend in de bijt op Foodboxen.nl – de meeste boxen op de site zijn echt maaltijdboxen, Grutto valt misschien meer onder de boodschappenboxen of vleespakketten. Er zijn natuurlijk ook enkele overeenkomsten: zo heeft Grutto ook veel recepten en inspiratie op de website en is het net als veel van […]

Wat zijn de alternatieven voor Grutto?

Er zijn wel wat lokale alternatieven voor Grutto maar Grutto is naar ons idee toch wel één van de grotere aanbieders van goed, lokaal en traceerbaar vlees. Ook bij Smaakgenot zijn wat aanbieders te vinden. Maar een echt goed alternatief hebben we verder niet op de site staan. Heb jij goede alternatieven? Laat het dan onderaan deze pagina weten!

Bekijk alle aanbieders:

Maaltijdboxen

Vergelijk de verschillende aanbieders en ontdek welke maaltijdbox het beste bij jouw gezinssituatie past.

3 redenen om te kiezen voor Grutto

Bij Grutto | Koopeenkoe koop je een deel van een dier, traceerbaar vlees, lokaal geproduceerd.
Vlees van het seizoen, goed van smaak, goed gehouden
Het vlees van Grutto wordt gekoeld bezorgd door heel Nederland.