grutto box met grutto story

Ze staan al wat langer op de websites, de pakketten van Grutto. We hadden eerder al een interview met Grutto over het verhaal achter het vlees en het bedrijf Grutto – nu nemen we ook de boxen van Grutto weer eens goed onder de loep. Grutto heeft verschillende boxen, het verschil met de traditionele maaltijdboxen is dat je hier niet alles voor de hele maaltijd krijgt maar puur het vlees besteld.

Type pakketten / boxen bij grutto

Voorheen kon je alleen kiezen tussen de verschillende pakketten bijvoorbeeld het bio koe pakket, het weidevarken pakket, texels lam pakket, bio kip pakket of één van de specials, de edelhert pakketten bijvoorbeeld. Tegenwoordig kun je bij Grutto ook terecht voor het zelf samen stellen van een pakket, zo kies jezelf de verschillende soorten vlees naar jouw smaak. Dit is ook wat wij gedaan hebben en in ons geval was het het een bonte verzameling, van lamsrack tot sockeye zalm tot belissimo- en merguezworsten, gehakt, kipdijfilet, picanha, ribeye en onder meer entrecote. Bij het bestellen van het ‘zelf samenstellen' pakket heb je het dezelfde week nog binnen, op een tijdstip naar keuze.

Kies je voor één van de pakketten; bijvoorbeeld het bio koe pakket, dan kan het nog even duren voordat je pakket geleverd wordt. Eerst moet het vlees dan nog gerijpt worden voor je het thuis hebt.

Green Chef

Bezorging Grutto box / pakket

We bestelden 2 verschillende boxen bij Grutto, beiden gevuld met losse producten, één van de leveringen ging niet helemaal zoals gepland maar dat werd keurig opgelost door het service team van Grutto. Van te voren krijg je een track & trace code, van in dit geval TRNKRS – zo kan je makkelijk in de gaten houden wanneer het pakket bezorgd wordt.

Inhoud box Grutto – het vlees

Het vlees wordt diepgevroren thuis geleverd, het vlees kan direct de vriezer in en ontdooit worden wanneer je er mee aan de slag wil. In het pakket naast het vlees en de vis ook de recyclebare koelelementen van Grutto en de Grutto Story 🙂 Met leuke tips, recepten en ideeën en informatie over de producten en het vlees.

Bij Grutto gaat het om goed en traceerbaar vlees, direct van de boer. Grutto zet zich in voor een gezond regeneratief voedselsysteem, waarin niets verspilt wordt en de bodem beter wordt achtergelaten[1]onze missie, Grutto

Inmiddels zijn we wat weekjes verder en hebben we al enkele van de Grutto producten verwerkt in recepten of bereid in de pan. We blijven deze post de komende weken deze post updaten met nieuw beeldmateriaal en ervaringen over het Grutto vlees.

We hebben al meer ervaring met het vlees van Grutto en bestelden in het verleden al eens een koe pakket, een weidevarken pakket en ook een kip pakket, en elke keer was de ervaring dat het smaakvoller vlees dan het standaard vlees in de supermarkt.

Tot nu toe hebben we onder meer de Sockeye zalm, entrecote, picanha, belissimoworsten, merguez worstjes en cote de boeuf bereid en getest. De Sockeye zalm verwerkt in een simpel Jamie Oliver gerecht waar de zalm erg goed tot z'n recht kwam, goed van smaak en kleur. De Picanha en Cote de Boeuf stonden samen op tafel. In beide gevallen was het vlees mooi geaderd / gemarmerd en mooie vet/vlees verhoudingen.

Met name het premium vlees van Grutto bevalt ons tot nu toe erg goed, dat zie je wat verder onderaan ook.

Verder hebben we onder meer de belissimo worst, runderlever en merguez inmiddels geprobeerd. De belissimo worst en de merguez zijn één van de weinige producten die al voor levering zijn bewerkt, met name de belissimo worsten zijn erg smakkelijk. De runderlever was super met een combi van gebakken ui en spek.

Onderstaand zie je de cote de boeuf en de ribeye – beiden ook mooie stukken vlees uit het pakket van Grutto.

Naast minder vlees eten, is het eten van beter vlees een stap in de goede richting. Vlees dat duurzamer, traceerbaar en lokaal is. Daarmee heeft Grutto de goede weg ingeslagen en de deuren open gezet voor de Nederlandse consument. Zo is het een stuk makkelijk om te kizen voor een duurzamer, bewuster stukje vlees. Zelf Grutto proberen? Dan vind je op deze overzichtspagina alle informatie over Grutto en tevens een kortingscode voor €5,- korting op je bestelling.

Bronnen

Bronnen
1 onze missie, Grutto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *