Het was alweer even geleden dat we de Ekomenu maaltijdbox onder de loep hadden genomen. Sinds de laatste keer heeft Ekomenu en nieuwe website gelanceerd en zijn ze actief aan de slag met onder meer de Ekomenu Foodprint, de vitaliteitscore en meer.

De bestelling en website bij Ekomenu

Zoals eerder gezegd heeft Ekomenu wat leuke innovaties doorgezet, zo wordt het misschien wat makkelijker kiezen uit het ruime aanbod. Wekelijks heb je de mogelijkheid uit te kiezen uit zo'n 24 recepten. Op basis van je eigen voorkeuren worden er al wat selecties gemaakt, maar die kan je makkelijk nog zelf aanpassen. Prettig is dat je van te voren ook een waarschuwing krijgt als er weer een box aankomt, wel zo makkelijk als je een weekje wil pauzeren dat er niet toch onverwacht een maaltijdbox voor je deur staat omdat je het bent vergeten.

Green Chef
Verpakking en receptkaart ekomenu

Goed terug naar de selectie binnen je bestelling: bij Ekomenu is er nu per gerecht toegevoegd wat de wateruitstoot voor je gerecht is in liters, wat de CO-2 uitstoot is, hoeveel groenten in gram er persoon in de gerechten zit en wat de Vitaliteitsscore is van een gekozen gerecht is op een schaal van 1 tot 100.

Bij de gerechten zie je deze icoontjes die aangeven hoe gezond een gerecht is, hoe veel groente er in zit en wat het heeft ‘gekost' om het te produceren.

Verder vind je bij de keuze van je gerechten onder meer wat je zelf in huis nodig hebt, en de moeilijkheidsgraad van recepten. Goed om te weten voor koks die net beginnen, of thuiskoks die zichzelf willen uitdagen. Ook is duidelijk hoe lang je ongeveer in de keuken staat, dit staat vermeldt op de receptkaart, verder hoe veel calorieën je terugvindt per persoon in het menu.

Door middel van deze factoren + de verschillende leefstijlen van Ekomenu kan het voor jou zo eenvoudiger worden om te kiezen. Wil je bijvoorbeeld een weekje op de calorieën letten, dan kan je daar op selecteren. Vitaliteit? Dan kies je voor de gerechten met de hoogste punten. Drukke week? Dan kun je selecteren op basis van gerechten die snel klaar zijn. Enzovoorts.

Als laatste toevoeging, waar Ekomenu onlangs nog voor werd geprezen door de consumentenbond, is het toevoegen van de voedingswaarden en de nutriscore per gerecht. Zo kun je beter zien wat je eet en hoe gezond je eet. Ekomenu zorgt met al deze informatie en innovaties dat gezonder en beter eten in ieder geval wat makkelijker wordt gemaakt.

Bij elk Ekomenu gerecht vind je de voedingswaarden. Inclusief nutri-score en allergenen informatie.

De bezorging

Voor de bezorging was er meer dan genoeg ruimte om een goed tijdslot te kiezen. Zelf waren we niet thuis op het moment van bezorging, maar het was goed om te zien dat er geen onnodige verpakkingsmaterialen waren. Op het moment van thuis komen stonden er 3 papieren zakjes met alle ingrediënten voor de deur, geen grote kartonnen doos deze keer. Ook de aflevervoorkeuren waren dus goed doorgekomen (voor de deur).

De bezorging werd op onze locatie verzorgd door Reviva. Communicatie omtrent de bezorging was goed. Via mail en later sms wordt je op de hoogte gehouden van het bezorgvenster zodat mocht je thuis willen zijn, je niet al te lang zit te wachten.

De ingrediënten

Ook bij het openen van de zakken met ingrediënten is het goed om te zien dat er weinig plastic is, en er goed wordt gelet op het vermijden van onnodige verpakkingsmaterialen. Groenten en aardappelen zitten veelal los in de zak, volledig biologisch en dat zie je ook, ze moeten nog even goed gewassen worden voor gebruik. Erg goed om te zien. Alles in de 3 zakken voor de verschillende gerechten zag er goed en vers uit.

ingredienten postelein stamppot ekoemnu
De ingrediënten direct uit de zak van Ekomenu

De gerechten in de maaltijdbox

Uit het menu van Ekomenu hadden we 3 gerechten uitgezocht. Posteleinstamppot met muntsaus, kruidige gehaktballetjes in tomatensaus en winterse truffelaardappels met geitenkaas en palmkool.

Posteleinstamppot was voor ons nieuw, en beiden zijn we gek op deze aardse groente dus dat was een makkelijke keuze, winterse truffelaardappels en palmkool was out of the box en leuk om te proberen (ook daarom heb je een maaltijdbox), en de gehaktballetjes met witte kool waren een keuze om de kleine ook mee te laten eten.

De Posteleinstamppot met muntsaus

Dit was zeker een aanrader. Er wordt wel direct duidelijk dat wij niet de foodstylisten zijn die ze bij Ekomenu wel hebben als je de foto's vergelijkt met de receptkaart van Ekomenu. Zoals gezegd wat Posteleinstamppot nieuw voor ons qua gerecht. En een blijvertje.

De aardse smaken van de stamppot zelf waren in een mooi contrast met de frisse muntsaus. Ook de appel en de doperwten voegden wat zoets toe, terwijl de kaas het geheel de smeuigheid van een stamppot gaf. Mooi gerecht, erg compleet qua smaak. Zelf hadden we nog wat speklapjes liggen dus die toegevoegd.

Winterse truffelaardappels met palmkool geitenkaas en Luikse stroopdressing

Dit gerecht kwam in de bestelling terecht omdat het echt weer eens wat anders was, verrassend met een stroopdressing die zien we ook niet vaak. Ook hier zat het weer helemaal snor met ingrediënten. En zeker de palmkool was wat ons betreft een aangename verrassing. Ook weer een leuk gerecht, waar we zelf nooit op waren gekomen om dit te koken.

Ook hier werd na de bereiding weer duidelijk dat we het wederom af hebben gelegd tegen de foodstylisten van Ekomenu.

Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus met rijst en Chinese kool

Dit laatste gerecht was eigenlijk uitgezocht zodat de kleine mee kon eten. Die was dat helaas niet van plan toen het op uiteindelijk op tafel stond. Redelijk simpel en goed gerecht. Chinese kool is ook iets waar we zelf vaker mee koken. Relatief simpel gerecht wat op zicht snel op tafel stond. Van de drie was dit de minst ‘spannende'.

Conclusie ervaring Ekomenu

Ekomenu heeft met de laatste innovaties leuke stappen gezet. Het mensen helpen bewust te maken van onder meer waterverbruik en CO2 uitstoot van wat je eet is een goed initiatief wat ook aansluit bij waar Ekomenu zelf voor staat. Het toevoegen van de andere zaken zoals de vitaliteitsscore, het gewicht aan groente, de nutriscore, de moeilijkheidsgraad, hoe lang de bereiding duurt en hoe veel calorieën er in de gerechten zit, zijn echt een leuke en handige meerwaarde bij het uitzoeken van je bestelling.

Aan alles is te zien dat ze focussen op het reduceren van verpakkingsmaterialen. De gerechten en ingrediënten zijn biologisch, veelal met seizoensgroenten en zitten goed in elkaar. Elke week zitten er ook wat verrassende recepten tussen. Wat betreft ons zeker een aanrader om weer eens te proberen!

Mocht je van plan zijn de Ekomenu maaltijdbox te proberen? Bestel dan voordelig met onze exclusieve Ekomenu kortingscode. Nog meer weten en meer reviews over Ekomenu? Bekijk dan onze uitgebreide Ekomenu pagina op Foodboxen.nl


50%
Kortingscode

Ekomenu kortingscode

Met deze Ekomenu kortingscode krijg je nu 50% korting op je bestelling. Deze korting wordt automatisch verwerkt via Foodboxen.nl - De korting wordt zichtbaar bij de betaling, de laatste stap in het bestelproces.

More Less
Naar Ekomenu

About JW

Eigenaar van Foodboxen.nl en zelf hobby kok, heeft alle maaltijdboxen op de website al meermaals geprobeerd en is enthousiast over het concept van foodboxen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we onze bevindingen gebundeld zo kan jij zelf makkelijk maaltijdboxen vergelijken. Naast een passie voor eten ook gek op reizen en inmiddels aardig goed in het ontwikkelen en uitbouwen van websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *