ekomenu foodprint

Kassabon met ware impact van voedingskeuzes

Afgelopen week lanceerde Ekomenu niet alleen een nieuwe website maar zijn ze ook van start gegaan met het in kaart brengen van de impact van jouw voedingskeuzes. De footprint van je maaltijden, met een knipoog Foodprint genoemd door Ekomenu. Zo vind je nu op je digitale kassaban niet alleen meer de kosten van je bestelling, maar ook de impact op gezondheid en milieu van jouw bestelling. Elke maaltijd heeft een unieke foodprint, en natuurlijk zitten er ook gerechten tussen met een minder positieve foodprint maar ook die impact wordt getoond. Zo kan de klant zelf de keuze maken.

Bij je bestelling bij Ekomenu heb je vanaf nu de keuze om de maaltijden te kiezen op basis van hoeveelheid groenten, vitaliteit, waterverbruikt en CO2-uitstoot, doordat Ekomenu alles transparant maakt kan jij de bewustere keuze maken. Door het transparant te maken hoopt Ekomenu klanten aan te sporen om meer voor groenten te kiezen die ook nog eens zoveel mogelijk lokaal, plantaardig en biologisch zijn.

Bij Ekomenu bevatten de maaltijden gemiddeld ruim 300 gram groenten, dat draagt niet alleen bij aan minder CO2 uitstoot en waterverbruikt maar zorgt ook voor minder kans op ziekte.

Green Chef

“Als wij goed willen zorgen voor onze planeet dan is het niet meer dan logisch dat we ons bewust moeten zijn wat de impact is van ons handelen. Weinig mensen weten dat voor de productie van een avocado[1]https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/watergebruik.aspx bijna 200 liter water per 100 gram wordt gebruikt of dat de productie van één hamburger[2]https://www.businessinsider.nl/vlees-eten-slecht-milieu/ gelijk staat aan een ritje van ongeveer 16 kilometer in een personenauto of een maand lang zes minuten douchen.” 

“Met Ekomenu maken we dat vanaf nu inzichtelijk. Voortaan kunnen mensen dus zelf bepalen wat de impact is van hun maaltijd. Daag jezelf uit en ga voor de laagste CO2-uitstoot of ga voor gerechten met de meeste groenten.”

Jack Stroeken, CEO en founder van Ekomenu:

De vier pijlers van de Ekomenu Foodprint

In de foodprint van Ekomenu wordt er gekeken naar groenten, vitaliteit, waterverbruik en CO2 als pijlers. Omdat hetgeen dat we eten een grote invloed heeft op het welzijn van onszelf en onze leefomgeving is gekozen om het geheel transparanter te maken. Om zo ook bij te dragen aan het voorkomen van voedingsgerelateerde ziekten zoals obesitas, hart- en vaatziekten en kanker. Een andere positieve insteek van Ekomenu is de Groenteteller: Nederlanders eten gemiddeld 131 gram groenten per dag, net de helft van wat wordt aangeraden. Ekomenu gaat voor 300 gram groenten per dag omdat je hiermee niet alleen tekorten voorkomt, maar ook nog eens extra gezondheidsvoordelen behaalt.

Met de Groenteteller daagt Ekomenu klanten uit om elke week 2100 gram groenten te eten, volgens een duurzaam voedselpatroon. Dit betekent dat eetgedrag bijdraagt aan een positieve foodprint door een lage milieubelasting en een gezond leven voor jezelf en toekomstige generaties.

Benieuwd naar het aanbod en de maaltijdboxen van Ekomenu? Bekijk ze op de Ekomenu pagina en bespaar direct op je eerste bestelling.

About JW

Eigenaar van Foodboxen.nl en zelf hobby kok, heeft alle maaltijdboxen op de website al meermaals geprobeerd en is enthousiast over het concept van foodboxen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we onze bevindingen gebundeld zo kan jij zelf makkelijk maaltijdboxen vergelijken. Naast een passie voor eten ook gek op reizen en inmiddels aardig goed in het ontwikkelen en uitbouwen van websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *