vegan maaltijdboxen

Vegetarisch en vegan voeding hebben over de afgelopen jaren een flinke vlucht genomen in Nederland. Dat is ook bij de aanbieders van maaltijdboxen te merken. De grootste merken hebben allemaal een vegetarische en- of vegan variant van hun maaltijdbox. Soms wordt het een leefstijl genoemd (Ekomenu) dan weer is een voorkeur of is het gewoon de Veggie box. Ook zijn er aanbieders van maaltijdboxen die zich puur focussen op vegan maaltijden. Zo was er eerst al Veganbox (van Familiebox), daarnaast heb je Vood en ook Oh My Guts is een nieuwe maaltijdbox in het vegan segment. Green Chef is zeker ook een interessante maaltijdbox om te overwegen bij een Vegan leefstijl..

Voordelen vegan maaltijdbox

Een vegan maaltijdbox biedt verschillende voordelen voor mensen die kiezen voor een plantaardig dieet. Met een vegan maaltijdbox ontvang je wekelijks een assortiment aan veganistische ingrediënten en bijbehorende recepten, waardoor het gemakkelijker wordt om gezonde en smaakvolle vegan maaltijden te bereiden, het is niet altijd even makkelijk om weer nieuwe inspiratie te vinden en lekker te koken bij een puur vegan lifestyle dus een beetje hulp is dan wel zo prettig.

Green Chef

Zo bespaart een vegan maaltijdbox tijd en moeite bij het bedenken van nieuwe veganistische recepten en het doen van boodschappen. Alle ingrediënten worden bij je thuisbezorgd, zorgvuldig samengesteld en in de juiste porties verpakt, waardoor je tijd en energie bespaart. Zo biedt het dus variatie en inspiratie in je eetpatroon. Je wordt meegesleurd in verschillende nieuwe smaken, ingrediënten en recepten.

Ook bevorderen vegan maaltijdboxen duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Door te kiezen voor plantaardige maaltijden draag je bij aan het verminderen van je ecologische voetafdruk, aangezien de vlees- en zuivelproductie negatieve impact kunnen hebben op het milieu.

Tot slot bieden vegan maaltijdboxen de mogelijkheid om gevarieerde en voedzame maaltijden te genieten, terwijl je er zeker van kunt zijn dat ze volledig plantaardig zijn. Dit kan je helpen om een gebalanceerd dieet te behouden en ervoor zorgen dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.

Met name Ekomenu en Green Chef zijn de grotere specialisten op het gebied van vegan maaltijdboxen in Nederland.

Welke keuzes heb je in Nederland wanneer je wil gaan voor een vegan maaltijdbox?

  1. De Krat Vegan Box: De Krat biedt een Vegan Box aan met seizoensgebonden en biologische groenten en fruit, samen met veganistische recepten. Ze werken samen met lokale producenten om duurzame en smaakvolle maaltijden te leveren.
  2. Green Chef veganbox: Green Chef is een relatief nieuwe aanbieder die ook werkt op basis van specifieke dieten en leefstijlen. Één daarvan is vegan. Bij Green Chef is er een mooi aanbod aan lekkere, gevarieerde Vegan gerechten.
  3. Ekomenu Vegan Box: Ekomenu heeft een speciale Vegan Box met 100% veganistische maaltijden, gemaakt van biologische ingrediënten. Ze bieden verschillende menu-opties, waaronder vegan standaardboxen, vegan gluten- en lactosevrije boxen en vegan koolhydraatarme boxen.
  4. Veganbox: Veganbox is een Nederlandse maaltijdboxservice die volledig is gericht op veganistische maaltijden. Ze leveren een box met veganistische ingrediënten en bijbehorende recepten om zelf gezonde en smakelijke maaltijden te bereiden.
  5. Oh My Guts: Oh My Guts biedt veganistische maaltijdboxen aan met gevarieerde gerechten. Ze gebruiken biologische ingrediënten en richten zich op duurzaamheid en gezonde voeding.
  6. Vood (voorheen Plant B): Vood is een veganistische maaltijdboxservice die wekelijks verse en gezonde veganistische gerechten levert. Ze streven naar duurzaamheid en bieden gevarieerde opties voor ontbijt, lunch en diner. Alles wordt ingevroren geleverd.
  7. HelloFresh Veggie Box: HelloFresh biedt een Veggie Box met vegetarische en veganistische maaltijden. Ze leveren wekelijks verse ingrediënten en bijbehorende recepten die volledig plantaardig zijn.
  8. Marley Spoon Veggie Box: Marley Spoon heeft een Veggie Box met vegetarische en veganistische gerechten. Ze werken samen met chefs om gevarieerde en smaakvolle plantaardige maaltijden te creëren. De box bevat verse ingrediënten en stapsgewijze recepten.
  9. Boerschappen Vegan Box – ook Boerschappen heeft een Vegan box in het assortiment. De seizoensbox vegan in dit geval.

Onderstaand een overzicht met enkele veganboxen op Foodboxen.nl. Je kan ook in ons overzicht met alle maaltijdboxen zelf filteren op voorkeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *