marley spoon review recept 2

De maaltijdbox van Marley Spoon uitgeprobeerd

We bestellen een maaltijdbox voor twee personen met daarin 3 gerechten. De totale kosten voor de box zijn €38,95 + 5.99 á verzendkosten wat neerkomt op €6,49 per persoon per maaltijd (zonder kortingen*).

We doorlopen het menu en krijgen een vragenlijst waarin je je voorkeuren kunt aangeven. Op basis van de uitkomt wordt er voor ons een menu geselecteerd. Dit menu kunnen we naar wens aanpassen en dus ook zelf gerechten uitkiezen.

Green Chef

We kiezen zondag als bezorgdag en selecteren het tijdvak 14:00-20:00. We hopen uiteraard dat de maaltijdbox in de middag bezorgd wordt, maar we ontvangen de box uiteindelijk om 19:30. Binnen het tijdvak, maar te laat om nog te gaan koken. Donderdag, vrijdag en zaterdag is er wel de mogelijkheid om de maaltijdbox overdag te laten bezorgen.

marley spoon box

In de kartonnen maaltijdbox vinden we de receptkaarten en alle ingrediënten zijn los verpakt. Je kunt er ook voor kiezen om je af te melden voor geprinte receptkaarten, de recepten vind je dan online.

Alle ingrediënten zien er goed uit behalve de de twee tomaten voor het Turkse gehaktpannetje. We stellen Marley Spoon hiervan de hoogte en ons wordt een korting van €6 aangeboden, erg netjes van ze!

Marley Spoon review maaltijdbox unboxed

Eten met Marley Spoon – De Marley Spoon Box

Dag 1: champignonrisotto met spinaziepesto met walnoten en cherrytomaten

Het maken van een risotto hoeft niet ingewikkeld te zijn, het neemt alleen even wat tijd in beslag. De bereiding van het gerecht is zeer eenvoudig en zolang je de risotto goed in de gaten houdt, kan er niks mis gaan. Na 35 minuten kunnen we aan tafel.

De spinazierisotto is door de  vele groenten erg kleurrijk, maar mist wel wat smaak. Vooral de pesto is een beetje flauw. Het had lekker geweest als er een pittige kaas bij had gezeten, dat had het gerecht net even wat extra smaak en pit gegeven. Al met al een prima maaltijd, maar bijzonder goed.

Dag 2: Turks gehaktpannetje met rijst – met komkommersalade en yoghurtdressing

Naar dit gerecht zijn we zeer benieuwd!  We zijn namelijk niet thuis in de Turkse keuken en we hopen met dit gerecht wat inspiratie op te doen. Voor de bereiding staat 30 tot 40 minuten gepland, maar dat is afhankelijk van hoe lang je de saus wil laten inkoken. Na 35 minuten is de saus klaar en kunnen we aan tafel.

Het gerecht is door de shoarmakruiden lekker kruidig en smaakt ons goed. De frisse yoghurtdressing die bestaat uit komkommer, munt en een uitje, is een fijne tegenhanger voor het wat zware gehaktpannetje. We eten zonder moeite ons bord leeg en zijn goed verzadigd.

Dag 3: Tweekazen-gnocchibake – met courgette, champignons en olijven

Gnocchi vinden we heerlijk, maar gek genoeg eten we het bijna nooit. Des te meer reden om te kiezen voor deze gnocchischotel .De maaltijd op de receptkaart ziet eruit om te smullen en we gaan snel aan de slag.

Het recept is eenvoudig, maar het bakken van de gnocchi duurt wat langer dan verwacht. Het lukt ons dan ook niet om na 25 minuten aan tafel te gaan. Na zo'n 35 minuten kunnen we opscheppen.

De maaltijd is heerlijk! De kaas is lekker gesmolten en de olijven geven de schotel net even wat speciaals. Daarnaast kennen we gnocchi alleen gekookt, maar je kunt gnocchi dus ook bakken en zelfs in de oven doen. Weer wat geleerd! Het is een flinke portie en ruim voldoende voor twee personen

Wat vinden we ervan?

Eten met Marley Spoon is absoluut voor herhaling vatbaar. De maaltijdbox werd op tijd bezorgd en de ingrediënten zijn vers en van goede kwaliteit. Het bereiden van de maaltijden duurt gemiddeld 35 minuten en voor ons is dat geen probleem. De maaltijdboxen van Marley Spoon zijn er dan ook niet op gericht om zo snel mogelijk een maaltijd op tafel te krijgen. De gerechten zijn origineel en bevatten veel (verse) kruiden wat de maaltijden zeer smaakvol maakt.

Wat kan Marley Spoon verbeteren?

Op de receptkaarten staat niet aangegeven welke producten je buiten de koelkast moet bewaren. Sommige producten gaan er namelijk op achteruit als ze gekoeld worden bewaard. De kwaliteit van de tomaten was niet zo goed, maar hier werd door Marley Spoon adequaat op gereageerd.

Leer je graag nieuwe recepten en vind je het leuk om uitstapjes te maken naar diverse internationale keukens? Dan is Marley Spoon echt iets voor jou!

Via onze kortingcodes maak je nu extra voordelig kennis met Marley Spoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *