proteine dieet box

Wil je een paar kilo afvallen of heb je overgewicht en wil je graag een gezond BMI? Een calorie arm diëet? Een eiwitdieet is voor steeds meer mensen dé oplossing om af te vallen en om op gewicht te blijven. Een andere naam voor het eiwitdieet is het proteïnedieet. De stappen die je moet volgen om je streefgewicht te bereiken zijn eenvoudig en overzichtelijk. Om het helemaal makkelijk te maken, zijn er ook proteïneboxen beschikbaar. Zo heb je meteen alles voor 1 of 2 weken in huis.

Hoe werkt het eiwitdieet?

De voedingsstoffen die je iedere dag tot je neemt zijn de brandstoffen voor je lichaam. Een eiwit- of proteïnedieet richt zich op de inname van eiwitten en daarnaast ook vetten en zorgt ervoor dat je suikers en koolhydraten vermijdt. Suikers en koolhydraten zorgen voor de energietoevoer. Vetten zijn brandstof en slaan vitamines op. Eiwitten zorgen voor spierweefsel en zijn dus belangrijk voor je spieropbouw. Als je je concentreert op de eiwitten moet je lichaam de reserves aanspreken om de verbranding en energie op peil te houden. Doordat je veel eiwitten binnenkrijgt en omdat je voldoende beweegt wordt de spiermassa juist gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat je afvalt en tegelijk je lichaam versterkt. Het resultaat is een slanker en beter gevormd lijf en meer energie.

  • De eiwitten en het aantal eetmomenten zorgen dat je niet snel een hongergevoel zult krijgen. Heb je toch zin om iets te eten, dan zijn er ook mogelijkheden in de vorm van groenten en proteïnerijke en koolhydraatarme tussendoortjes. Deze zijn te vinden in de proteïneboxen en zijn ook los verkrijgbaar.

Wat zit er in een proteïnebox?

Het proteïne- of eiwitdieet is opgebouwd uit verschillende fasen. Per fasen zijn er richtlijnen voor wat je wel en niet mag eten. Deze richtlijnen geven houvast en rust. Je hoeft niet continue af te wegen of je iets wel of niet zal eten. Een proteïnebox bevat de basis voor het suiker- en koolhydraatarme dieet. Zakjes met poeders om shakes van te maken, mixen voor maaltijden, proteïnerepen en vitaminen en mineralen voor een gezond lijf.

Green Chef

Proday startpakketten

De startpakketten zijn foodboxen die helemaal op maat zijn voor het Proday proteïnedieet. Naast de voedingsmiddelen, vitaminen en mineralen, vind je in deze proteïneboxen ook een handige shaker en uitleg over het proteïnedieet met een weekplanning. Het dieet bestaat uit vier fasen, waarin je gaat van een streng koolhydraatarm dieet naar een normale, gezonde manier van eten. Naast de poeders en mixen mag je heel veel groentes toevoegen en zo maak je er een smaakvol dieet van. Hoe verder je bent, hoe meer ruimte er is voor koolhydraten. Verantwoord, bijvoorbeeld door de tussendoortjes van Proday; dit is een gevarieerd aanbod met vele hartige en zoete snacks.

Een dergelijk dieet is vanzelfsprekend wel voor eigen risico, wij zijn foodbox experts en geen medische experts. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *