uitgekookt-doos

De maaltijden van Uitgekookt uitgeprobeerd

Uitgekookt is een gezonde en gevarieerde maaltijdservice die kant-en-klaar maaltijden levert. Nu ben je misschien wat sceptisch over kant-en-klaar maaltijden, want kunnen deze wel lekker en gezond zijn? En hoe zit het dan met de smaak en de kwaliteit van de ingrediënten? Wij besloten het uit te proberen en aten twee dagen de kant-en-klaar maaltijden van Uitgekookt. Lees hier onze bevinden!

Bij uitgekookt heb je keuze uit losse maaltijden, maaltijdboxen en bijgerechten. Wanneer je een maaltijdbox bestelt heb je o.a. de keuze uit een box met typisch Hollandse maaltijden, maar er zijn ook wereldse, vegetarische en ‘gezonde’ maaltijdboxen. Een maaltijdbox bevat 5 gerechten en kost €31,95. Wanneer je kiest voor een maaltijdbox, betaal je iets minder per maaltijd dan wanneer je losse maaltijden bestelt. 

Green Chef

Tevens zijn er enkele bijgerechten waar je fruit (salades) en toetjes kunt bestellen. De prijzen voor de bijgerechten lopen uiteen van €1,00 tot €5,00.

Let op: je dient minimaal 2 hoofdmaaltijden te selecteren voordat je een bestelling kunt plaatsen.

Wij besluiten 4 losse maaltijden te bestellen. De prijs van een maaltijd varieert tussen de €6,45 en €8,34 per maaltijd (zonder kortingen*) Ben je een grote eter? Je kunt de portiegrootte van de maaltijd (normaal 450 gram) ophogen naar 600 gram. Hiervoor moet je wel een klein bedrag bijbetalen. We hebben de keuze uit een gevarieerd menu met 24 maaltijden.

We kiezen woensdag als bezorgdag en selecteren het tijdvak van 18:00-21:00. De bezorgdagen zijn maandag t/m vrijdag waarbij je op sommige dagen 2 tijdvakken hebt om uit te kiezen. Op de dag van de bezorging ontvangen we een email met daarin een nog nauwkeurige verwachting van het bezorgmoment. De maaltijden worden precies op tijd bezorgd.

In de kartonnen maaltijdbox vinden we, naast uiteraard de 4 maaltijden, diverse weekmenu’s voor de aankomende weken. Zo kun je alvast zien uit welke gerechten je kunt kiezen, mocht je wederom willen eten met uitgekookt. Ook ontvangen we een boekje met daarin het verhaal achter uitgekookt en hoe ze te werk gaan.          

Receptkaarten zijn er niet, want de maaltijden zijn uiteraard al bereid. De maaltijden* warm je 4 tot 5 minuten op 600W op in de magnetron. Binnen enkele minuten aan tafel kunnen, hoe heerlijk is dat?! Heb je geen magnetron? De maaltijden kunnen ook in de oven, dit duurt alleen wel wat langer.

*Alle maaltijden kunnen tot 5 dagen in de koelkast bewaard worden en zijn in de vriezer 30 dagen houdbaar.

Eten met Uitgekookt – de maaltijden van Uitgekookt

Dag 1: Nasi met groenten en kipsaté in satésaus  & Zalm met dille, spinazie en aardappelen.

Onze eerste indruk van de maaltijden is goed. Ondanks dat de gerechten al bereid zijn, zien ze er vers en smaakvol uit. En wanneer we de maaltijden opwarmen in de magnetron, komt er een heerlijk geur vanaf waar we spontaan honger van krijgen. Na 5 minuten kunnen we aan tafel! 

De nasi is lekker kruidig en de  kip met de pindasaus is erg smaakvol.  Heb ik even geluk dat er twee stokjes kipsaté bij zitten! Ook zit er wat zoetzure bloemkool bij en dat mag wat mij betreft niet ontbreken bij een goede nasi. Wat een beetje tegenvalt is het aantal gram aan groentes, want er hadden wel wat meer boontjes bij mogen zitten. 

Ook de zalm is niet verkeerd. Je zou verwachten dat zalm na de bereiding snel droog wordt, maar de zalmmoot is mooi roze en lekker zacht. Ook de aardappelen zijn goed van smaak en luchtig. De spinazie daarentegen mist wat peper en zout, maar dat is uiteraard eenvoudig op te lossen.

Dag 2: Afrikaanse Stoverij van lam met couscous & Gehaktbal, aardappelen en spinazie à la crème

Ik ben gek op lam en twijfelde geen moment toen ik de stoverij met lam in het menu zag staan. Wat meteen opvalt is hoe kleurrijk dit gerecht is. De ingrediënten zien er stuk voor stuk erg vers uit en met het opwarmen komen er heerlijke geuren vrij! De lam is erg mals en de groenten zijn erg smaakvol. Er zitten ook een aantal abrikozen in die het gerecht wat zoeter maken. Kortom, een heerlijke maaltijd!

De andere maaltijd is een klassieker uit de Hollandse keuken: de gehaktbal. We weten allemaal hoe een goede gehaktbal hoort te smaken en de vraag is of de gehaktbal van uitgekookt voldoet aan onze strenge eisen.

De kruidige gehaktbal is stevig van buiten en zacht van binnen. Kortom een heerlijke gehaktbal! Bij het gerecht zit ook een flink portie jus, wat uiteraard hoort bij een maaltijd als deze. De spinazie heeft in tegenstelling tot gister, nu wel veel smaak en is lekker romig. We hebben wederom lekker gegeten vanavond!

Wat vinden we ervan?

Eten met uitgekookt heeft ons op een positieve manier verrast. We hadden niet gedacht dat kant-en-klaar maaltijden zo smaakvol en vers zouden kunnen zijn. Of je nu van de Hollandse keuken houdt of open staat voor nieuwe gerechten, het menu van uitgekookt heeft voor ieder wat wils. Ook kun je zelf kiezen of je losse maaltijden besteld of toch liever een maaltijdbox neemt. 

Een ander voordeel van de maaltijdservice is dat je per maaltijd bestelt en iedereen binnen het gezin dus zelf kan bepalen wat hij/zij die avond eet. Ten slotte is het natuurlijk heerlijk om niet zelf in de keuken te hoeven staan, zeker als koken niet je grootste hobby is of als je simpelweg tijd wilt bespraken.

Wat kan uitgekookt verbeteren?

De maaltijden bevatten zo’n 150-200 gram groente per persoon en dat is minder dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid (250 gram). De groente porties zouden daarom iets groter mogen zijn. Als je een vegetariër bent of regelmatig vegetarisch eet, dan is de keuze bij uitgekookt wat beperkt.

Ook wanneer je een specifiek dieet volgt is de maaltijdservice van uitgekookt waarschijnlijk niet geschikt. Er zijn wel maaltijden die onder de categorieën ‘bewust keuze’ en ‘gezonde keuze’ vallen, hierbij wordt voornamelijk rekening gehouden met het aantal calorieën per gerecht

Ben je op zoek naar gezonde en gevarieerde en écht lekkere kant-en-klaar maaltijden? Dan is Uitgekookt echt iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *