Maaltijdboxen worden steeds populairder en steeds meer gangbaar. Lekker makkelijk, goed eten thuis. Ook zien we een trend dat mensen minder maar beter vlees gaan eten.

Bij de supermarkt is het vlees niet altijd van de bovenste plank qua kwaliteit, bij sommige supermarkten is het aanbod groot en goed, bij andere wat kleinere filialen kan het wel eens wat minder zijn.

Dan is er natuurlijk ook nog de slager als goede optie. Maar het is ook mogelijk om echt goed en mooi vlees online te bestellen. Bijvoorbeeld bij Grutto, maar ook bij Smaakgenot. Je bestelt vlees dan direct bij de boer, zonder tussenkomst van allemaal andere partijen.

Green Chef

We bespreken onderstaand 2 opties om online kwaliteitsvlees te bestellen.

  1. SmaakGenot
  2. Erve Nijhuis
Een aantal mooie stukken vlees uit het Erve Nijhuis pakket.

Zelf hebben we dit nu meermaals gedaan, wat grotere vleespakketten bestellen en dan voor thuis in de vriezer. Dan kun je per keer er uit halen wat je nodig hebt. Groot voordeel is dat je weet waar je vlees vandaan komt en dat je het verschil echt proeft.

Bij SmaakGenot bestel je bijvoorbeeld direct bij de boer. Bij Grutto kun je ook kiezen tussen verschillende boeren. Traceerbaar, lokaal en zo veel mogelijk biologisch vlees dus.

Het varken pakket van Grutto – van de varkensboerderij met de mooiste modderpoel van Nederland 🙂

Onze ervaring met online vleespakketten bestellen is tot nu toe erg positief. Zowel bij Grutto, als bij SmaakGenot. Bij Grutto hebben we al meerdere varianten vleespakketten afgenomen. Bij SmaakGenot onlangs voor het eerst een rundvleespakket van Erve Nijhuis, dat was voor ons een nieuwe speler op de markt.

Na het proberen en uittesten van enkele van de stukken uit het rundvleespakket van Erve Nijhuis, kunnen we het iedereen – met een normale vriezer – van harte aanbevelen. ‘Nooit meer naar de supermarkt' was één van de reacties hier. Je merkt bij de eerste hap dat het goed vlees is, smaakvoller, vaak mooi doorregen vlees en een gevarieerd pakket waar je veel kanten mee op kan.

Manifest Grutto wat je bij je vlees krijgt met de uitleg over hun vlees & missie.

Omdat het uit de vriezer komt is het natuurlijk wel van belang het vlees te laten ontdooien en even buiten de verpakking tot rust te laten komen voor het geheel de pan in gaat.

In de box van Erve Nijhuis stuitten we op erg veel mooie stukken vlees. Van rosbief tot entrecote, kogelbiefstuk, ribeye, zelfgemaakte leverworst, gedroogde worst, rundersaucijzen, gehakt, maar ook een groot ribstuk, sucadelappen en andere veelzijdige stukken rundvlees.

Dus we hopen je een antwoord te hebben gegeven op de vraag waar je goed vlees kan bestellen. Onder meer bij Grutto – en bij SmaakGenot bij bijvoorbeeld Erve Nijhuis. Leuke extra is dat deze aanbieders ook met recept ideeën komen en dat je vlees dus traceerbaar en lokaal is.

Benieuwd? Bekijk dan eens het aanbod bij Grutto of de vleespakketten bij SmaakGenot.

Naast Grutto en SmaakGenot heb je ook nog The Meatlovers en Barbecue.nl bijvoorbeeld als aanbieders. Deze partijen hebben we zelf echter nog niet geprobeerd en dus kunnen we nog niet veel zinnigs over zeggen.

Heb jij wel ervaring met The Meatlovers of Barbecue.nl? Laat ons dan in de reacties weten hoe je dit hebt ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *