wat is veganbox

De naam zegt het al een beetje, een veganbox is een maaltijbox vol veganistische producten. Wat kun je verwachten in de veganbox? Waarom kiezen voor de veganbox? We kunnen nu alvast verklappen dat het een feestje gaat worden.

Waarom kies je voor de veganbox

Er zijn meerdere redenen waarom je kunt kiezen voor de Veganbox, of misschien heb jij zelf nog wel een andere reden waarom je liever gebruik maakt van deze maaltijdbox. De populairste redenen zijn:

Gezond eten

Veganistisch eten is goed voor de gezondheid. Mensen die regelmatig veganistisch eten hebben doorgaans een lagere bloedruk, minder kans op hart- en vaatproblemen, minder kans op maagkanker en ook minder last van overgewicht. Wist je dat een veganist vaak 3 tot 6 jaar langer leeft dan een gemiddeld mens?

Green Chef

Goed voor het milieu

Veganistisch eten is goed voor het milieu. Biologische en seizoensgebonden producten zorgen meestal voor een minder CO2 uitstoot. Als je vier dagen van de week veganistisch eet bespaar je evenveel als dat je drie maanden geen autorijdt voor een gezin van vier personen.

Goed voor de dieren

Ook is veganistisch eten natuurlijk goed voor het dierenwelzijn en milieu. Voor elke Nederlander worden er gemiddeld 16 dieren per jaar geslacht. Met geen- of minder vlees eten kan jij zo ook je steentje bijdragebn.

Gemakkelijk veganistisch eten

Wanneer je graag iets voor het milieu of dierenwelzijn doet, maar niet zo goed weet wat je dan wel of niet kunt eten, kan de Veganbox je hierbij helpen. De producten zijn al samengesteld en je hoeft hiervoor dus niet meer naar de winkel. Lekker makkelijk dus.

Wat je kunt verwachten van de Veganbox

Veganbox is een concept van moederbedrijf Familiebox. Iedere week komen er diverse nieuwe gerechten online, hieruit kun je een keuze maken. Zo krijg jij een veganbox die aansluit op jouw wensen. Hieronder een aantal punten die je zeker mag verwachten in de box.

  • Bijna alle ingrediënten zitten al in de box, om de lekkerste veganistische recepten te maken
  • Recepten met alle informatie over hoe je het gerecht moet bereiden
  • Zoveel mogelijk biologische en seizoensgebonden producten
  • Gebruik van zo min mogelijk verpakkingsmateriaal
  • Alles wordt bij jou thuisbezorgd
€45,-
Kortingscode

Veganbox kortingscode

Met deze Veganbox kortingscode krijg je in totaal €45,- korting op je bestelling bij Veganbox

More Less
Kopieer code

Hoe werkt het precies?

De Veganbox wordt bezorgd op de maandag avond tussen 17.00 en 22.00 uur. Ben je niet thuis niets aan de hand, de bestelling wordt afgeleverd bij de buren of neergezet op een afgesproken plek. Je kan wekelijks 6 verschillende gerechten kiezen. In de box ontvang je de producten die bij de gerechten horen en de bijbehorende recepten kaarten. Je kan kiezen uit twee verschillende veganboxen. Een box voor 2 personen of een box voor 4 personen. Daarnaast kun je nog kiezen hoeveel gerechten je wilt ontvangen.

Kun je een proefbox bestellen en is het mogelijk te pauzeren?

Veganbox kent helaas geen proefbox. Wel heb je de mogelijkheid een box te kopen tegen gereduceerd tarief. Je kan binnen je account gemakkelijk alles stopzetten, wanneer je er voor kiest niets meer te willen ontvangen. Pauzeren doe je ook in je account, dit kun je elke week opnieuw doen. Wijzigingen kun je ook iedere week doorgeven. Als je op dinsdag voor 23:59 uur besteld heb je der eerstvolgende maandag je bestelde veganbox in huis. Je kan al tot 6 weken vooruitplannen, erg gemakkelijk als je bijvoorbeeld op vakantie wilt gaan. Je betaalt enkel de box die je daadwerkelijk ontvangt, geen addertjes onder het gras.

Kan iedereen de recepten maken?

Het overgrote deel van de recepten zijn gemakkelijk te breiden, heel af en toe zal een wat lastiger recept toegevoegd zijn. Een beetje uitdaging kan ook geen kwaad toch? Veganbox doet hun best om de recepten goed te testen zodat uiteindelijk iedereen ze kan bereiden. De meeste recepten zijn snel en gemakkelijk te maken. De tijd die je gemiddeld kwijt bent aan het bereiden van een gerecht ligt zo ongeveer op 30 à 45 minuten.

Zijn er artikelen die je zelf moet toevoegen?

In principe is het zo dat alles zo goed mogelijk toegevoegd wordt aan de veganbox. Heel af en toe komt het voor dat er in een recept gevraagd word zout toe te voegen of andere specerijen. Mocht het zo zijn dat jezelf iets toe moet voegen proberen ze dat tijdelijk aan te geven.

Kosten Veganbox

De prijzen zijn een klein beetje variabel door de grote en de hoeveelheid recepten. Je kan zo voorstellen dat je voor 2 personen minder betaald dan bij 4 personen. Dan heb je ook nog het verschil tussen 2, 3 of 4 maaltijden. De prijzen variëren dan ook tussen de 37 en de 70 euro. Als jij nu een veganbox gaat bestellen krijg je maar liefst 25 procent korting via onze (deze) link.  Dat wordt smullen!

Alles weten over de Veganbox? Bekijk dan de Veganbox Maaltijdbox review. Niet alleen Veganbox biedt Vegan maaltijdboxen aan. Onder andere bij De Krat en Ekomenu vind je ook Vegan maaltijdboxen.

About JW

Eigenaar van Foodboxen.nl en zelf hobby kok, heeft alle maaltijdboxen op de website al meermaals geprobeerd en is enthousiast over het concept van foodboxen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we onze bevindingen gebundeld zo kan jij zelf makkelijk maaltijdboxen vergelijken. Naast een passie voor eten ook gek op reizen en inmiddels aardig goed in het ontwikkelen en uitbouwen van websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *