Bereiding-Green-Chef-1

Green Chef is een nieuwe naam in Nederland, het is een merk van HelloFresh maar steekt net wat anders in elkaar. Green Chef is een premium maaltijdbox. Je kan hier kiezen uit verschillende dieten: van pescotarisch tot flexitarisch en van vegan- tot koolhydraatarm en of glutenvrij.

Hoe dan ook, een nieuwe maaltijdbox in Nederland betekent voor ons: uitproberen! Met de welkomstactie van Foodboxen.nl zelf krijg je bij Green Chef 50% korting op je eerste bestelling, daar hebben we natuurlijk ook gebruik van gemaakt. (update: op dit moment krijg je tot €90 korting op je eerste paar maaltijdboxen met de Green Chef kortingscode)

De box kwam lekker vroeg binnen, de bezorger stond al om 08.15 voor de deur. Wat er in de box zat stelde niet teleur, 4 x een flexitarische maaltijd. Met leuke en verrassende recepten die we zelf op de website hadden uitgezocht.

Green Chef

Omdat er geen receptkaart in de box zat hebben we ook de Green Chef app geinstalleerd omdat we dachten dat we dan via de aanwijzingen daar moesten koken. Niet veel later bleek dat het een foutje van Green Chef was en de volgende dag werden de receptkaarten alsnog achteraan gestuurd. Hoe dan ook: in de app waren ook de instructies voor de gerechten te vinden.

De receptkaart met stapsgewijze begeleiding van het gerecht.

Kort door de bocht waren we erg tevreden over de gerechten: weer eens echt wat anders met een aantal recepten die we zelf niet eerder hadden gemaakt zoals o.a. de okonomiyaki met onbijtspek, een soort Aziatische eierpannekoek met spitskool.

Verder in de box vegetarische moussaka, zalm in botersaus met bosui en linzensalade met gebakken halloumi. Alle gerechten waren goed maar de Okoniyaki en de vegetarische Moussaka staken er toch nog wel extra positief bovenuit. Wederom in veel gevallen vergeten foto's te maken, maar dat komt wel bij de volgende maaltijdbox die al besteld is bij Green Chef.

Wat ons betreft een goede maaltijdbox, wel wat duur maar de gerechten zijn ook wel echt goed / lekker, echt een keer weer wat anders en ook weer leuke inspiratie voor nieuwe gerechten. Zeker een leuke maaltijdbox voor in de mix, voor als je een andere maaltijdbox even pauzeert of gewoon een keer wat anders / gezonder wil eten.

Bij de maaltijdboxen van Green Chef wordt er door dietisten gelet op gebalanceerde voeding met niet te veel koolhydraten, veel groenten en gevarieerd, zo wordt gezond eten nog makkelijker gemaakt.

Één van de resultaten: Halloumi salade

Wat ons betreft een aanrader! Bekijk hier hoe je de Green Chef maaltijdbox besteld.

Update januari 2023: inmiddels zijn we bij onze derde Green Chef maaltijdbox aanbelandt en kunnen we niet anders zeggen dan dat we tot nu toe erg tevreden zijn over deze maaltijdbox. Leuke, verrassende recepten die gevarieerd zijn en goed van smaak. Sommige recepten zijn al semi voorbereid, zoals onlangs de rendang met bloemkoolrijst zodat je ook niet te lang in de keuken staat.

Onderstaand nog wat beeldmateriaal van onder meer een vegetarische curry, bao buns met sticky tofu en de rendang met bloemkoolrijst.

About JW

Eigenaar van Foodboxen.nl en zelf hobby kok, heeft alle maaltijdboxen op de website al meermaals geprobeerd en is enthousiast over het concept van foodboxen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we onze bevindingen gebundeld zo kan jij zelf makkelijk maaltijdboxen vergelijken. Naast een passie voor eten ook gek op reizen en inmiddels aardig goed in het ontwikkelen en uitbouwen van websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *