Gehaktballetjes sticky saus tauge noodles - HelloFresh

Zoals bekend nemen we regelmatig de verschillende maaltijdboxen onder de loep, wat gaat er goed, wat doen ze goed en waarom zou je voor een specifieke maaltijdbox kiezen.

Eind oktober werd de HelloFresh box dan ook weer bezorgd. Deze keer met 4 gerechten voor 2 personen, en een kleine mee-eter. Over de bezorging van de box wordt je goed op de hoogte gehouden. De dag van te voren krijg je bij HelloFresh een bericht over de bezorging en hoe laat de box ongeveer bezorgd wordt. In ons geval stond er dat de box bezorgd zou worden om 16.45 met een speling van 30 minuten. De box werd om 16.40 bezorgd dus vanaf daar was het al top geregeld. In de box zelf dus 4 verschillende gerechten.

In de box vonden we alle benodigdheden van de door ons gekozen recepten van HelloFresh:

Green Chef
  • Garnalenspiezen met Mediterraanse bulgursalade – rozemarijnolie en yoghurt
  • Gehaktballetjes in sticky saus met noedels, speziebonen en taugĂ© (lekker snel)
  • Risotto met mozzarella en rode peper, tomaat, basilicym en grana padano (Veggie & Caloriebewust)
  • Bulgurbowl met kipgyros en avocadodip, met rode biet, komkommer en labne (Caloriebewust)
De receptkaarten van de gerechten

Het eerste gerecht wat op tafel stond waren de garnalenspiezen met de Mediterraasne bulgursalade, bij dit gerecht sta je zo'n 50 min in de keuken maar die zijn het ook waard. Leuke twist op een Spaanse Paella wat ons betreft, dit herkennen we er in.

In het stappenplan duidelijk beschreven hoe klaar te maken, maar bovenal een lekker en goed gerecht. Ingrediënten zagen er vers uit en het resultaat was erg smakelijk. Een aanrader wat mij betreft.

Het 2e gerecht uit de HelloFresh box dat we probeerden was de bulgurbowl met kipgyros met rode biet, avocadodip, komkommer en labne een gerecht uit de categorie Caloriebewust. Tussen gerecht 1 en 2 zaten ook nog wat dagen, dus niet 2 dagen achter elkaar bulgur op het menu.

Prima gerecht, deze was wat sneller klaar, in zo'n 35 minuten en lekker voor de afwisseling. Weinig spannend maar ook niks negatiefs aan. Ingrediënten prima op smaak.

Aangekomen bij gerecht 3: Risotto met mozzarella en rode peper, tomaat, basilicym en grana padano, een ‘Veggie' gerecht die ook in de categorie Caloriebewust van HelloFresh viel. Relatief makkelijk te maken risotto, staat toch al snel binnen een 30-40 minuten op tafel.

De meegeleverde groenten waren van prima kwaliteit, het eindresultaat zoals onderstaand op de foto mocht er ook zijn, een smaakvolle, vegetarische ristotto, die weer eens wat anders was dan de normale vegetarische risotto. Dat blijft het leuke aan maaltijdboxen, dat je elke keer weer iets nieuws op tafel zet.

risotto met mozzarella en rode peper
Risotto met mozzarella en rode peper

Het laatste gerecht waren de gehaktballetjes in sticky saus met noedels, speziebonen en taugé, die onder de noemer lekker snel stonden. Binnen 25 tot 30 min stond dit gerecht op tafel. Deze past niet alleen onder lekker snel, maar was zeker voor met het gemak waarmee je het gerecht op tafel zet, erg lekker.

Wat ons betreft de favoriet van deze maaltijdbox samen met de garnalenspiezen. De gehaktballetjes met de taugé, noedels en sperziebonen stonden erg snel op tafel en zijn een leuke variant op bijvoorbeeld kip-hoisin. Ook dit gerecht is wat ons betreft een blijvertje.

Gehaktballetjes sticky saus tauge noodles - HelloFresh
Gehaktballetjes sticky saus tauge noodles – HelloFresh

Al met al weer leuke en verrassende recepten waar je zelf niet direct aan denkt of op zou komen. Leuke varianten op bestaande gerechten: de garnalenspiezen naar ons idee op paella, de sticky saus gehaktballen op de meer standaard wokgerechten, de risotto stak ook weer net wat anders in elkaar als normaal. Bezorging was top, gerechten waren smakelijk, ingrediënten waren goed. HelloFresh wordt eigenlijk elk jaar wat beter in wat ze doen.

Zelf proberen? Kijk dan eens op onze HelloFresh overzichtspagina voor meer informatie.

About JW

Eigenaar van Foodboxen.nl en zelf hobby kok, heeft alle maaltijdboxen op de website al meermaals geprobeerd en is enthousiast over het concept van foodboxen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we onze bevindingen gebundeld zo kan jij zelf makkelijk maaltijdboxen vergelijken. Naast een passie voor eten ook gek op reizen en inmiddels aardig goed in het ontwikkelen en uitbouwen van websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *