ontbijtbox

Ontbijtboxen zijn vergelijkbaar met maaltijdboxen, maar zijn gericht op ontbijtproducten. In een ontbijtbox kunnen verschillende producten zitten, zoals brood, granen, yoghurt, fruit, jam, kaas, eieren en sap. Net als bij maaltijdboxen worden de ingrediënten en producten bij mensen thuis bezorgd.

In de Verenigde Staten zijn er verschillende bedrijven die ontbijtboxen aanbieden, waaronder Daily Harvest, Green Blender en SmoothieBox. Vooral Smoothie box zou het leuk doen in Nederland in onze optiek. Maar hopen dat ze een keer naar Nederland komen. Deze bedrijven bieden ontbijtboxen aan die passen bij verschillende dieetwensen, zoals veganistisch, glutenvrij, paleo en keto.

Het concept van ontbijtboxen is nog niet zo populair als dat van maaltijdboxen, maar het is wel groeiende. Ontbijtboxen kunnen handig zijn voor mensen die weinig tijd hebben in de ochtend of die op zoek zijn naar nieuwe en gezonde ontbijtrecepten.

Green Chef

Deze producten lijken op Muesli abonnementen

Muesli abonnementen zijn vaak gericht op een specifiek product, zoals muesli, granola of ontbijtgranen. Bij een muesli abonnement ontvang je regelmatig een nieuwe voorraad van dit product thuisgestuurd. Dit kan handig zijn als je een favoriete ontbijtgranen hebt en deze regelmatig wilt eten. Ook hebben deze abonnementen vaak versere / interessante samenstellingen.

Ontbijtboxen daarentegen bieden meer variatie in ontbijtproducten. In een ontbijt box kunnen verschillende producten zitten, zoals brood, granen, yoghurt, fruit, jam, kaas, eieren en sap. Hierdoor kun je verschillende ontbijtproducten uitproberen en ontdekken welke het beste bij jouw smaak en dieetvoorkeuren passen.

Hoewel er dus verschillen zijn tussen muesli abonnementen en ontbijtboxen, hebben ze beide als doel om het gemakkelijker te maken om gezonde en lekkere ontbijtproducten thuis te hebben.


De aanbieders van ontbijtboxen in Nederland:

 • Ontbijt.nl
 • Farmerbox
 • Ontbijtservice Beschuitje
 • OntbijtjeThuis
 • BitesWeLove
 • Hellofresh Ontbijtbox

Er zijn ook een aantal bedrijven in Nederland die muesli abonnementen aanbieden, hieronder vind je een aantal voorbeelden:

 • Oot.nl (aanrader!)
 • MyMuesli
 • De Notenshop
 • Ontbijt.nl

Het aanbod van ontbijtboxen en muesli abonnementen kan veranderen, dus het is altijd goed om de websites van de verschillende aanbieders te bekijken voor het meest actuele aanbod.

Proberen of niet?

Of het aan te raden is om een ontbijtbox te proberen, hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en omstandigheden. Hier zijn enkele overwegingen die je kunt maken:

 • Tijd: Als je ‘s ochtends weinig tijd hebt om boodschappen te doen en ontbijt te bereiden, kan een ontbijtbox handig zijn omdat deze alle benodigdheden al bevat en je tijd bespaart.
 • Gemak: Een ontbijtbox kan ook handig zijn als je geen zin hebt om na te denken over wat je wilt eten of als je geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan.
 • Variatie: Sommige ontbijtboxen bieden een breed scala aan opties en kunnen helpen om wat variatie in je ochtendmaaltijden te brengen. Dit kan vooral handig zijn als je gewend bent om steeds hetzelfde te eten.
 • Kosten: Ontbijtboxen kunnen duurder zijn dan zelf boodschappen doen en ontbijt bereiden. Het kan daarom handig zijn om de prijzen van verschillende ontbijtboxen te vergelijken en te overwegen of de extra kosten het waard zijn voor jou.

Al met al kan een ontbijtbox een handige optie zijn als je weinig tijd hebt, op zoek bent naar gemak of variatie, en de extra kosten het waard vindt. Maar als je graag zelf boodschappen doet en je eigen ontbijt bereidt, is een ontbijtbox misschien niet nodig voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *