Ekomenu foodprint

In februari van dit jaar zochten we uit hoeveel de maaltijdboxen over de afgelopen twee jaar in prijs waren gestegen, omdat de inflatie destijds wat opliep, leek dat een mooi moment. Destijds kwam er uit de cijfers dat de prijzen vanaf 2020 tot februari 2022 met 6% waren opgelopen. Dat we hierna vervolgens met veel hogere inflatie te maken zouden krijgen hadden we op dat moment nog niet voorzien. Daarom doken we, bijna een half jaar later, weer in de cijfers om uit te zoeken hoe de prijzen van de maaltijdboxen in de loop van dit jaar (februari 2022 – augustus 2022) zijn gestegen, en dat valt mee.

Uit de data kwam al snel naar voren dat de prijsstijgingen bij maaltijdboxen behoorlijk achterblijven bij de echte inflatie. De kosten van een maaltijdbox zijn over de afgelopen 6 maanden maar mondjesmaat omhoog.

Onderstaand de actuele cijfers en prijzen voor de maaltijdboxen. HelloFresh verhoogde de prijzen met slechts 2%, Marley Spoon met 4% en Dinnerly werd zelfs wat goedkoper.

hellofresh header

*Dit zijn de prijzen zonder kortingen, veelal krijg je een leuke welkomstkorting als je start met een maaltijdbox.

De prijzen voor maaltijdboxen zijn in de loop van dit jaar (feb 2022 - augustus 2022) dus met slechts 3% gestegen, terwijl de prijzen in de supermarkt tot rond de 18%[1]Eten uit een doos: dit kost een maaltijdbox, nu.nl[2]Supermarktprijzen stijgen binnen een jaar met bijna 20 procent, NRC.nl. opliepen door inflatie. Van 2020 tot feb 2022 liepen de prijzen ook al op met 6%, maar ook daar gingen de maaltijdboxen qua prijsstijgingen minder hard dan de prijzen in de supermarkt. Zo worden de maaltijdboxen dus relatief voordeliger.

About JW

Eigenaar van Foodboxen.nl en zelf hobby kok, heeft alle maaltijdboxen op de website al meermaals geprobeerd en is enthousiast over het concept van foodboxen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we onze bevindingen gebundeld zo kan jij zelf makkelijk maaltijdboxen vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *